Review Baked Louie’s

Gepost: 5 mei 2014 Laatst bewerkt: 22 juni 2023
Review Baked Louie’s

Louie kennen jullie vast van het blog Baked Louie’s. Deze nog maar 17-jarige Belg heeft sinds kort ook een bakboek op zijn naam staan dat gelijknamig is aan zijn blog: Baked Louie’s. Ik volg Louie al sinds het begin en wist dus al dat hij de lekkerste taarten bedenkt en maakt. Toen ook de Belgische tv-chef Wim Ballieu Louie ontdekte plaatste hij een tweet over dit culinair talent. Zo ging het balletje rollen met als resultaat zijn eerste bakboek!

review baked louie's 2

De inhoudsopgave beslaat twee pagina’s. Louie heeft in totaal 8 soorten categorieën voor zijn baksels; taarten, cakes, cupcakes & muffins, hartig, koekjes, me-time, smooth & sexy (pasta’s) en all American style. In de inhoudsopgave zie ik een paar bekende namen staan van baksels die ook al eens op zijn blog zijn verschenen, dat heeft hij verder aangevuld met heerlijke nieuwe recepten.

review baked louie's 3

Het allereerste recept is de Aalsterse vlaai. Leuk dat daar mee begonnen wordt, Louie komt namelijk uit Aalst. Er staan ook een aantal taarten in die ik niet ken. De mattentaart bijvoorbeeld. Ik gok dat dit een typisch Belgisch recept is maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Wel erg leuk om zo ook weer eens wat andere recepten tegen te komen. Er staan natuurlijk ook bekende taarten in het boek zoals de croquembouche en een moelleux als taart.

Na de taarten volgen de cakes, wat dacht je van een donutcake of een heerlijke notencake? Daarna volgen de cupcakes en muffins met lekkere recepten voor amaretto cupcakes en muffins met gekaramelliseerde noten. Dit hoofdstuk is overigens een stuk kleiner dan die met taarten, maar de recepten zijn zeker niet minder lekker.

Louie heeft ook aan de hartige trek gedacht met recepten voor tortilla chips en hartige ontbijt muffins. In dit hoofdstuk staat ook een pizzadip die mij erg lekker lijkt!

review baked louie's 4

Na het hartige gedeelte gaan we door met zoete koekjes. Hier vind je recepten voor onder andere een soort negerzoenen en sesamkoekjes.

Het hoofdstuk ‘me-time’ staat vol met recepten die je in de magnetron kunt maken. Wat dacht je van een browie of cake in een kopje die je zo uit de magnetron tovert? Zo heb je echt binnen een mum van tijd iets lekkers op tafel staan. In het volgende hoofdstuk vind je recepten voor pasta’s om op je brood of tussen een taart te smeren. Met hulp van Louie maak je zelf Oreo pasta, speculaaspasta of apple crumble pasta. Dat zijn nog eens lekkere vullingen!

In het allerlaatste hoofdstuk vind je een aantal Amerikaanse recepten. Denk aan het zelf maken van Oreo’s, Reese’s en marshmallow fluff. Erg leuk en zeker iets waar ik aan de slag mee wil gaan.

review baked louie's 5

Wat vind ik van het boek?

Het leuke aan dit boek vind ik dat er recepten in staan die niet zo standaard zijn. Recepten met de magnetron bijvoorbeeld, maar ook de pasta’s. Louie mag graag experimenteren in de keuken en dat zie je terug in zijn boek. Elk recept is voorzien van één of meerdere foto’s. Naast veel recepten staat een collage van foto’s van het bereiden. Heel leuk om te zien, maar wel jammer dat hierdoor soms het eindresultaat niet altijd even goed te zien is. Verder een leuk boek met een grote diversiteit aan recepten. Ook zijn veel recepten net even anders dan anders, dat maakt dit boek weer net iets specialer dan andere bakboeken.

review baked louie's 6

Het boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de bekendere online winkels.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Anoeska schreef:

  Lijkt me een heel leuk en fijn boek. Wat een mooie foto’s ook!

 2. MySimplySpecial schreef:

  Fijn dat er wat originele dingen in staan!

 3. Susanne schreef:

  Toen ik zijn blog ontdekte heb ik volgens mij een uur achter de computer gezeten om ieder recept even te bekijken. Want wat is hij goed en wat maakt hij een lekkere recepten! Ik denk daarom ook zeker dat dit boek een aanrader is. En pas 17 jaar, wow!

 4. Baked Louie's schreef:

  Hey Laura!

  Leuk dat je zo enthousiast bent over mijn boek, dit doet me héél veel plezier 🙂 De mattentaart is inderdaad iets typisch Belgisch, meerbepaald uit Geraardsbergen. Kan je hier letterlijk in elke bakkerij vinden, echt een aanrader om zelf ook eens te maken! Ik wens je alvast veel bakplezier met m’n boek!

  Groetjes,
  Louie

 5. Godelieve schreef:

  Ja, een mattentaart is erg lekker, met amandelpoeder.
  Wij hebben in België ook een vergelijkbare taart op 6 februari. Drie koningen taart. ligt dan bij alle bakkers met een kroon op. In de taart zit een boon. Diegene die de boon in zijn punt treft, is de koning. Kinderen kijken er echt naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *