Kleine bladerdeeghapjes doen het hier altijd goed op verjaardagen en feestjes. Ikzelf mag graag een bakvorm voor mini muffins gebruiken om zo kleine gevulde hapjes te maken. Ze zijn makkelijk om te maken en erg leuk om te serveren. Mocht je de vorm niet in je bezit hebben kun je ook gevulde flapjes op de bakplaat maken natuurlijk. Dat werkt ook prima voor deze spinazie-ricotta hapjes. De combinatie van spinazie en ricotta is je waarschijnlijk niet helemaal onbekend. Het is een populaire smaakcombinatie die vooral veel bij pasta’s wordt gebruikt, maar dit recept laat zien dat het ook in kleine hartige hapjes niet misstaat.



Hoi Laura,
Zien er heerlijk uit, ga ik zeker een keer proberen!
Lekker!!
Heb ze gemaakt om mee te nemen naar een party, maar dat kon ik vergeten, kreeg ze niet uit de vorm, dus helemaal aan gruzelementen?, gauw iets anders gemaakt en besloten dat ik nooit, maar dan ook echt nooit meer iets direct in de muffinvorm doe. Al eerder slechte ervaringen daarmee opgedaan, dus voortaan altijd in een cupcakevormpje of bakpapier erin.
Maar………lekker waren ze wel.
Het hangt inderdaad een beetje van de vorm af of bakpapier nodig is. Mijn vorm is wat ouder en ik merk dat ze lang niet meer zo makkelijk loslaten als in het begin, nu gebruik ik dus strookjes bakpapier en dat werkt prima 🙂
Als ik het wil halveren, moet ik dan wel 1 ei aanhouden?
En gebruik je een siliconen bakvorm of een hardere?
Je halveert het hele recept, ook het ei dus. Anders kloppen je verhoudingen niet meer. Beide vormen kunnen, die van mij is metaal.
Kunnen deze hapjes ook goed koud geserveerd worden? Of is warm lekkerder?
Groetjes Ellen
Ik vind ze koud ook lekker! Maar dat is persoonlijk.
Aks ik ze lactosevrij wil maken, wat gebruik ikdan? Lactosevrije roomkaas? En lactosearme gruyere rasp?
Als je verse bladspinazie wil gebruiken, best vooraf even kort bakken?
Ja dan moet je het inderdaad vooraf bakken totdat het helemaal geslonken is (en goed het vocht eruit drukken daarna).
Klinkt heerlijk, omdat ik het echt compleet zelf wil maken. Kan ik ook zelf bladerdeeg maken? Heb jij daar toevallig ook een recept van ? Ik kon het niet vinden. Mijn kast staat ondertussen vol met alle bakspullen van jou! Enorm bedankt voor je inspiratie en heerlijke recepten.
Leuk om te horen Daphne. Ik heb hier een recept om zelf bladerdeeg te maken! https://www.laurasbakery.nl/basisrecept-bladerdeeg-makkelijke-manier/