Het fijne aan quiches is dat je eigenlijk elke combinatie van smaken kunt maken die je maar wilt. Alles wat je lekker vindt doe je gewoon bij elkaar, je voegt wat eitjes en crème fraîche toe en zo simpel is het. Deze quiche met chorizo en geitenkaas was een smaakcombinatie die ik graag uit wilde proberen en ik gebruikte mijn familie als testpanel. Die waren stuk voor stuk enthousiast gelukkig. En ik zelf ook, een erg lekkere quiche die hier zeker vaker op tafel komt te staan.



Mmmmmm ziet er heerlijk uit!!!
Had je deze toevallig niet gemaakt toen wij bij je kwamen eten?
Liefs, mam ♥
Ja, dat was deze inderdaad 😉
Kan ik ook feta of zo ipv geitenkaas gebruiken?
Alvast bedankt voor antwoord.
Groet,
Claudia
Ja hoor, dat kan prima
Ziet er lekker uit naamgenootje! Ga ik snel proberen, maar dan zonder chorizo. Meer vega recepten zijn welkom 😉
Enorm lekker! En die quiche bodem zelf maken is echt aan te raden inderdaad!
Kan ik deze ook maken als hartige taart met bladerdeeg in plaats van de eieren? Wat zou ik dan moeten aanpassen? 🙂
Je kunt het deeg vervangen voor bladerdeeg in plaats van het quichedeeg, dat bedoel je denk ik? De eieren kun je niet weglaten in dit recept.
He jammer. Ik bedoelde echt het recept aan te passen zonder eieren 😅. Bedankt voor je snelle reactie!
Er zijn wel opties hoor, bijvoorbeeld met silken tofu, maar dan wordt het een heel ander recept.
Ik wil deze maken voor een borrel, maar dan in mini quiches (cupcake formaat) zou ik dan ze baktijd iets moeten aanpassen? Ze zijn dan denk ik sneller gaar.
Je zou een andere quiche recept voor dat formaat even kunnen bekijken en die baktijd aanhouden, bijvoorbeeld deze: https://www.laurasbakery.nl/mini-caprese-quiches/