Een tijdje geleden maakte ik voor het eerst een soda bread en dat beviel goed. Zo goed, dat ik een paar dagen later nog zo’n brood bakte. Ik wilde eerst weer dezelfde bakken om de karnemelk op te maken, dat lust ik namelijk niet om zo uit een glas te drinken. Na een blik in mijn koelkast besloot ik echter een lekkere variatie te maken. Dat resulteerde in dit soda bread met kaas en spekjes. Een brood dat binnen 15 minuten in de oven staat, je hoeft namelijk alleen maar te kneden. Rijzen is niet nodig en toch heb je een vrij luchtig brood als resultaat. Ik at dit brood bij een lekker soepje en een dag later met een plakje kaas. Zelfs bij een borrel kan dit brood een perfecte aanvulling zijn op de toastjes. Probeer maar eens uit.



Hey Laura,
Kan je geen zelfrijzend bakmeel gebruiken i.p.v. de bloem en bakings soda apart?
Groetjes,
Carmen
Nee, want in zelfrijzend bakmeel zit bakpoeder, geen baking soda. Het gaat hier juist om de baking soda.
Staat nu in de oven! Ben erg benieuwd!!!! Lekker bij de soep hoop ik!
Gebruikt men gewone bloem voor brood.
Ik gebruikte patentbloem voor dit recept.
Zoals alles bij jou was ook dit recept weer heerlijk?
Kan je de karnemelk vervangen door yoghurt?
Dat heb ik niet getest, maar ik zou denken van niet.
Kun je ook een mix voor witbrood zonder gist gebruiken?
Dat is lastig inschatten als ik de mix niet ken en niet weet wat voor brood daar uit zal komen. Dit is wel een typisch soort brood.
Wat een geweldig recept! Net voor het eerst gemaakt. Supergemakkelijk en een heel lekker resultaat!