
Een tijdje terug besloten Mariette en ik dat we een dag zouden frituren. Uiteindelijk werd onze lijst zó lang dat we onze plannen hebben opgedeeld in een hartige en zoete frituurdag. Twee weken geleden was het tijd voor de hartige recepten voor in de frituurpan. Deze oesterzwam bitterballen is een van de lekkernijen die we maakten. Ik had ze al eens eerder gegeten in een restaurant en was verrast over hoe lekker ze waren. Ik miste het vlees helemaal niet. Dus ook als vegetariër kun je volop genieten van deze oesterzwam bitterballen.
Hoi Laura, misschien lees ik het verkeerd maar ik zie niet wanneer je de oesterzwammen bij de roux doet. Is dat voor de slagroom of erna!
Het stond er inderdaad niet duidelijk, gelijk met de slagroom! Thanks voor je berichtje 🙂
Wanneer voeg je de paddenstoelen toe?
In de eerste stap.
Dag Laura,
zou je van deze ragout ook minimuffins kunnen bakken, en bijvoorbeeld jouw bacon-kaas-minimuffins als uitgangspunt kunnen nemen (bacon weglaten, oesterzwamragout met bloem erin)?
Of neemt de bloem toch veel van de smaak weg die er nu in de bitterballen wel zit?
Ik denk niet dat dit zo werkt helaas. Je kunt wel bladerdeeg bakjes maken en met de ragout vullen, heerlijk!
Kan het ook in de airfryer ipv in de oven?
Opwarmen bedoel je? Dat moet zeker kunnen.
vraag me af of zo ook in de air-fryer kunnen?
sorry zie het antwoord al…
Nee helaas!
Dag Laura,
in de ragout zit er geen agar agar, is dat niet nodig om de ragout te laten opstijven om gemakkelijk balletjes te kunnen draaien?
Nee, dat is niet nodig.