Het allereerste recept is de Aalsterse vlaai. Leuk dat daar mee begonnen wordt, Louie komt namelijk uit Aalst. Er staan ook een aantal taarten in die ik niet ken. De mattentaart bijvoorbeeld. Ik gok dat dit een typisch Belgisch recept is maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Wel erg leuk om zo ook weer eens wat andere recepten tegen te komen. Er staan natuurlijk ook bekende taarten in het boek zoals de croquembouche en een moelleux als taart.
Na de taarten volgen de cakes, wat dacht je van een donutcake of een heerlijke notencake? Daarna volgen de cupcakes en muffins met lekkere recepten voor amaretto cupcakes en muffins met gekaramelliseerde noten. Dit hoofdstuk is overigens een stuk kleiner dan die met taarten, maar de recepten zijn zeker niet minder lekker.
Louie heeft ook aan de hartige trek gedacht met recepten voor tortilla chips en hartige ontbijt muffins. In dit hoofdstuk staat ook een pizzadip die mij erg lekker lijkt!
Lijkt me een heel leuk en fijn boek. Wat een mooie foto’s ook!
Fijn dat er wat originele dingen in staan!
Toen ik zijn blog ontdekte heb ik volgens mij een uur achter de computer gezeten om ieder recept even te bekijken. Want wat is hij goed en wat maakt hij een lekkere recepten! Ik denk daarom ook zeker dat dit boek een aanrader is. En pas 17 jaar, wow!
Hey Laura!
Leuk dat je zo enthousiast bent over mijn boek, dit doet me héél veel plezier 🙂 De mattentaart is inderdaad iets typisch Belgisch, meerbepaald uit Geraardsbergen. Kan je hier letterlijk in elke bakkerij vinden, echt een aanrader om zelf ook eens te maken! Ik wens je alvast veel bakplezier met m’n boek!
Groetjes,
Louie
Ja, een mattentaart is erg lekker, met amandelpoeder.
Wij hebben in België ook een vergelijkbare taart op 6 februari. Drie koningen taart. ligt dan bij alle bakkers met een kroon op. In de taart zit een boon. Diegene die de boon in zijn punt treft, is de koning. Kinderen kijken er echt naar uit.