Als ik iets fijn vind aan kouder weer, dan is het wel dat de oven weer wat vaker aangaat. Niet alleen maar om zoete baksels te maken, maar ook om maaltijden uit de oven te toveren. Aardappel gratin vind ik zo’n typisch klassiek ovengerecht dat ik altijd wel lekker vind om te eten, mits de gratin lekker romig is en goed van smaak. Deze mozzarella aardappel gratin met pesto vind ik dan ook heel erg lekker en voldoet die aan al mijn eisen.
Ik ben wel een beetje lui gebleven en heb gebruik gemaakt van voorgegaarde aardappelschijfjes. Je kunt natuurlijk prima zelf de aardappels voorkoken en in schijfjes snijden, maar ik vind dit voor een gratin net wat fijner werken. Voorgegaarde aardappelen zorgen er ook voor dat de gratin wat minder lang in de oven hoeft en het eten dus sneller op tafel staat.
Gewoon heerlijk en heel gemakkelijk te maken , dank je wel
Heerlijk
Lijkt me heel lekker.
Ik vervang in maaltijdgerechten de slagroom meestal door sojaroom.
Ga het proberen.
Pesto recept link doet het niet 🙂
Thanks voor het opletten! Heb de link gelijk even toegevoegd 🙂
Echt heel lekker en makkelijk te maken!
We hebben vandaag het gerecht gemaakt! Maar na 40 min uit de oven.. was de saus nog waterig. We hadden een mooi dikke saus verwacht 🙁 hadden we de slagroom eerst moeten kloppen? ?
Het wordt geen dikke saus, maar waterig zou ook niet moeten. Het is lastig te zeggen waar dit aan ligt. Kan aan aardappels liggen (te vochtig) of aan de gebruikte room.
Dank je wel voor je reactie.. kan een eitje erdoor kloppen helpen? Dit zie ik ook in je andere aardappel gratin recept?
Dat kan, maar helpt niet per se om het dik en romig te krijgen. Dat was namelijk ook niet bij het andere recept.
Hoe kan ik er voor zorgen dat de saus dikker wordt? Is maïzena een optie of smaakt dat niet?
Ik zou dan eerder allesbinder oid gebruiken.
Bij mij zag hij er iets minder lekker uit (waarschijnlijk omdat ik zelf de aardappeltjes had gekookt en daardoor wat natter waren) maar de smaak was goed. Alles op!
Groetjes Laura
in plaats van pesto is een tapenade van zongedroogde tomaatjes ook een aanrader.
Ja, lijkt me ook heerlijk!