Nadat ik de appel tarte tatin had gemaakt, werd het de uitdaging om ook een hartige variant te maken. Zelf ben ik dop op tomaten, dus de keuze om een tomaten tarte tatin te bakken was snel gemaakt. Ik wist niet zo goed hoe een tomaten tarte tatin zou moeten smaken, maar balsamico met tomaten vind ik zelf altijd erg lekker. Daar koos ik dus voor en gelukkig werkt die combinatie in dit recept erg goed. Deze hartige variant is een tikkeltje sneller klaar dan de zoete variant, maar de manier van bereiden is vergelijkbaar. Je kunt alles in een ovenbestendige pan maken, of je bakt de taart in een quichevorm. Beide manier geven hetzelfde resultaat.



Hoi,
Ik maak deze ook wel eens en heb dan ipv basilicum tijm en doe er dan stukjes zachte geitenkaas overheen. Ook heerlijk.
Maar jouw variant ga ik ook zeker eens proberen.
Hoi!
Ziet er goed uit. Misschien met rode biet en geitenkaas? Dan heb je ook zoet en hartig?
Hoi, ik heb de taart gemaakt; wat is de smaak heerlijk! Er kwam echter nog veel sap van de tomaten af. Hoe kan ik dat voorkomen?
En heb je nog een goede tip voor het omkeren? Ik heb de quichevorm gebruikt.
Dat ligt in principe aan het soort tomaten. Had je wel echt trostomaten gebruikt? Voor het omkeren kun je inderdaad de quichevorm gebruiken of een groot bord of een grote pannendeksel.
Ja, ik had de trostomaten gebruikt. Had ik ze misschien langer moeten meekoken?
Dank voor de tip van de deksel!
Lastig om te zeggen, misschien had jij gewoon iets waterigere exemplaren.
Zou kunnen. Ik probeer het nog wel een keertje ?