Toen ik voor de eerste keer over snickerdoodles hoorde zette ik ze al op mijn baklijst zonder echt te weten wat het was. Tenminste, ik dácht dat ik het wist. Koekjes, met stukjes Snickers door het deeg. Vind ik nog steeds een goed idee, maar het is niet wat een snickerdoodle is. Het zijn namelijk kaneelkoekjes. En zelfs de uitvoering en het resultaat bleken weer compleet anders te zijn dan ik had verwacht. Ik gebruikte het recept uit de Koekjesbijbel van Rutger. Waar ik dacht dat dit koekje helemaal om kaneel zou draaien, komt er alleen alleen kaneelsuiker aan te pas voor een laagje om je balletjes deeg. De structuur is ook anders dan wij als Nederlanders gewend zijn van koekjes. De Amerikanen houden namelijk van zachte koeken, en de structuur van deze snickerdoodles past daarbij. Randjes zijn bros, van binnen is hij zacht. De koeken hebben in het midden bijna een cake-achtige structuur. Anders dan ik gewend ben, maar zeker niet minder lekker. Sterker nog, ze zijn heerlijk!





Ik maak al jaren snickerdoodles, maar ik maak kleinere balletjes, ze zijn dus minder groot en minder plat dan jouw koekjes. De kaneelsuiker is wel echt datgene wat je snickerdoodle van een gewoon koekje omtovert tot “a little piece of heaven”.
Gemaakt, nadat ik een help bericht aan je had gestuurd bleek ‘size matters’ nu wel toepasbaar. Dus dat is goed gekomen. Alleen vind ik ze een tikkeltje te zoet. Alsof je aanmaaklimonade net iets te sterk hebt gemaakt en er dus nog wat water bij wil doen. Sorry, kon geen betere vergelijking bedenken. Wel lekker van smaak en goeie textuur maar iets te zoet. En ik ben wel echt een sugar lover!
Hey Laura,
In echte Amerikaanse recepten van deze koekjes zit altijd wijnsteenpoeder (Cream of tartar) en dat geeft de typische smaak en textuur aan deze koekjes. Veel mensen zeggen dat dit echt onmisbaar is in het recept, misschien de moeite om eens een ander recept te proberen om te vergelijken 🙂
Leuk om te lezen! Dat is inderdaad het proberen waard. Wie weet komt er iemand op de blog om ze te proberen die beide versies kent 😉
De koekjes zijn lekker en het is makkelijk recept om te maken, maar ik moest veel meer bloem toevoegen dan dat in het recept staat om het minder plakkerig te maken en een mooie vol te maken. Heb dit ik nu fout gedaan en moest wel een plakkerig deeg blijven of hebben meerdere mensen dit probleem gehad en het zo opgelost?
Dat zou niet de bedoeling moeten zijn. Was het resultaat wel hetzelfde als op de foto?
Ik moest ook zo’n 200-300 gram bloem extra toevoegen. Uiteindelijk kwamen ze prima uit de oven en waren ze hardstikke lekker! Maar daarvoor was het veels te plakkerig en kon ik er helemaal niets mee.
Hoi Laura,
Hoelang kun je dit deeg in de koelkast bewaren. En zou je het kunnen invriezen. Om zo altijd “vers gebakken” koekjes voor de hand te hebben?
Een aantal dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer! Invriezen is altijd slim 🙂
Ik ben ze nu aan het bakken! Ik moest wel meer bloem toevoegen, anders kon ik niets doen met het deeg, veel te plakkerig en zacht. Zou dat kunnen omdat ik plantaardige boter heb gebruikt?
Dat komt daar inderdaad absoluut door. Die is minder ‘vast’ en bevat meer vocht.
Perfect gelukt! Dacht eerst dat het niet goed zou komen met het deeg, want dat was eerst heel plakkerig. Maar nadat het had gerust in de koelkast kon ik er prima balletjes van maken om door de kaneelsuiker te halen.
Overheerlijke koekjes, iedereen is er dol op hier.
Nu voor de tweede keer gemaakt en ik heb kuiltje gemaakt in het midden en er wat wat frambozenjam in gedaan, ook erg lekker. Volgende keer wat chocolade proberen `×`
Ik maak ze al jaren maar mis bij jou 1 ingrediënt: nootmuskaat!
Super lekker. Ik heb geen extra bloem moeten toevoegen. Ik denk dat het ook de bedoeling is dat het een beetje plakkerig is, zodat het kaneel-suikermengsel goed blijft plakken.