Bakboeken najaar 2017

Gepost: 23 november 2017 Laatst bewerkt: 3 juni 2023
Bakboeken najaar 2017

Vandaag gaan we jullie helpen met het maken van jullie verlanglijstjes. Er is natuurlijk niets leukers dan dat jullie de recepten van het blog maken, maar zo nu en dan een uitstapje maken naar een heerlijk bakboek is ook belangrijk. Je kunt er lekker mee op de bank kruipen, is beter voor je ogen en doordat alle informatie is gebundeld kun je er makkelijk iets van leren. Tijd om jullie mee te nemen naar vijf bakboeken van dit najaar waar wij intens gelukkig van worden. 

bakboeken2017-1

1. Het Laura’s Bakery Bakboek

Natuurlijk met stip op 1 het boek van mijzelf. Als die nog niet op je lijstje stond of inmiddels op je boekenplank staat dan raad ik je aan dat nu te doen. Dit tweede boek is alles wat deze blog ook is. Makkelijke en lekkere baksels waarbij ik duidelijk uitleg hoe je ze zelf maakt. Het houdt ook niet op bij zoet, want er is zelfs een hoofdstuk aan hartige borrelhapjes gewijd. De echte fan zal een aantal klassiekers van het blog tegenkomen in het boek, zoals oma’s appeltaart, maar er staan meer dan genoeg nieuwe recepten in.

Bestellen? Het bakboek vind je hier!

2. Winterkoekjes bakken

Het is winter en als echte bakfanaat is er niets leukers dan gethematiseerd bakken om jezelf uit te dagen en grenzen te verleggen. In dit kleine boekje komen 24 recepten aan bod waarbij koekjes centraal staan. Waarom 24 recepten hoor ik je denken? Nou, je begint op 1 december en als je iedere dag een recept maakt is het kerstmis. Het is dus eigenlijk een advent bakboek dat vertaald is uit het Duits. Daarom kom je er klassieke koekjes in tegen waar je keuken heerlijk van gaat ruiken. Onze maag gaat in ieder geval rammelen van dit lekkere bakboekje.

Bestellen? Het bakboek vind je hier!

bakboeken2017-2

3. Sweet

Na het grote Ottolenghi succes kon een bakboek niet uitblijven. In samenwerking met Helen Goh schreef Yotam een geweldig mooi boek dat van je boekenplank af knalt door de cover. Maar ook van binnen is het een mooie bakboek en echt eentje die je al wilt hebben vanwege de plaatjes. Het enige jammere is de foutieve vertaling van het cheesecake hoofdstuk, waardoor dit hoofdstuk nu kwarktaarten heet… De recepten zijn gelukkig wel echt voor cheesecakes, dus daar maak je mij heel erg blij mee. Verder vind je alle andere soorten gebak ook in dit grote bakboek. Cakes, taarten, klein gebak, koekjes en desserts, dat wordt heerlijk smullen met dit boek in huis.

Bestellen? Het bakboek vind je hier!

4. Kookschool Brood en Banket

Als ik Sweet al een groot bakboek vond dan had ik blijkbaar de nieuwste uitgave van Kookschool nog niet gezien. Met deze uitgave leer je alles over het bakken van brood en banket. Als je het boek openslaat is net alsof je bij de bakker bent en vliegen de broodjes je om de oren. Wat fijn is aan deze kookschool boeken is de precisie waarmee wordt uitgelegd en uitgebeeld waar het brood of banket uit bestaat. Er staan ook heerlijke recepten met amandelspijs in dit boek, voor als je daar graag nog meer lekkers mee wilt maken.

Helaas is dit boek niet meer verkrijgbaar via de bekende online webshops.

5. I love cheesecake

Zeg je cheesecakes, dan zeg je Laura’s Bakery. Geen wonder dat dit boek dan ook in ons rijtje staat van favoriete bakboeken van het najaar. Naast de gewone ronde cheesecakes bevat dit kleine boekje ook andere soorten zoals cheesecake repen, cheesecake in glas en zelfs een vegan cheesecake. Er staat voor iedereen dus wel iets in. Ben of ken je ook een ware cheesecake fan, dan weten wij welk boek op jouw verlanglijstje komt.

Bestellen? Het bakboek vind je hier!

Ik hoop dat wij jou vandaag hebben kunnen inspireren met deze bakboeken als je het lastig vind je verlanglijstje van dit jaar samen te stellen. Mocht je nog meer inspiratie zoeken dan vind je alle (bak)boeken die ik ooit gereviewd heb via deze link. Laat de cadeautjes maar komen!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Carin schreef:

    Mijn kerst + verjaardagslijstje is weer wat langer geworden. Dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *