Blueberry Lemon Pancakes

56

blueberry lemon pancakes 1a

Goedemorgen allemaal! Het is nog vroeg op deze zondagochtend. De meesten van jullie hebben waarschijnlijk ook nog niet ontbeten. Ik heb wel een leuk idee voor je ontbijt: blueberry lemon pancakes! Op zondag hou ik altijd wel van een lekker uitgebreid ontbijtje. Gezellig met elkaar aan tafel, net even wat luxer en uitgebreider eten dan dat je doordeweeks doet. Ik ontbijt altijd, ik kan niet zonder ontbijt de deur uit. Doordeweeks heb ik alleen niet veel tijd om op mijn gemak te ontbijten voordat ik op mijn fiets spring om naar het werk te gaan. Daarom hou ik ervan om dit in het weekend wel te doen. Bijvoorbeeld met deze lekkere pancakes.

blueberry lemon pancakes 2a

Blueberry lemon pancakes

Hou jij ook van een uitgebreid ontbijtje in het weekend? Dan zullen deze blueberry lemon pancakes goed in de smaak vallen. Hier vind je het recept!
Porties: 16 pancakes

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 300 ml melk
  • 100 gram bosbessen
  • rasp van een halve citroen
  • sap van een halve citroen
  • boter om in te bakken

Instructies

  • Doe alle ingrediënten (behalve de bosbessen) in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Spatel dan de bessen voorzichtig door het beslag heen. Ik schep het beslag altijd in de pan met een juslepel maar je zou het beslag ook in een kan of fles kunnen doen.
  • Laat in de pan een beetje boter smelten en giet/schenk het beslag in de pan. Ik gebruik altijd een pannenkoekenpan, hier kan ik drie pancakes tegelijk in maken. Zodra de pancakes belletjes beginnen te krijgen aan de bovenkant is het tijd om ze om te draaien. Dan hebben ze nog maar kort nodig.
Bewaren

Krijg je niet alle pancakes op, je kunt ze ook bewaren!

blueberry lemon pancakes 3a

Hou jij ook van een lekker (uitgebreid) ontbijtje in het weekend?

Z Liefs Laura PNG

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

23 reacties

  1. Kimberly schreef:

    Wat klinkt en wat ziet dit er heerlijk uit! Ik heb je recept opgeslagen 😀

  2. Denise schreef:

    Hmmm! Lijkt me heerlijk! Ga ik vandaag proberen. Wij eten in het weeekend niet altijd uitgebreider. Door het sporten van onze zoon op zaterdag en mijn sportpogingen op zondag hebben we er niet altijd tijd voor. Maar pancakes of wentelteefjes zijn ook geliefd tussen de middag 😉
    Fijne zondag en bedankt!

    Liefs, Denise

    Ps: waar blijft het recept van de chocoladetaart?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als lunch vallen ze hier ook altijd in de smaak! De chocoladetaart staat al online hoor, hier staat hij: http://www.laurasbakery.nl/mississippi-zandtaart/
      Liefs, Laura

  3. Eslem schreef:

    Heerlijk, met dat citroen in het beslag! Helaas hebben we net ontbeten, haha.

  4. Rensina Steursma schreef:

    Dat ziet er echt heerlijk uit, die wil ik zeker weten nog eens gaan proberen.

  5. Rineke schreef:

    Ga ik zeker een keer maken, zien er heerlijk uit. Maar ik mis wanneer de bosbessen worden toegevoegd.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb de tekst aangepast, het staat er nu wel in 🙂 Dankjewel voor het doorgeven!

  6. My Linh schreef:

    Oef ik ben dól op pannekoeken! Vooral met blauwe bessen 😀 Heerlijk ^^ Ik heb nog nooit pannekoeken met citroen geprobeerd, maar dat ga ik de volgende keer zeker aan mijn beslag toevoegen 😀

  7. Lise schreef:

    Hmm.. Ziet er echt heerlijk uit. Die wil ik zeker eens proberen. 🙂

  8. Anoeska schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit, ga ik ook eens proberen. Voor in ’t weekend lijkt me dat erg lekker.

  9. Bianca schreef:

    Ziet er heerlijk uit, ik ben dol op pancakes!
    Maar waar haal jij die bosbessen vandaan? In je ingredienten lijst en op de foto te zien zijn dit echte bosbessen (deze zijn ook ook blauw/paars van binnen). Ik zie in de supermarkten alleen zogenaamde blauwe bessen, deze zijn blauw/paars van buiten, maar groen van binnen…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik haal ze gewoon bij Albert Heijn! Ik weet eigenlijk niet of er nou bosbessen of blauwe bessen op het doosje staat, maar van binnen zijn ze wittig of een beetje blauw. Heel erg lekker in ieder geval!
      Liefs, Laura

  10. Inge schreef:

    Ik heb ze deze ochtend gemaakt als een laat ontbijt,ze waren echt heerlijk! Dit ga ik zeker nog eens maken!

  11. LIsette schreef:

    Wat onwijs lekker!
    Zou je dit ook met spelt kunnen maken :)?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan prima. Ik heb vandaag pancakes gemaakt met glutenvrij + lactosevrij meel en dat ging ook prima!

  12. marie louise schreef:

    wat ziet dit er lekker uit!!kan ik ook bosbessen uit de vriezer gegebruiken

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

  13. Ingrid schreef:

    Welke bloem gebruik ik voor deze Blueberry Lemon Pancakes?

  14. Ingrid schreef:

    Welke bloem gebruik ik voor de Blueberry Lemon Pancakes?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt gewoon tarwebloem gebruiken

  15. Karin schreef:

    Ze zien er heerlijk uit!! Maar zou ik ze ook met boekweitmeel kunnen maken? En dan gewoon in dezelfde hoeveelheid als de bloem?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, geen probleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *