3 snelle borrelhapjes + meer borrelinspiratie

3 snelle borrelhapjes + meer borrelinspiratie
60

Niet lang geleden deelde ik mijn tips voor een spontane borrel met jullie. Ik heb hier thuis inmiddels alweer verschillende borrels gehad. De meeste spontaan, maar ook twee georganiseerde borrels. Eentje daarvan vond vorige week plaats ter ere van de lancering van mijn nieuwe boek, ik vierde het met een gezellig clubje familie en we hadden een heerlijke avond. Mijn team met insiders is inmiddels ook aan de slag gegaan en heeft heerlijke recepten gemaakt met Boursin Zacht & Romig, ik deel verderop in dit artikel met jullie wat heerlijke inspiratie. Maar eerst wat inspiratie van mijn eigen hand. Ik ging namelijk aan de slag met 3 snelle borrelhapjes. Dit borrelplankje had ik in ongeveer 20 minuten klaar, geteld vanaf het moment dat ik de keuken inliep.

Ik maakte 3 verschillende hapjes, die qua toegevoegde smaken toch weer een geheel vormen. Ik vind het altijd fijn als borrelhapjes enigszins bij elkaar passen, dat is lekkerder als je de verschillende hapjes door elkaar eet.

Stokbroodjes

  • Stokbrood of ciabattabrood (vers of zelf afbakken)
  • Boursin Zacht & Romig
  • Tomatentapenade
  • Parmaham
  • Komkommer (of basilicum)

Ik belegde mijn ciabatta als bruschetta, maar dan zonder de ‘echte’ knapperige bruschettabasis. Zo waren mijn broodjes nog sneller klaar. Smeer ze in met Boursin en beleg verder met de tapenade, ham en komkommer. Je kunt trouwens ook prima basilicum gebruiken, was ook mijn eerste idee voor wat groens. Maar wegens een gebrekkig inkoopbeleid werden het stukjes komkommer, lekker fris!

Wraphapjes

  • Tortilla’s
  • Boursin Zacht & Romig
  • Spinazie
  • Zongedroogde tomaatjes

Smeer de tortilla’s in met Boursin, beleg met blaadjes spinazie en maak het af met stukjes zongedroogde tomaat. Die laatste snijd ik altijd in kleine stukjes. Even oprollen, in stukjes snijden, prikkers erin en serveren maar!

Salamirolletjes

  • Plakjes salami
  • Boursin Zacht & Romig
  • Cherrytomaatjes

Een variatie op mijn geliefde rolletjes van salami met roomkaas. Ook met Boursin is dit superlekker. De rolletjes snijd je in kleinere stukjes en prik je samen met een tomaatje op een prikker. Zo heb je een hartstikke leuk hapje voor de borrelplank.

Borrelende insiders

Zoals je misschien nog wel weet deed ik vlak voor mijn vakantie een oproepje waarin ik jullie vroeg mee te doen met een insider actie. Inmiddels heeft mijn team allerlei lekkere recepten gemaakt en vooral veel geborreld! Al moet ik ook zeggen dat ik nu boordevol inspiratie voor het ontbijt, de lunch en diner zit. Onderstaand een overzichtje met een paar foto’s van al het lekkers dat ik de afgelopen tijd voorbij zag komen van mijn insiders.

De winnaar

Ik vond het moeilijk, maar moest toch een winnaar aanwijzen van alle inzendingen. Dat is verrassend genoeg geen borrelrecept, maar een heerlijk belegd broodje. Sinds ik de foto van Saskia zag spookt deze lunch al door mijn hoofd en ik ga dit dan ook heel snel zelf maken. Gefeliciteerd Saskia!

Dit is een samenwerking met Boursin, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Lisette Bartels schreef:

    Hoi hoi, het was een leuke smakelijke opdracht, Saskia gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *