Soms heb je van die rare ideeën waarbij iedereen je aankijkt met een scheef oog, maar je zelf overtuigd bent dat het heel lekker gaat zijn. Dit is nou zo’n idee. Wees echter niet gevreesd, het is heel lekker. Ik had trouwens gehoopt dat de ontbijtkoek ook echt in de cake zou wegzakken met het bakken. Helaas was de ontbijtkoek zo licht dat dit niet gebeurde. Ik vertel je daarom hoe je deze cake ook kunt maken dat de ontbijtkoek helemaal verwerkt is in de cake. Naast de ontbijtkoek heb ik nog meer lekkers in de cake gestopt. Wat allemaal vertel ik je hieronder.
Cake met ontbijtkoek
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 4 eieren (M)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 5 plakjes ontbijt (in blokjes gesneden)
- 20 gram karamel fudge (in stukjes gesneden)
- 1 handje chocolade druppels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte) en vet het cakeblik in of bekleed met bakpapier.
- Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
- Roer 2/3 van de ontbijtkoek door het beslag en stort het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad en verdeel hier de resterende ontbijtkoek, karamel fudge en chocolade druppels overheen.
- Bak de cake in 60 minuten gaar of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Na het bakken stort je de cake op een rooster en laat hem volledig afkoelen.
- De karamel fudge zal op sommige plekken naar beneden zijn gezakt, zodat je heerlijke fudgy stukjes door je cake hebt. In bovenstaande foto zie je toevallig een stukje bij de bodem liggen, maar ze zaten bij mij verspreid door de cake.
Tips
- Bewaren: ongeveer 5 dagen houdbaar buiten de koelkast indien goed verpakt. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.