Waar ik vroeger een echte vleeseter was, eet ik tegenwoordig ook heel vaak vegetarisch. Ik denk dat ik momenteel zo’n 3 keer per week vlees eet, maar er zitten ook echt wel weken tussen dat dit meer is. Bij een barbecue of gourmet gooi ik het hele voornemen van meer vegetarisch eten compleet overboord. Dan geniet ik volop van alle soorten vlees en komen er vaak maar weinig groenten aan te pas. Toch probeer ik daar ook verandering in te brengen. Gegrilde groenten van de barbecue vind ik namelijk hartstikke lekker. Zeker als je er zulke vrolijke regenboog groentespiesen van maakt.
Regenboog groentespiesen
Ingrediënten
- 2 paprika’s (verschillende kleuren)
- 1 rode ui
- enkele roosjes broccoli
- enkele roosjes bloemkool
- 1 courgette
- 1 aubergine
- handjevol tomaten (verschillende kleuren)
Voor de marinade
- 8 el olijfolie
- 1 e rozemarijn fijngehakt of gedroogd
- snuf zeezout
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 l limoensap
- snuf chili vlokken en/of peper
Instructies
- Snijd de groenten in gelijke grootte en doe in een kom. De roosjes van de broccoli en bloemkool hoef je niet kleiner te snijden, tenzij het grote roosjes zijn. Hetzelfde geldt voor kleine tomaatjes.
- Maak de marinade door alle ingrediënten in een kom te doen en goed te roeren. Voeg toe aan de groenten en hussel alles door elkaar zodat de groenten bedekt zijn met de marinade.
- Schuif de groenten op een spies (geschikt voor de barbecuen gril voor ongeveer 10 minuten of tot de groenten gaar zijn naar eigen smaak.
Zo simpel, heerlijk! Nu maar hopen dat het snel lekker weer wordt 🙂
Ik hoop mee 😉