Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Rode pesto

Lian van Rensdoor Lian van Rens
24 maart 2017
in Borrelhapjes, Hartige recepten, Koken, Sauzen & Dips
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Rode pesto, het eerste recept dat ik hier voor jullie op het blog mag delen. Ik krijg gelijk zin in een groot glas wijn en een plank vol lekkere borrelhapjes, maar eerst even wat informatie over deze pesto. Zongedroogde tomaatjes zijn de basis van rode pesto, die tomaatjes vervangen in principe de basilicum van de groene pesto en daarmee is eigenlijk het verschil tussen groene en rode pesto uitgelegd. De rest van de ingrediënten -de basis- zijn in groene en rode pesto namelijk hetzelfde. Verwar het dus ook niet met tapenade, want dat is dan weer op basis van olijven en ansjovis. 

Rode pesto lijkt qua structuur wel iets meer op tapenade, want de pesto is door de tomaten iets dikker. Gelukkig kun je rode pesto makkelijk dunner maken door meer olijfolie toe te voegen. Het hangt dus af van het gebruik hoe dik je de pesto wilt hebben. Pesto is eigenlijk bedoeld als saus, maar wij Nederlanders smeren het met net zo veel liefde op een stukje brood. Om mijn rode pesto extra lekker te maken heb ik gezorgd voor een twist. Zo heb ik wel nog basilicum gebruikt, maar ook een ander geheim ingrediënt dat niet zo geheim meer is als je het recept leest.

Recept afdrukken

Rode pesto

Zelf rode pesto maken is zo gepiept wanneer je beschikt over een staafmixer of keukenmachine. Probeer dit lekkere recept zeker eens uit!
Porties: 275 gram

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram gegrilde rode paprika (uit pot)
  • 8-10 gram verse basilicum (een handje)
  • 15 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50-100 ml olijfolie extra vierge
  • peper

Instructies

  • Voor het maken van de rode pesto heb je een staafmixer of keukenmachine nodig. Soms heb je een hakmolen/keukenmachine bij je staafmixer zitten en die is ook zeer geschikt. Deze gebruik ik zelf ook voor de bereiding.
  • Rooster de pijnboompitten voor extra smaak en verwijder het velletje en het kontje van de knoflookteentjes. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie en de peper, bij elkaar in het bakje en laat de machine draaien tot het een mooie gladde massa is.
  • Breng de rode pesto op smaak met de peper en voeg nu ook een flinke scheut, zo’n 50 ml, van de olijfolie toe. Laat de machine nog een keer draaien tot de olijfolie is opgenomen.
  • Vind je de pesto nog te dik? Dan is nu het moment om nog wat extra olijfolie toe te voegen. Zo niet, dan ben je klaar en kun je gaan smullen van de pesto. Gebruik de pesto als pastasaus, vulling of als smeersel.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast kun je de pesto één week bewaren, met een laagje olie erop zelfs een paar dagen langer. Je kunt de pesto ook invriezen in kleinere porties, zodat je er extra lang van kunt genieten.

Vorige post

Volgende post

Hartige wentelteefjes met kaas en pesto
3 ingrediënten pindakaas koekjes

Related Posts

Moussaka

door Laura Kieft
18 januari 2021
1

Alle...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft
08 januari 2021
8

Ik...

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft
02 januari 2021
9

Ik...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 15

  1. Irma says:
    4 jaar geleden

    Ik was laatst op zoek naar een recept van rode pesto.. deze ga ik zeker proberen…

    Beantwoorden
  2. Margot says:
    4 jaar geleden

    Ik heb nog nooit zelf rode pesto gemaakt maar liep er pas aan te denken dus dit recept komt goed van pas!

    Beantwoorden
  3. Homemade by Joke says:
    4 jaar geleden

    Mmmmm wat een heerlijk eerste recept Lian.
    Rode Pesto is mijn favoriet dus ik ga deze zeker een keer maken.
    Ik kijk alweer uit naar het volgende recept van je ?
    Liefs, Joke ?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Haha, dankjewel ?

      Beantwoorden
  4. jonna@burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    Ja rode pesto! Zo lekker! In een taart, bij de borrel of op een toastje.

    Beantwoorden
  5. Lian says:
    4 jaar geleden

    Afgelopen maandag opgegeten. Yum, lekker door de pasta.

    Beantwoorden
  6. Meike says:
    4 jaar geleden

    Oh lekker! Ik maak de laatste tijd veel groene pesto (met andere groene groenten erdoor), maar rode pesto is wel een goede afwisseling!

    Beantwoorden
    • Lian says:
      4 jaar geleden

      Ja, dat is het zeker. En ook daar kun je mee variëren natuurlijk. Iets minder tomaat, iets meer paprika. Rucola of baby spinazie in plaats van de basilicum. (Bijna) alles kan!

      Beantwoorden
  7. Loes says:
    4 jaar geleden

    Hallo Lian en Laura,
    Lijkt me best lekker die rode pesto. Snap alleen niet goed wat het met bakken te maken heeft. Vind het recept dus niet echt op deze site passen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Hoi Loes,
      De pesto is inderdaad heerlijk! En op Laura’s Bakery worden inmiddels al een paar jaar ook allerlei borrelhapjes gedeeld, dit recept past dus heel erg goed op het blog. De pesto is namelijk heerlijk om bij een borrel als dip/smeersel op tafel te zetten 🙂

      Beantwoorden
  8. Martienne says:
    4 jaar geleden

    Ha Laura,

    Ik zou erg graag (rode) pesto willen maken, maar mijn man is allergisch voor pijnboompitten (en ook voor noten) en kan dan dus niet meegenieten. Weet jij een alternatief?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Je zou de pijnboompitten eruit kunnen laten.

      Beantwoorden
  9. Kees says:
    2 jaar geleden

    Top, gaat met de kip en de panchetta eromheen in de oven met pasta !

    Beantwoorden
  10. Anita Engelen says:
    2 jaar geleden

    Vanavond de rode pesto gemaakt, heerlijk door de spaghetti geroerd met courgettelinten en diepvrieserwtjes…en stukje zalm er bovenop geserveerd…..echt heel lekker!!

    Beantwoorden
  11. Willeke says:
    1 maand geleden

    Heb zojuist de rode pesto gemaakt. Echt super lekker!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Oma’s Appeltaart

Caramel Shortcake

Banketbakkersroom

smeuïge citroencake

Volgende Post
3 ingrediënten pindakaas koekjes

3 ingrediënten pindakaas koekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood wentelteefjes

door Laura Kieft-06 december 2020-0

Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen....

Cranberry-sinaasappel yoghurtcake

door Laura Kieft-05 december 2020-24

Ik ben gek op klassieke cakes, maar cakes op basis van yoghurt of kwark vind ik ook fantastisch. De basis maak je hiermee net even wat lichter en frisser. In dit geval voor deze cranberry-sinaasappel...

perzik-prosciutto bruschetta

door Laura Kieft-04 december 2020-1

De hoeveelheid kerstborrels zal dit jaar misschien kleiner zijn, maar we kunnen natuurlijk ook prima zelf een kleinere borrel organiseren in aanloop naar kerst. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het...

Pecan snowball koekjes

door Laura Kieft-03 december 2020-8

Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst...

Printable: gingerbread huis kleurplaat

door Laura Kieft-02 december 2020-0

We konden het uiteraard niet laten om dit jaar ook speciale kerst printables te maken voor jullie met het grote succes van Het Kinderbakboek. In totaal hebben we er maar liefst 4 voor jullie, waaronder...

De Bakstrijd: december 2020

door Laura Kieft-01 december 2020-2

Wat was het een heerlijke Bakstrijd afgelopen maand! De flammkuchen vlogen me om de oren en binnen beide niveaus heb ik zalige creaties voorbij zien komen. De twee winnaars zijn inmiddels bekend en daarover lees...

Koffie-karamel panna cotta

door Laura Kieft-01 december 2020-18

Het is 1 december, een datum waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. De advent gaat van start! Het 9e jaar alweer dat er 24 artikelen in kerstsferen voor jullie klaar staan. We trappen dit...

31 borrelhapjes voor de decembermaand

door Laura Kieft-30 november 2020-9

Nog eventjes afwachten en dan starten we weer met de jaarlijkse advent op Laura’s Bakery. En ik kan jullie vertellen: er komen echt heerlijke, leuke nieuwe recepten aan! Om alvast in de feestelijke stemming te...

Kleine speculaas appeltaartjes

door Laura's Bakery-28 november 2020-31

Combineer speculaas, appeltaart en amandelspijs met elkaar en je hebt de ultieme winterse traktatie als je het mij vraagt. Deze kleine speculaas appeltaartjes met spijs zijn echt verrukkelijk. Gelukkig kwam er bezoek langs, want ik...

Printable: mijter cupcake toppers

door Laura Kieft-25 november 2020-0

Sinds de lancering van Het Kinderbakboek geef ik regelmatig een aantal leuke printables aan jullie cadeau. In het Sinterklaas thema zijn inmiddels al twee toffe online gekomen, de kruidnoten recept printable én de kleurplaat met het paard...

Chocoladesaus

door Laura Kieft-23 november 2020-3

Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het...

Speculaas donuts

door Laura Kieft-21 november 2020-4

Zijn jullie klaar voor misschien wel de lekkerste donuts ooit? Ik presenteer: speculaas donuts! De smaak zit niet alleen in de topping, maar ook in de donut zelf. Het deeg bracht ik op smaak met...

Sinterklaas feestkoekjes

door Laura Kieft-20 november 2020-3

Zin om iets te bakken met de kids voor Sinterklaas? Ik heb een heel leuk en makkelijk idee voor je: Sinterklaas feestkoekjes! HomeMade vroeg mij om iets leuks te maken met hun Winter Feestkoekjes voor Sinterklaas en...

Letter kaaskoekjes

door Laura Kieft-19 november 2020-5

Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me...

Sinterklaas kleurplaat

door Laura Kieft-18 november 2020-2

In het teken van Het Kinderbakboek en natuurlijk Sinterklaas heb ik na het succes van de kruidnoten printable weer een nieuwe kleurplaat printable in petto voor jullie! Bionda heeft mijn keuken omgetoverd tot een waar Sinterklaas...

Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

door Laura Kieft-16 november 2020-4

Nog eventjes wachten en dan is het weer pakjesavond. Wellicht vier je deze avond dit jaar anders dan anders, of misschien vier je het helemaal niet… Hoe dan ook is dit de perfecte periode van...

Appel-speculaas kruimelcake

door Laura Kieft-14 november 2020-35

In deze periode gooi ik het liefst overal speculaaskruiden doorheen. Ik ontbijt of lunch in de herfst en winter regelmatig met pap en die breng ik op smaak met kruiden. Ook mijn baksels moeten eraan...

RESERVEREN: Het Laura’s Bakery Receptenboek

door Laura Kieft-13 november 2020-34

Vandaag is de dag, dat ik een van mijn geheime projecten bekendmaken mag! Al sinds februari van dit jaar ben ik ermee bezig en ik ben maar wat blij dat ik jullie eindelijk over Het...

Nieuwe receptprintable: kruidnoten

door Laura Kieft-11 november 2020-2

Het is alweer bijna tijd voor de jaarlijkse Sinterklaas intocht! En omdat deze i.v.m. de Corona maatregelen anders zal plaatsvinden dan normaal, heb ik een aantal prachtige printables in Sinterklaas thema voor jullie gemaakt. Gratis...

Flammkuchen: van basis tot verrassende variaties

door Laura Kieft-09 november 2020-0

Zelf flammkuchen maken vind ik super leuk om te doen. Inmiddels staan er hiervoor ook een heleboel recepten op Laura’s Bakery. Van de klassieker met spek en ui tot en met allerlei verassende variaties. Als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan