Behind the scenes: Het maken van de boekjes

Gepost: 4 maart 2013 Laatst bewerkt: 4 juli 2023

BEHIND THE SCENES: HET MAKEN VAN DE BOEKJES

Zoals jullie weten ben ik druk bezig met de boekjes die eind april bij Action in de winkel liggen. Afgelopen weekend heb ik de laatste taarten gemaakt en op de foto gezet. Nu is het tijd om de puntjes op de i te zetten.

Tijdens het bakken voor de boekjes heb ik besloten om geen stap voor stap foto’s te maken. Normaal doe ik dit wel maar het scheelt een hoop tijd (die ik goed kon gebruiken) als ik dit achterwege laat. Ik kon het toch niet helemaal laten en trok regelmatig mijn iPhone tevoorschijn om toch wat foto’s te maken. Een selectie hiervan laat ik nu aan jullie zien! Worden jullie al nieuwsgierig? 🙂

BEHIND THE SCENES: HET MAKEN VAN DE BOEKJES

Oh yum, als ik de foto zie van de gecondenseerde melk denk ik gelijk weer aan de heerlijke vulling die ik hiermee heb gemaakt. Daarnaast alle droge ingrediënten voor een heerlijke muffin.

BEHIND THE SCENES: HET MAKEN VAN DE BOEKJES

Dan wat sneak peaks van de taarten die hier nog in de maak zijn! Een simpele taart gevuld met jam en slagroom doet het altijd goed. De romige crème in de tweede taart smaakte erg goed in combinatie met de aardbeien. De aardbeien die momenteel in de supermarkt liggen zijn trouwens gigantisch, dat zie je goed op de eerste foto. Van mij mag het aardbeien seizoen met kleine aardbeitjes vol smaak weer beginnen!

BEHIND THE SCENES: HET MAKEN VAN DE BOEKJES

Ook deze taart en cake waren weer niet te versmaden. Wat een straf toch om al die taarten te moeten testen 😉

BEHIND THE SCENES: HET MAKEN VAN DE BOEKJES

Ook dit was helemaal niet vervelend. Het uitlikken van de kommen. Gelukkig had ik vele vrijwilligers die mij hier mee wilden helpen.

BEHIND THE SCENES: HET MAKEN VAN DE BOEKJES

Fondant decoraties! Het boekje met de cupcakes is voor de helft gevuld met versierde cupcakes (met fondant). In het taartenboekje draait het vooral om de recepten en dat je met de ingrediënten ook leuk kan versieren. Toch kon ik het niet laten om soms wat decoraties te maken om een taart op te fleuren. Maar geloof mij als ik zeg dat veel taarten helemaal geen fondant nodig hebben om er prachtig uit te zien!

BEHIND THE SCENES: HET MAKEN VAN DE BOEKJES

Nadat er gebakken is moet alles ook op de foto. Als de taart/cupcakes klaar is/zijn zoek ik materialen bij elkaar waarvan ik denk dat dit er leuk bij staat. De glazen flesjes zijn ook leuk om te gebruiken. Om ze op te fleuren heb ik bakers twine, een leuke bedel en gestreepte rietjes gebruikt.

BEHIND THE SCENES: HET MAKEN VAN DE BOEKJES

Als laatste die wat minder leuke kant: bergen afwas! Vier of vijf op een middag is geen uitzondering wanneer ik aan het bakken ben (helaas, geen afwasmachine).

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik bezig ben geweest met het bakken voor de boekjes. Willen jullie vaker foto overzichten zien van wat mij allemaal bezig houdt in en om de keuken? Laat het dan weten in een reactie 🙂

BEHIND THE SCENES: HET MAKEN VAN DE BOEKJES

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

 1. Patricia Ober schreef:

  Ziet er weer super uit Laura!.. Kan niet wachten deze komt ook gewoon in mijn kast. bij de rest van de andere lekkere boeken 😉 Succes!

 2. curlycreative schreef:

  Leuk om te zien Laura, het lijkt me echt heel leuk om te maken muv van de afwas uitteraard 😉

  Liefs

 3. Anonymous schreef:

  Leuk om dit allemaal te lezen. Ik kan niet wachten tot je boekjes er zijn!

 4. de Bakmadam! schreef:

  Ziet er allemaal al veelbelovend uit! Komen ze ook in de Action in Vlaanderen?

 5. Ikram schreef:

  Wel leuk om te zien zo 🙂 Het eindresultaat ziet er altijd zo keurig uit, maar we vergeten soms hoe chaotisch het er achter de schermen aan toe gaat hihi 😀

 6. Eva schreef:

  Wat leuk dat je ons mee laat kijken met de vorderingen van je boek!
  Ik ben heel benieuwd naar het resultaat, en ga het boek dan ook zeker kopen!

  Succes met de laatste puntjes op de i!

  Liefs Eva

 7. Wilma schreef:

  Het is maar goed dat ik ontzettend Action-fan ben, anders zou ik dit misschien moeten missen!!! Ik houd het in de gaten!

 8. Rensina Steursma schreef:

  Leuk om te lezen (EN te zien haha 😉 )
  Als ze in de winkel komen ga ik ze gelijk halen.

 9. Sabrina Mehrezi schreef:

  ohneee die afwas. Verschrikkelijk!

 10. Daphne Coers schreef:

  GAAF!!!!!
  Ja hoor, laat maar zien, het is toch geweldig om te zien hoe iemand te werk gaat.
  Groetjes, Daphne enne succes met de boekjes, ik ga ze zeker kopen.

 11. Je boekje komt al snel, leuk hoor, En ja bijna alles
  Is leuk om te zien ( maar die afwas ) hihi
  Groetjes Esther

 12. Laura's Bakery schreef:

  Bedankt voor al jullie leuke reacties!
  Naar alle waarschijnlijkheid komen de boekjes ook in België bij Action te liggen!

 13. Iedere keer weer is het genieten en leerzaam om te lezen en te zien op je blog hoe jij dingen doet. Ook al kook en bak ik al “heel” lang steeds leer ik weer dingen. Laat je weten wanneer je boekje(s) uitkomen , want met mij kijken er heel veel met spanning naar uit ;). Veel succes met de laatste loodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *