Panini met feta, spinazie en tomaat

Panini met feta, spinazie en tomaat
49

Ik vertelde jullie afgelopen maandag nog dat ik zo graag panini mag maken en nu staat er gelijk een recept voor online. Meestal zien mijn panini er altijd hetzelfde uit: met mozzarella en serranoham. De laatste keer besloot ik dat ik iets anders wilde proberen en ik gebruikte de ingrediënten die ik nog over had van een salade. Het werd dus panini met feta, spinazie en tomaat. Een zalige combinatie kan ik je vertellen. En uiteraard mocht mijn favoriete ingrediënt, pesto, ook niet ontbreken op mijn broodje. Je kunt speciale panini broodjes gebruiken, maar een afbakpistolet of -stokbrood volstaat ook.

Panini met feta, spinazie en tomaat

Dol op panini? Dan wil je deze variant met feta, spinazie en tomaat zeker eens uitproberen.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 2 panini afbakbroodjes (of 4 afbak pistolets)
 • 2 el pesto
 • 100 gram feta
 • 2 tomaten
 • hand spinazie

Instructies

 • Snijd de panini horizontaal doormidden. Smeer de onderste helften in met de pesto.
 • Snijd de tomaten in plakjes en verkruimel de feta. Beleg de broodjes verder met spinazie, de plakjes tomaat en feta.
 • Plaats de bovenkant op het broodje en duw licht aan.
 • Leg de panini op een heet grill- of tosti-ijzer en sluit het apparaat. Laat een aantal minuten grillen tot het broodje gaar is. Ik laat ze meestal zo'n 5 minuten zitten.
 • Serveer gelijk.
Bewaren

Serveer je panini gelijk.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. Lisa schreef:

  Lekker! Deze super combi van beleg doe ik op turks brood of een pita broodje. Maar een panini zal ook heel lekker zijn…misschien toch eens kijken voor zo’n ijzer.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja heerlijke combi is het! En tja, ik vind echt dat er niks boven een panini gaat haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *