Sinterklaas feestkoekjes

20 november 2020
Sinterklaas feestkoekjes
11

Zin om iets te bakken met de kids voor Sinterklaas? Ik heb een heel leuk en makkelijk idee voor je: Sinterklaas feestkoekjes! HomeMade vroeg mij om iets leuks te maken met hun Winter Feestkoekjes voor Sinterklaas en ik hoefde niet lang na te denken. Ik opperde om mijters en cadeautjes te maken en die te vullen met een amandelcrème. Uiteindelijk gebruikte ik voor die vulling als basis mijn cream cheese frosting waarvan ik de verhoudingen iets veranderde en bracht deze op smaak met amandel-extract. Fijn voor iedereen die niet zo van amandelspijs houdt, maar wel van de smaak van amandelen. En daarnaast ook gewoon zó lekker, deze crème ga ik vast nog vaker gebruiken.

Het handige aan het pak Winter Feestkoekjes is dat je alleen nog boter hoeft te te voegen voor de koekjes zelf en een beetje water voor het glazuur. Want ja, dat zit er ook bij. Net als een leuke uitsteker en een spuitzak. Ik kan het nooit laten om nog wat meer te variëren met bakmixen, dus ik maakte er ook de lekkere amandelcrème bij. Het je niet veel tijd? Dan kun je natuurlijk ook prima alleen de koekjes bakken en decoreren.

PS: Wil je een goed gevuld pakket winnen met producten van HomeMade en Het Basisboek van mijn hand? Kijk dan op mijn Instagram pagina voor een toffe winactie! Je kunt meedoen tot en met maandag.

Sinterklaas feestkoekjes

Deze kruidige koekjes met een heerlijke amandelvulling in de vorm van mijters en cadeautjes zijn perfect voor Sinterklaas.
Porties: 15 stuks
(30 losse koekjes = 15 koekjes met vulling)

Ingrediënten

  • 1 pak HomeMade Winter Feestkoekjes
  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 10 ml water

Voor de vulling

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram roomkaas
  • 1 tl amandel-extract
  • 150 gram poedersuiker

Instructies

  • Begin met het maken van de koekjes. Hiervoor doe je de koekjes mix en de boter in een kom. Gebruik een mixer of je handen om het tot een stevig deeg te kneden.
  • Bestrooi je werkblad met wat bloem en leg het deeg erop, strooi ook over het deeg een beetje bloem en rol het daarna uit tot een lap van 5 mm dik.
  • Als je vierkante en mijter koekjesstekers hebt kun je die gebruiken, maar je kunt ook -net als ik- een mesje gebruiken om de vormpjes uit te snijden. Zorg dat je van ieder soort koekje en formaat 2 stuks hebt. Leg alle koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 10-14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte)
  • Laat de koekjes na het bakken volledig afkoelen voordat je ze gaat vullen en decoreren.

Vullen en decoreren

  • Voor de vulling klop je de boter romig. Voeg dan roomkaas toe en mix tot dit is opgenomen.
  • Voeg amandelextract en poedersuiker tegelijk toe en mix tot een romige crème. Als je hem nog niet dik genoeg vindt, kun je wat extra poedersuiker toevoegen. Ook kun je de vulling even in de koelkast zetten, hier zal hij verder opstijven.
  • Doe de vulling in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit de vulling op een koekje en druk er een koekje van gelijk formaat zachtjes bovenop.
  • Maak dan het glazuur. Doe de inhoud van het zakje glazuur mix in een kom en voeg hier het water aan toe, roer door elkaar. Vul er een spuitzak mee en knip een héél klein puntje van de spuitzak af.
  • Decoreer de koekjes naar wens. Zoals je op de foto kunt zien kun je mijters en cadeautjes op allerlei verschillende manieren decoreren.
Bewaren

Deze koekjes zijn het lekkerst als je ze nog dezelfde dag opeet. Dan zijn de koekjes namelijk nog lekker knapperig. Overgebleven koekjes kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren, maar ze worden dan wel zacht.

De Winter Feestkoekjes van HomeMade zijn te koop bij AH (tot week 50), Jumbo & Spar.

Dit is een samenwerking met HomeMade.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Pascale schreef:

    Welke koekjes kan je gebruiken als je niet met een pakketje werkt?
    Alvast bedankt

      1. Pascale schreef:

        Dank u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *