Tips voor een spontane borrel + meer borreltips gezocht!

Gepost: 29 augustus 2019 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Met Het Borrelhapjes Bakboek dat over een kleine 1,5 maand uitkomt zou je denken dat alle borrels bij mij thuis heel fancy zijn en waarvoor alles zelf gemaakt wordt. Niets is minder waar. Ook ik maak niet altijd al mijn hapjes en dips, hoe makkelijk en snel deze ook te maken zijn. Voor de spontane borrel trek ik gewoon van alles uit de (koel)kast en heb op deze manier binnen een kwartier een mooie gevulde borrelplank op tafel staan. Nu helpt het dat ik enigszins voorbereid ben, want ik heb altijd wat toastjes en soortgelijke producten in de voorraadkast. Het enige dat ik voor deze borrelplank van de foto nog moest kopen was de dip: Boursin Zacht & Romig. Stevig genoeg om te smeren op een toastje, maar ook zacht genoeg om ze te dippen zonder te breken. Zeker een dip die ik hier vaker in de koelkast zal hebben staan voor die fijne borrelmomenten. Maar ook om gewoon op een broodje te smeren, ik ben namelijk gek op dit soort kaasjes. En dat deze verpakking hersluitbaar is vind ik daarom al helemaal fijn. Ik ben ook benieuwd naar jullie borrels, lees vooral even verder om te zien hoe je kans maakt op een leuk pakket!Ik ben dus iemand die nooit zonder eten in huis zal zitten. Een sneeuwstorm waardoor je je huis niet meer uit kunt? Ik overleef wel even hoor, genoeg te eten in huis. Sommige versproducten als komkommer en paprika heb ik altijd in huis. Dat gebruik ik voor salades, verschillende maaltijden, om van te snacken of dus bij een borrel. In mijn voorraadkast heb ik ook altijd wat dingen liggen die ik bij een spontaan borrelmoment tevoorschijn kan halen. Of dit nu is omdat er vrienden voor de deur staan, of dat ik zelf ineens zin heb in een borrelavondje. Want ja, ik kan ook prima in mijn eentje borrelen. Dan maak ik een wat kleiner borrelplankje, schenk een lekker wijntje in en neem op de bank plaats om vervolgens op tv een fijne film aan te zetten.

Hieronder een lijstje van dingen die ik altijd in huis heb waarmee je een prima borrel kunt organiseren:

  • verschillende soorten toastjes
  • notenmix
  • paprika
  • tomaatjes
  • komkommer
  • druiven
  • Een lekkere dip zoals Boursin Zacht & Romig

Bovenstaande kun je natuurlijk verder aanvullen met alles dat je maar lekker vindt. Verder nog wat lekkere drankjes erbij en de gezelligheid kan beginnen!

Hoe ziet jouw spontane borrel eruit?

Voor de spontane borrel zette ik in dit geval gewoon allemaal lekkers bij elkaar op een plank zodat iedereen zelf kon dippen. Maar ik heb ook een paar hapjes die ik in de keuken binnen een paar minuten gemaakt heb voor deze momenten. Daar zal ik over een tijdje meer van laten zien.

Voor nu ben ik namelijk heel benieuwd naar jouw spontane borrel. Maak jij ook een plank of ga jij juist voor hapjes die je in de keuken al voorbereid? Door tomaatjes te vullen bijvoorbeeld, of broodjes en toastjes te smeren.

Wil jij graag jouw borrelinspiratie delen? Meld je dan hier aan voor mijn insider testpanel, uit alle aanmeldingen wordt een groepje mensen geselecteerd die met een lekker pakket van Boursin aan de slag mogen gaan. We zijn op zoek naar heel veel inspiratie en het ultieme borrelhapje wordt beloond met een toffe prijs.

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor mijn insider testpanel. Geselecteerde fans hebben al bericht gekregen. Succes!

Ik zal binnenkort een overzicht met lekkere inspiratie delen die door mijn insiders is gemaakt, samen met nog een lekker hapje van mijn hand.

Dit is een samenwerking met Boursin, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *