Bacon roomkaas spiralen

29 januari 2016
72

bacon roomkaas spiralen 1a

Bladerdeeg is één van die dingen die ik altijd in huis heb. Zo kan ik op elk moment lekkere hapjes maken, van plaattaart tot borrelhapjes. Helemaal leuk vind ik het dan om iets lekkers te maken met dingen die ik nog in de (koel)kast heb liggen. In dit geval had ik nog een beetje roomkaas, geraspte kaas en wat plakjes bacon liggen. Tijd om deze ingrediënten te combineren en er bacon roomkaas spiralen van te maken!

bacon roomkaas spiralen 3

Bacon roomkaas spiralen

Je hebt maar vier ingrediënten nodig om deze smakelijk bacon roomkaas spiralen op tafel te toveren. Lekker als snack of bij de borrel.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • roomkaas
  • plakjes bacon
  • geraspte kaas

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Eenmaal ontdooid plak je twee velletjes aan elkaar. Laat ongeveer een centimeter overlappen en druk goed vast met een vork. Doe dit ook met de twee andere plakjes. Je hebt nu twee langere stukken bladerdeeg waar je grotere spiralen van kunt maken.
  • Smeer een dun laagje roomkaas op het bladerdeeg en leg daar een paar plakjes bacon bovenop. Strooi wat geraspte kaas over de bacon en rol het bladerdeeg op. Begin aan de korte zijde.
  • Met een goed scherp mes snij je beide rollen in acht plakjes. Vervormt je rol teveel bij het snijden? Plaats ze dan even kort in de vriezer of -als je iets meer tijd hebt- een uurtje in de koelkast. Je zult zien dat het aansnijden dan veel beter gaat.
  • Leg de spiralen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 12-15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Deze hapjes zijn zowel warm als koud erg lekker. Heb je niet zoveel tijd en wil je het een en ander voorbereiden? Dat kan prima! Lees hier hoe je de hapjes bewaart en vervolgens weer opwarmt.

bacon roomkaas spiralen 2a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

20 reacties

  1. Margot schreef:

    Heerlijk! Daar wil ik er wel een van!

  2. Daniëlle schreef:

    Lekkere combi! Zulke hapjes doen t altijd goed!

  3. Ellen schreef:

    Oh, van die bladerdeegwieltjes kan ik echt geen genoeg krijgen! Ik heb er zelf al twee recepten over maar deze zien er ook écht om op te eten uit!

  4. Anneke schreef:

    Kan ik het ook met brooddeeg bereiden, ik weet niet of het dan ook zo luchtig wordt?

    misschien lekker bij de soep.

    Groetjes Anneke

    1. Laura schreef:

      Kan zeker, maar je krijgt wel een ander effect natuurlijk.

  5. Angela schreef:

    Ik zou voor morgenavond kleine pizza’s kopen, maar ik ga lekker dit maken. Klinkt heerlijk!

  6. Britt schreef:

    Lijkt me erg lekker, maar zou je de bacon ook kunnen vervangen voor iets anders (krijg uitslag van varkensvlees)

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, je kunt gewoon gebruiken wat jij lekker vindt 🙂

  7. Gina schreef:

    Hoi Laura,
    Gister het receptje gelezen, vanmorgen voor mijn man gemaakt als onderdeel van het ontbijt…heerlijk!

  8. Lareinesoleil schreef:

    Hoi! Ik ga dit maken voor de paasbruch morgen, maar kan ik dat vandaag al doen? En dan nog even in de oven, of wordt dat niet lekker?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan prima

  9. Bianca Nieuwdorp schreef:

    Hou Laura,

    Vanmorgen ook begonnen aan deze hapjes..
    Ik heb ze eerst 12-15 minuten gebakken, maar er kwam totaal geen kleur op…
    Na 20 minuten bakken heb ik ze omgedraaid en nog eens 5 minuten gebakken…toen waren ze pas gaar en had ik wat kleur..
    De tweede sessie heb ik bestreken met wat ei om te kijken of dat verschil maakt, maar ook hetzelfde als sessie 1.
    Normaal kloppen de tijden met wat in je recept staat, maar bij deze dus niet..

    Ik moet wel zeggen…heerlijk zijn ze…
    En ik geniet erg van je recepten..
    Heb je site pas ontdekt, maar heb al behoorlijk wat gemaakt…

    1. Laura schreef:

      Wat gek dat ze geen kleur wilden krijgen na de genoemde tijd. Had je misschien een wat dikkere laag roomkaas? Zou kunnen dat door het vocht daarin de spiralen meer tijd nodig hadden om gaar te worden.

  10. Shama schreef:

    Gaan we ook eens proberen. Met de kerst brunch van onze oudste heb ik deze rolletjes ook gemaakt maar dan met.
    Roomkaas
    Geraspte kaas en geroosterde paprika die je in de super markt kan kopen. Deze had ik even in de uienhakker gemalen zodat hij een beetje smeerbaar werd. Heerlijk

  11. Marieke schreef:

    Gebruik je naturelroomkaas of kruidenroomkaas hiervoor? Ik heb nu naturel gebruikt, maar ik vind ze ietwat flauw. Proef meer bladerdeeg dan de rest. Of misschien meer bacon gebruiken …

    1. Laura schreef:

      Ik heb ook naturel gebruikt, bij mij proefde je de vulling goed. Misschien iets meer gebruiken inderdaad.

  12. Cindy schreef:

    Hoi! Ik wil deze hapjes gaan maken voor de kerstbrunch. Kan het ook met kruiden roomkaas?

  13. Jackie schreef:

    Deze op eerste kerstdag gemaakt !
    Ze waren zo op haha super lekker.
    Maar bij mij bleven ze ook een beetje bleek .
    Ik heb ze 25 minuten moeten bakken en waren ze nog maar licht maar wel lekker ik denk dat dat per oven toch scheelt.
    Maar ga ze zeker vaker maken ?

  14. Yvonne schreef:

    Heeft er al iemand deze gemaakt met glutenvrije bladerdeeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *