Op de boerderij: Varken cupcakes

Gepost: 15 maart 2013 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
3

Omdat de schaapjes toch wel heel alleen zijn op de boerderij wordt het weiland naast hun gevuld met een nieuw cupcake dier. Vandaag is het namelijk tijd voor dier nummer twee op de boerderij: het varken. Varkens vind ik eigenlijk helemaal niet zo schattig (biggetjes dan weer wel!), toch heb ik deze cupcakes lekker lief gemaakt. In deze how to leg ik je uit hoe jij ze ook kunt maken.

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Varken cupcakes

Met deze duidelijke how to maak je binnen een handomdraai een hele serie van deze vrolijk varken cupcakes.
Porties: 3 cupcakes

Ingrediënten

 • 3 cupcakes
 • Fondant (roze, blauw, zwart en wit)
 • Ronde uitstekers

Instructies

 • Bekleed als eerst je cupcakes met een laagje roze fondant. Neem een kleine ronde uitsteker voor de neus, hou deze even voor de cupcake om te kijken of de maat goed is. Om de neus te maken steek je eerst een cirkel uit. Met diezelfde uitsteker steek je vervolgens de randjes van de cirkel weg, zo krijg je wat meer de vorm van een varkenssnuit.
 • Plak deze snuit op de cupcake en maak met een ball tool de neusgaten, de ‘oogkassen’ en een inkeping voor de oren. De mond maak je met een ronde uitsteker, deze duw je een beetje in het fondant om zo een afdruk te maken. Maak dan de ogen van het varken (how to).
 • Je varkentje begint zo al meer vorm te krijgen. Het enige wat nog ontbreekt zijn de oren. Hiervoor heb je een ovalen uitstekertje nodig met puntige uiteinden. Als je deze niet in je bezit hebt kun je dit ook zelf uitsnijden. Halveer het ovalen stukje fondant en vorm het tot een oortje door de puntjes (waarlangs je net hebt gesneden) naar elkaar te buigen. De oren plak je in de gemaakte inkepingen.
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

Het wordt al gezellig op de boerderij! Zondag weer een nieuw dier waarvoor een (héél) klein beetje geboetseerd wordt.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

14 reacties

 1. Angélique schreef:

  Ontzettend lief!

 2. Rensina Steursma schreef:

  Wat een lieve varkentjes weer zeg! 🙂
  Ik heb ook boerderijdieren cupcakes gemaakt, maar dan met botercreme en snoepjes. Ik ga dit ook eens uitproberen.

 3. Sanne schreef:

  Ik vind deze serie boerderij dieren echt heel erg leuk! Ziet er (zoals altijd) superstrak uit.

 4. Anonymous schreef:

  Weer zo lief!! Hij is om op te (vr)eten!!!
  Xus,
  MrsP.

 5. Kim schreef:

  Oh wat lief! Haast zonde om op te eten haha.

  Liefs,
  Kim

 6. Trudy schreef:

  Wat zijn ze beeldig! Je verbaast me steeds weer.

  En de details, zo leuk, dat strikje in het oor!

  Ben al benieuwd naar zondag.

 7. Cherissa schreef:

  Wat een leuke diertjes! Ben benieuwd naar wat je morgen gaat maken 🙂
  ik vroeg me af of je (wanneer je dit doet) elke keer veel cupcakes maakt of een heel klein beslag voor bijv precies 4 cupcakes?

  Liefs x

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Cherissa. Ik bak eigenlijk altijd wel 12 cupcakes tegelijk maar dan met verschillende baking cups in groepjes van 3 of 4. Ik vind het heerlijk om een middagje te freubelen en dan 3 of 4 soorten cupcakes te maken. Soms vries ik ze ook wel eens in zodat ik op een later moment gelijk kan beginnen met decoreren!

 8. Ikram schreef:

  Wat schattig, zeker met dat strikje! 🙂

 9. Anonymous schreef:

  Ze zijn superleuk!
  Mag ik vragen hoe je het strikje maakt? Heb je daar een malletje voor?

 10. Anonymous schreef:

  Hoi Laura.

  Wat een leuke cupcakes en geweldig dat er precies staat hoe je ze moet maken! Ik heb nog geen ervaring met cupcakes versieren, maar ik ga me er toch aan wagen. Ik wil een aantal boerderijdieren gaan maken. Het enige dat ik graag zou willen weten is hoeveel fondant ik nodig heb. Ik vind het moeilijk om in te schatten. Kun jij me een idee geven?

  Groetjes, Carolijn

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik heb bewust geen hoeveelheden fondant gegeven omdat ik dat met cupcakes niet prettig vind werken. De een rolt zijn fondant liever wat dikker uit dan de ander, ikzelf rol het juist altijd heel dun uit. Ik zou zeggen, ga gewoon lekker aan de slag. Dan kun je steeds beter inschatten hoeveel je nodig hebt. Als je fondant voorgekleurd koop, neem dan gewoon een roze pakje en je zult zien hoeveel varkentjes je hier nog van kunt maken!

 11. pietpuk schreef:

  omg zo mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *