Vorige week werd ik op het werk verrast met een leuk perspakketje. Alhoewel ik wist dat er een pakketje kwam wist ik niet wat er gebracht zou worden, alleen dat het met stroopwafels te maken had. Daar wordt je dan toch best een beetje nieuwsgierig van. Een van mijn lieve collega’s was nog nieuwsgieriger dan ik en was erg enthousiast over de inhoud. De allernieuwste mix van Koopmans: een oud-Hollandse stroopwafelcake met stukjes karamel! En alle ingrediënten erbij om direct aan de slag te kunnen gaan. Eenmaal thuis stond de oven al aan en kon ik direct aan de slag gaan. Mijn collega’s gingen namelijk al uit van een plakje cake de volgende dag!
Review Koopmans stroopwafelcake
Stroopwafelcake
Ingrediënten
- Koopmans mix voor stroopwafelcake
- 200 gram ongezouten roomboter
- 4 eieren
- 4 stroopwafels
- cakeblik
Instructies
-
Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop je boter zacht en romig voordat je de mix en eieren toevoegt. Mix tot een luchtig beslag.
-
Snij twee van de stroopwafels in stukjes en spatel door het beslag.
-
Stort het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm. De andere 2 stroopwafels snij je ook in stukken en verdeel je over de cake.
-
Bak de cake in 60-70 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
-
Het afkoelen van deze cake gaat wat anders dan ik gewend ben. Zelf stort ik de cake na een paar minuten altijd op een rooster. Bij deze cake laat je hem eerst een half uur in de vorm afkoelen met hier een schone theedoek overheen. Daarna stort je hem pas op een rooster om hem volledig te laten afkoelen.
Wat vind ik van de cake?
Ik heb een zwak voor stroopwafels, naar mijn mening kon er dus weinig misgaan met deze cake. Dat was gelukkig ook het geval! het beslag heb je echt zo in elkaar gedraaid en de cake staat na een kleine 10 minuten al in de oven.
En dan de smaak. Laten we eerlijk wezen, dat is ook erg belangrijk! Ik bak zelf eigenlijk nooit met bakmixen, alleen zo nu en dan eens om te testen. Alles zelf bakken vind ik nu eenmaal lekkerder en helemaal niet veel ingewikkelder. Toch kan een bakmix soms handig zijn om naar te grijpen. Als je er dan toch eentje uitkiest, dan kan ik jullie deze stroopwafelcake allemaal van harte aanbevelen!
Hij is door mij, mijn ouders en collega’s allemaal goedgekeurd! Als dat geen uitgebreid testpanel is?
Het enige waar je even op moet letten is het aansnijden. De stukjes stroopwafel bovenop zijn lekker knapperig, maar daardoor ook iets lastiger aan te snijden. Gebruik een groot kartelmes en ga niet overhaast te werk, anders trek je je cake aan de bovenkant stuk en krijg je geen mooie plakken.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hoi Laura, Ik heb afgelopen weekend toevallig 2x deze cake gemaakt en door alle snoepers is hij erg goed bevallen. Ik had de stukjes stroopwafels kleiner gesneden waardoor hij wat makkelijker te snijden was. Al met al ook van deze kant een geslaagde traktatie!
De cake is heel erg lekker, en zeer makkelijk om temaken. De stroopwafels niet tegroot snijden en dan gaat het aansnijden van de cake prima.
Dat ziet er wel heel erg lekker uit!
Wat ziet dat er HEERLIJK uit:)
Ik moet de Cake Mix zien te vinden hier in USA:)
En als ik het vind koop ik gelijk een doos van 24 stuks:):)
haha, ik geef je groot gelijk 😛
Ziet er lekker uit, maare, zou dit ook met je basiscake recept i.c.m. een paar stroopwafels voor elkaar kunnen krijgen? Niet dat dit niet heel makkelijk is hoor en het gaat natuurlijk om de review;-) en het idee van Koopmans, maar ik ben benieuwd of dit ook met de basiscake kan zonder dat alle wafels naar de onderkant van de vorm zakken.. wat denk jij? Ziet er erg lekker uit in elk geval, ga hem een keer proberen!
Ja hoor, dat kun je ook prima met het basisrecept maken. Ik denk niet dat de stukjes stroopwafel naar beneden zullen zakken, maar je zou ze eventueel door de bloem kunnen halen.
Oeh die ziet er ook heel lekker uit zeg!
Oeeh stroopwafels mijn favoriete koekjes. Ga vandaag meteen kijken of de bakmix in de winkel te koop is. En dan meteen citroenen meenemen voor de lemoncurd.
Dat ziet er lekker uit zeg! Ik kan niet wachten om deze te proberen. 🙂
Ik heb deze cake ook gemaakt, heerlijk!!!
Ik heb iets tegen bakmixen of kant en klaar artikelen en gebruik ze daarom nooit.
Ik wil geen geur, kleur of smaakstoffen eten. Een mix is op een of andere manier bewerkt zodat het niet op een gewone manier verwerkt hoeft te worden.
Iedereen moet die keuze zelf maar maken, maar hoeveel werk is het om een cake te bakken??
Hup boter , suiker en eieren kloppen en bloem erbij. Zo klaar!
Je schreef Laura , dat je dit produkt toe gestuurd hebt gekregen.
In hoeverre ben je objectief in jouw review en ook in je reviews in het algemeen van andere dingen?
Je recepten lees en maak ik met veel plezier overigens!
Hoi Hendrika,
Alle reviews die je op mijn blog leest zijn 100% eerlijk. Ben ik ergens niet tevreden over, dan kies ik ervoor om dit in de review te vermelden of de review helemaal niet online te plaatsen. Meer daarover lees je in mijn disclaimer: http://www.laurasbakery.nl/disclaimer/
Deze cake lijkt me heerlijk!! Maar waar koop ik de mix? Zowel bij de plus als de c1000 kon ik hem niet vinden 🙁
In de meeste Nederlandse supermarkten staat deze mix inderdaad niet, het is een typisch Amerikaans merk. De mijne kwamen bij de webshop USfoodz.nl vandaan.
Bij de Albert Heijn hebben ze deze mix!
Ik het gisteren gemaakt. Was heerlijk. Bedankt voor het recept.
Woordje vergeten=heb
ik gebruik deze mix regelmatig en vindt hem toch lekkerder dan gewone basiscake met wat stroopwafel, mogelijk omdat er in het beslag toch ook iets van blokjes karamel lijken te zitten. die zou je natuurlijk ook extra in de basiscake mix kunnen doen, maar daar was ik nog niet toe gekomen.
de stukjes stroopwafel bovenop leg ik niet plat, maar steek ze er meer in, dat maakt het plakken snijden ook makkelijker.