Laura Kookt: Panini met mozzarella en seranoham

6 april 2015
49

panini

In de tijd dat ik naast mijn studie bij Blokker werkte, draaide ik ook regelmatig koopavonden. Vaak begon ik ’s middags al met werken, wat inhield dat ik mijn avondmaaltijd in de kantine nuttigde. Soms nam ik zelf iets mee dat ik in de magnetron kon opwarmen, een andere keer ging ik naar de supermarkt om de hoek. Tot een andere collega van mij met het geniale idee kwam om in onze kleine grill panini te maken. Wel, daar zeg ik geen nee tegen. Het waren de eerste panini die ik ooit at en sindsdien ben ik er dol op. Regelmatig maak ik ze thuis en het leek mij leuk om jullie mijn favoriete panini te laten zien!

Oh, wist je trouwens dat panini meervoud is? Dus 1 panino en 2 panini (en dat dit ook zo werkt bij cappuccino). Het is maar dat je het weet 😉 .

panini

Panini met mozzarella en seranoham

Als je het mij vraagt vertel ik je met liefde dat dit de lekkerste panini ooit is! Ik maak ze met pesto, zongedroogde tomaat, mozzarella en seranoham!
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 afbak pistolets (andere afbakbroodjes kunnen ook)
  • beetje groene pesto
  • 1 bol mozzarella
  • aantal zongedroogde tomaatjes op oliebasis
  • 4 plakjes seranoham

Instructies

  • Snij de bol mozzarella in plakjes en snij/knip de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  • Met een broodmes snij je de pistolets open, smeer de pesto op de onderkant. Verdeel de mozzarella en tomaatjes over de broodjes en leg hier een plakje seranoham op.
  • Plaats de andere helft van de pistolet er bovenop en druk het broodje een beetje platter. Dan blijven ze wat makkelijker liggen op de gril.
  • Leg de pistolets op de grill. Je panini zijn klaar als ze goudbruin zijn en de mozzarella is gesmolten.

Panini eten wij hier dus wel eens als avondmaaltijd, vul dit eventueel aan met een lekkere salade. Je kunt er natuurlijk ook prima van genieten bij de lunch.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

15 reacties

  1. Sanne schreef:

    Hmm klinkt als een top combi Laura!!
    Ik maak op deze manier ook wel eens panini’s in het tosti ijzer. Ga jouw versie zeker een keer proberen!

  2. Marleen schreef:

    Ik heb sinds kort een contact grill en verzamel allemaal lekkere en makkelijke recepten. Deze bewaar ik zeker! Panini met tomaat geitenkaas en salami is ook erg lekker 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jouw idee ga ik ook onthouden 😉

  3. Margot schreef:

    Oh wat een goede combinatie!

  4. Marieke schreef:

    ooh, zo lekker! 😀

  5. Emily van Kampen schreef:

    Panini heb ik nog nooit thuis gemaakt, terwijl ik het juist lekkerder vind dan een gewone tosti. Dit beleg lijkt me ook erg lekker!

  6. Bas schreef:

    Leuk recept! Dat feitje met panino en cappuccino wist ik niet.

  7. Deb schreef:

    Oohh dit ziet er echt heerlijk uit en wil ik binnenkort een keertje uitproberen!

  8. Foodbooksnl schreef:

    Leuk feitje, wist ik niet!
    Het recept klinkt heeerlijk!

  9. Tamara schreef:

    Ooh die ga ik binnenkort maken. Lekker!!

  10. Super lekker en gemakkelijk te maken.
    Leuk dat je deze heerlijke panini op je blog hebt gezet.
    Dat feitje van cappuccino wist ik maar is eigenlijk wel irritant moet ik zeggen.
    Ik ben een enorme cappuccino liefhebber maar moet ik nu dan cappuccini zeggen hahaha?

    Liefs, Mam ♥

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je er twee wilt wel ja 😛

  11. jill schreef:

    Leuke recepten op je site!! Maar waar grill je de panini op of in ? Heb namelijk geen panini-ijzer.. of gewoon in de oven op grill stand,maar dan wordt hij niet zo plat lijkt mij..

    Groetjes jill

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik een tosti apparaat waar ik grillplaten in kan zetten. Gewoon een tosti ijzer zou ook kunnen

  12. Charissa schreef:

    Als je nou niet tegen seranoham kan, (net als ik) kan je ook rookvlees gebruiken! Heerlijk! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *