Omelet met roomkaas, kip en groenten

Omelet met roomkaas, kip en groenten
61

Geen borrelhapje of hartig baksel vandaag, maar een gerecht dat hier de laatste tijd regelmatig als lunch op tafel staat. Een omelet met roomkaas, kip en groenten. Nu moet ik zeggen dat vooral de omelet de constante is van deze lunch, want qua beleg verschilt het bijna altijd. Roomkaas gaat er altijd op, maar als het om groenten gaat kijk ik gewoon wat ik in huis heb. Zo kan ik ook vaak restjes opmaken, heel erg handig. Vaak eet ik na zo’n omelet nog een of twee mandarijntjes, maar als ik nog genoeg sla in huis heb serveer ik dat erbij. Je hoort het, er is genoeg mogelijk. Ik deel mijn favoriete omelet van dit moment met je, eet smakelijk!

Omelet met roomkaas, kip en groenten

Een favoriete lunch die bij mij vaak op tafel staat. Je maakt het in een handomdraai, ook wel zo fijn.
Porties: 1 omelet

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • scheutje melk
  • zout en peper
  • 2 el roomkaas
  • 3 plakjes kipfilet
  • handje (baby)spinazie
  • handje wortelreepjes (julienne)
  • 1 tomaat in partjes
  • halve avocado in plakjes/blokjes

Instructies

  • Klop de eieren met melk, zout en peper in een kom tot een luchtig mengsel. Verhit een klontje boter in een grote (pannen)koekenpan en giet het mengsel erin. Bak de omelet aan beide zijden goudbruin.
  • Leg de omelet op een bord en verdeel de roomkaas erover. De rest van het beleg plaats ik maar op de helft van de omelet: kipfilet, spinazie, wortel, tomaat en avocado.
  • Klap de omelet dubbel en serveer eventueel met een beetje sla en extra tomaat. Als je nog wat bieslook in huis hebt kun je dit erover strooien.
Bewaren

Serveer gelijk

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Laura schreef:

    Kun je hier ook kruidenroomkaas voor gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *