Ik ben inmiddels een paar keer in Denemarken geweest. Vorig jaar voor het laatst tijdens een weekendje Kopenhagen. Ik vind het een heerlijk land, qua mensen en natuur, maar vooral ook qua eten. En dan voornamelijk de zoete kant van de Deense keuken. Danish pastry is een klassieker, loop in Denemarken een willekeurige bakker binnen en je ziet de meest lekkere broodjes liggen. Ik besloot zelf een klein beetje vals te spelen en maakte snelle Deense abrikozen broodjes. Met banketbakkersroom, heerlijk. En met valsspelen bedoel ik dat ik het deeg voor Danish pastry niet zelf maakte. Niet dat dat moeilijk is hoor, daar wil ik na de zomer ook echt nog mee aan de slag. Maar met een bomvolle agenda en heel veel zin in deze broodjes koos ik voor kant-en-klaar croissantdeeg. Is niet exact hetzelfde, maar komt wel in de buurt. En het resultaat is overheerlijk, nog belangrijker. Een recept met echte Danish pastry houden jullie dus nog tegoed.



Ook lekker met amandelspijs inplaats van banketbakkers room
wauw, ziet er geweldig uit. ik ben erg benieuwd naar de smaak.