Een aantal jaren geleden was ik voor het eerst in Griekenland. Ik was toen nog niet zoveel met eten bezig als nu en had ook eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten op dit gebied. Ik was er vooral gek op de souvlaki, maar ook de spanakopita had ik daar ontdekt. Net als nog veel meer gerechten, de Griekse keuken vind ik echt heel erg lekker. Souvlaki maak ik wel vaker, daar heb ik ook een recept van online staan, maar spanakopita had ik nog niet eerder gemaakt. Daarom besloot ik om er kleine spanakopita hapjes van te maken zodat je ze kunt serveren als voor- of bijgerecht, maar je zou ze ook goed bij een borrel op tafel kunnen zetten. Samen met een beetje zelfgemaakte tzatziki zal dat zeker een succes zijn!



Dit vind ik top. Ga zeker proberen. Hou van lekkere simpel gemaakte aparte hapjes.
Spanakopita is ZO lekker en hier bij ons ook echt een begrip. Mijn vriend vraagt regelmatig “ahhh, kan je weer Grieks maken?!” – De ene keer is dat dan kip, de andere keer tzatziki of iets met salade, maar één ding is altijd zeker en dat is dat de Spanakopitas er bij geserveerd moeten worden!
Dank je voor het delen van dit recept. Ik kende dit recept niet maar ga het zeker binnenkort maken.
Snipper de ei? Wilde je eerst iets anders schrijven? Maar ik begrijp dat het ei gekookt moet worden, misschien handig om dat dan bij de ingrediënten te schrijven.
Verder klinkt het heerlijk. Ga ik zeker eens proberen
eh nee, de ui moet gesnipperd worden. Het ei gaat er gewoon zo bij. Foutje 😉 Ik pas het gelijk even aan.
Heerlijk! Fijn recept ook. Vraag: eerder voorbereiden en later afbakken; kan dat ook een dag van te voren? Dat zou mooi zijn voor de planning 🙂
Ik zou ze dan al bakken en op het moment zelf weer opwarmen, lijkt me handiger met het gevoelige/breekbare filodeeg.
Bedankt!!
Ze waren heerlijk!
Wat een ellende dat filodeeg ;-(
Goed laten ontdooien in de verpakking helpt. Of kijk eens bij de toko, die hebben verse vellen die nog veel fijner werken.
Ik gebruik loempiadeeg ( springroll)
Veel beter om mee te werken en even lekker!
Na het plaatje te hebben gezien moest ik ze wel maken voor mijn Griekse etentje.. Kon alleen in ons dorp geen filodeeg krijgen dus heb bladerdeeg gebruikt en in muffinvormpjes gedaan met nog wat komijn zaadjes erop.. soort hartige muffins en echt heerlijk..het was vechten om de laatste drie.. Dankjewel ga ze zeker nog een (paar) keer maken..
Het ei rauw of gekookt erdoor doen?
Rauw.