Het is weer tijd voor het de jaarlijkse terugblik (en vooruitblik!) van Laura’s Bakery. Welke leuke dingen hebben we dit jaar gedaan en wat zijn de plannen voor 2024?

Dit was 2023

Ik ben zelf al langer bezig met terug- en vooruitblikken overigens. Ik begon hier dit jaar eind oktober al mee. Lekker op tijd zullen we maar zeggen 😉 .

Parijs

Begin dit jaar nam ik het team mee naar Parijs om te vieren dat we zo’n goed 2022 hadden gehad. Twee dagen lang gingen we de stad door van patisserie naar patisserie. Op het feit na dat ik daar hartstikke ziek werd en mijn stem kwijtraakte, was het echt superleuk!

Ik heb de beroemde croissant van Cedric Grolet geproefd, de befaamde macarons van Ladurée mee naar huis genomen en nog veel meer lekkere gebakjes geproefd. Het was ontzettend gaaf om dit met het team te kunnen doen.

Laura's Bakery bakproducten december 2023

Bakproducten

Dit jaar kwamen er 3 collecties met Laura’s Bakery bakproducten uit bij Kruidvat en Trekpleister, zo leuk! Ik ben nog steeds heel blij dat deze samenwerking een paar jaar geleden op mijn pad kwam. Het sluit perfect aan bij Laura’s Bakery en het is zo gaaf om intensief samen te werken aan nieuwe bakproducten.

De lijn met gouden bakproducten sprong er dit najaar wel echt uit, jullie waren -net als wij- razend enthousiast!

50x Koekjes

In oktober kwam mijn 7e bakboek uit: 50x Koekjes. Dit was zo’n ontzettend leuk boek om te maken. Heel leuk om een keer in een specifiek thema te werken. Koekjes bak ik samen met cakes het liefst, dus je begrijpt dat ik veel plezier heb gehad bij het maken van al die koekjesrecepten.

50x koekjes promo 1000px

Website van het jaar

Dit jaar werd Laura’s Bakery uitgeroepen tot beste website van het jaar 2023 én populairste website van het jaar in de categorie ‘food and beverages’. Daar ben ik super trots op! Mede dankzij jullie stemmen hebben we deze mooie prijs gewonnen!

Strategie

Nog meer dan vorig jaar was ik in 2023 bezig met strategieën. Ik heb hier ook verrassend veel plezier in, ik vind het heerlijk om in de cijfers te duiken om zo te analyseren wat wel en niet werkt, maar ook: waar liggen kansen. Dat resulteert voor jullie in content die nog beter aansluit bij jullie wensen.

Ik leer ook steeds weer nieuwe dingen bij, door het luisteren naar podcasts en het lezen van boeken en artikelen. Wat ik heb geleerd kan ik gelijk toepassen in het bedrijf. Hier ga ik zeker mee door in het nieuwe jaar.

Laura's Bakery 50x koekjes bakboek - Laura Kieft (1)

Op naar 2024

In 2023 had ik een plan gemaakt dat bestond uit de belangrijkste pilaren van Laura’s Bakery. Toen ik dat onlangs opnieuw bekeek, realiseerde ik mij dat er voor 2024 weinig gaat veranderen. Ik ben namelijk erg blij met de huidige aanpak, al kunnen er altijd dingen beter natuurlijk.

Optimaliseren

Net als vorig jaar staat er dus weer ‘optimaliseren’ bij. Dat gaat van content tot aan strategie. Het beter maken van recepten bijvoorbeeld, maar ook de website nog beter en gebruiksvriendelijker maken. Wat zeg ik: er komt binnenkort een update van het design aan!

Dit jaar wil ik nog meer op focussen op dat optimaliseren en verbeteren. Het is iets waar ik momenteel druk mee bezig ben. Ik heb wel een soort van doel in mijn hoofd, maar de weg ernaartoe moet ik nog uitstippelen.

Mijn eigen agenda die altijd (te) vol zit heb ik al flink onder handen genomen en de komende weken zal moeten blijken wat het best werkt. Nu werk ik aan de algehele Laura’s Bakery agenda. Daar wil ik ook dingen in veranderen, al zullen jullie dat niet echt gaan merken. Het is vooral de werkwijze die ik wil veranderen.

Lekker cryptisch nu ik het zo teruglees, maar eerlijk: het is in mijn eigen hoofd ook nog niet allemaal helder 😉 .

Laura's Bakery 50x koekjes bakboek - Laura Kieft

Boek nummer 8

Hoewel er in 2024 geen nieuw boek van mijn hand gepubliceerd gaat worden, ga ik wel al hard werken aan een nieuw boek. Sterker nog: ik ben er al een tijdje mee bezig. Het idee zit al een paar jaar in mijn hoofd en enkele maanden geleden ben ik rustig begonnen aan de uitwerking.

Het duurt nog even voordat ik jullie meer kan vertellen, maar ik kan wel verklappen dat het echt een pareltje gaat worden. Ik vind het fijn om dit keer meer tijd dan anders te kunnen nemen voor een boek, al ga ik die tijd ook echt wel nodig hebben.

Meer plannen?

Er gaat vast nog van alles gebeuren het komende jaar, van toffe bakproducten tot aan de lekkerste recepten en de beste baktips. En ook leuk: er komt een nieuw design voor de website, deze wordt in januari gelanceerd. Daar heb ik dit najaar hard aan gewerkt en ik ben zo benieuwd wat jullie ervan gaan vinden!

Verder heb ik geen grote projecten op de planning staan, ik wil het agenda technisch juist vooral wat rustiger aanpakken. Focussen op de dingen die we hebben en dit zo goed mogelijk doen. Maar wie weet wat ik je over een jaar kan vertellen, uiteindelijk weet je het bij mij maar nooit!

Om dit overzicht mee af te sluiten wil ik jullie graag een heel mooi en gelukkig 2024 toewensen! Bedankt voor jullie trouwe steun, daar ben ik heel dankbaar voor.

Gelukkig nieuwjaar!

PS: Bij wie staan er vandaag zelfgebakken oliebollen op tafel?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Rianne schreef:

  Jij ook alle goeds voor het nieuwe jaar laura! Je doet het super en je recepten lukken altijd!
  Ik werk in een bakkerswinkel die hele lekkere oliebollen bakken dus ik maak ze niet zelf thuis maar neem ze mee, lekker makkelijk!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat leuk om te horen, dankjewel!

 2. Annemie Stegen schreef:

  Beste Laura , ik ga jou appel beignets vandaag maken . Wij zijn er dol op . In België worden niet zo veel oliebollen gegeten. Prettig eindejaar eindejaar 2024 weer veel bakrecepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *