Bagel met roomkaas en prosciutto

Gepost: 11 april 2016 Laatst bewerkt: 13 juni 2023

Bagel met roomkaas en prosciutto 1a

De eerste bagel die ik at was volgens mij bij een filiaal van Bagels & Beans. Sinds die eerste keer ben ik daar altijd dezelfde bagel blijven bestellen, namelijk de bagel met roomkaas en prosciutto. Ik twijfel regelmatig of ik toch eens iets anders zal proberen, maar deze bagel vind ik gewoonweg te lekker om hem niet te bestellen. Toen ik vorige week ziek was, was mijn eetlust compleet verdwenen. Deze bagel was één van de eerste dingen waar ik trek in had en ik besloot hem gewoon thuis te maken. Zo moeilijk kan dat niet zijn toch? Het is misschien geen exacte kopie, maar wel mijn mega lekkere versie van de Bagels & Beans bagel. Een aanrader om thuis ook eens te maken!

Bagel met roomkaas en prosciutto 2a

BAGEL MET ROOMKAAS EN PROSCIUTTO

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Bagel met roomkaas en prosciutto

Mijn favoriete bagel van de Bagels & Beans is zonder twijfel de bagel met roomkaas en prosciutto. Daarom besloot ik hem na te maken en het resultaat mag er zeer zeker wezen, heerlijk!
Porties: 2 bagels

Ingrediënten

 • 2 bagels (verse of de afbak variant)
 • roomkaas
 • 4 plakjes prosciutto
 • pijnboompitten
 • zongedroogde tomaatjes
 • snippers Parmezaanse kaas
 • rucola

Instructies

 • De bagel vind ik het lekkerst als hij nog een klein beetje warm is. Bak ze dus af, op warm ze even op als je verse bagels hebt gekocht. Terwijl de bagels in de oven staan zet je de rest van de ingrediënten vast klaar. Dep de zongedroogde tomaatjes even op een stukje keukenpapier zodat er niet meer zoveel olie aan zit. Rooster de pijnboompitten even kort voor nog meer smaak.
 • Snij de bagels met een scherp mes in tweeën en smeer er een dikke laag roomkaas op. Leg twee plakjes prosciutto op elke bagel en verdeel de zongedroogde tomaat, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola erover. Leg de bovenste helft van de bagel weer terug en geniet!

Wat is jouw favoriete bagel?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Hmmmm lekker. Ik bestel bij de bagel en beans veel te vaak de bagel met gerookte kip en avocado. Ook veeeel te goed om eens iets anders te proberen!

 2. Margot schreef:

  Oh heerlijk! En fijn dat je weer beter bent!

 3. Ziet er lekker uit! Ik vind bagels ook erg lekker. Heb alleen nog nooit bij Bagels & Beans gegeten. Toch maar een keer doen!

 4. Diederik Den Dooven schreef:

  Hey Laura, goed idee… hier kan ik wel iets mee. Maar mijn favoriet is toch een bagel met roomkaas / guacamole / gerookte zalm (eigenlijk een eigen uitvinding al ben ik er van overtuigd dat er hierop al varianten zijn gepubliceerd op het net) Kan altijd wel het receptje doorsturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept