Mijn 2018 in vogelvlucht

31 december 2018 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Lekker cliché, maar voor mijn gevoel is het helemaal niet zo lang geleden dat ik schreef over 2017. Nu is het gewoon alweer tijd voor een vlotte terugblik op 2018 en uiteraard een vooruitblik op het nieuwe jaar. Vorig jaar schreef ik in de vooruitblik dat ik meer wilde reizen, een huis hoopte te vinden en dat er vast nog wel meer gave dingen op mijn pad zouden komen. Nou, dat klopt als een bus. Het reizen is gelukt, ik ben alleen niet naar New York geweest wat ik eigenlijk van plan was, maar hé, dat kan ook volgend jaar natuurlijk. Ik kocht een huis, dat was het meest fantastische aan 2018, en er kwamen ook weer allerlei andere gave dingen op mijn pad. Ik neem je snel mee door mijn 2018 en dan vertel ik daarna wat jullie in het nieuwe jaar kunnen verwachten van mij.

Januari

Het nieuwe jaar begon ik met mijn lieve zusje in Lissabon, wat was dat een leuke en heerlijke citytrip zeg. Op ons dooie gemakje hebben we de stad verkend en ik ben in de paar dagen een beetje verliefd geworden op Lissabon en Portugal. Ik hoop nog eens terug te gaan en meer van het land te ontdekken.

Februari

Geen opvallende gebeurtenissen in februari, ik was vooral druk bezig met vooruit werken en had gezellige dagjes met vrienden. Het meest opvallende was misschien de sneeuw die was gevallen. Ik hoop dus heel erg dat er binnenkort een mooi pak sneeuw valt, ik kan niet wachten.

Maart

Lian was een paar dagen in Haarlem om samen te werken. We maakten onder andere heel veel sfeerfoto’s van bakproducten en ingrediënten. Ook volgden we een workshop bonbons maken. Dat was zó ontzettend leuk. Zou dat best nog een keer willen doen.

April

April was een van de leukste maanden van het jaar! Werktechnisch introduceerde ik De Bakstrijd. Een maandelijkse bakwedstrijd waar velen van jullie elke maand weer enthousiast mee aan de slag gaan.

Nog leuker deze maand was dat ik mijn droomhuis vond! Na bijna een jaar zoeken liep ik dan eindelijk tegen het perfecte huis aan en werd mijn bod geaccepteerd 😀 . Vanaf dat moment duurde het nog 3 maanden voor ik de sleutels zou krijgen, maar eindelijk hoefde ik niet meer elke dag het aanbod van huizen door te struinen en al die bezichtigingen te doen. Daar was ik na een jaar namelijk wel een beetje klaar mee.

Mei

Mei was de maand waarin het mij eindelijk lukte om goede pasteis de nata te bakken, toch ook wel een hoogtepunt haha! Met 30 graden buiten zette ik de oven van mijn ouders op bijna 300 graden, waren ze blij mee 😛 .

Juni

Deze maand stond vooral in het teken van vooruit werken, de verhuizing voorbereiden en leuke dingen doen. Onder andere een fijne Boschendal picknick. Boschendal is het wijnhuis waar ik vorig jaar in Zuid-Afrika ben geweest, en met een paar van mijn reisgenootjes gingen we naar een picknick van dit merk in Zoetermeer.

Ook ging ik op mijn eerste persreis naar het buitenland, samen met Lian stapten we op de boot naar Newcastle. Ik was blij verrast door de stad trouwens, wat was dat leuk!

Juli

In Juli vertrok ik weer naar mijn geliefde Zuid-Afrika. Vooral van de natuur en safari’s kan ik daar geen genoeg krijgen. Met een grote glimlach sta ik al voor 5 uur ’s ochtends op om nog in het donker te vertrekken naar de wildparken. Echt hoor, dit wil ik nog zó vaak doen. Ik vind het zo machtig mooi om oog in oog te staan met olifanten, giraffes en andere wilde dieren. Echt uitrusten doe je niet tijdens zo’n rondreis met al die indrukken en het constant onderweg zijn, maar je komt met zoveel bijzondere ervaringen thuis. Nu ik dit schrijf begint het alweer te kriebelen haha.

Augustus

Augustus was de allerleukste maand van het jaar. Ik kreeg de sleutels van mijn nieuwe huis en verhuisde twee weken later al. Inmiddels zit ik hier alweer een paar maanden en ik vind het zo fijn. De buurt en buren zijn ontzettend leuk, het huis is prachtig en ik zit hier gewoon helemaal op mijn plek. En ik heb gewoon een kantoor aan huis, heerlijk! Ik kan ’s avonds de deur van kantoor achter me dichttrekken, het lukt mij zo veel beter om werk en privé (enigszins) gescheiden te houden en niet non-stop te werken.

Ook had ik een leuke afspraak bij het tijdschrift Vriendin. Ik dacht dat we het over de bakspecial zouden hebben en eventueel het creëren van recepten in opdracht af en toe, maar ineens vroegen ze mij om voor hun een wekelijkse column te schrijven. Zó ontzettend gaaf! Ik heb natuurlijk ja gezegd zoals je misschien al weet. Met ingang van het eerste nummer van januari komen mijn columns en recepten in het blad te staan. En in dat eerste nummer staat ook een groot interview (waar ik stiekem best nerveus voor ben)!

September

Ik had opnames met Nikon voor een leuke video over foodfotografie, dat was ook gelijk een van de eerste keren dat ik het oprecht leuk vond om voor de camera te staan zonder me ongemakkelijk te voelen.

Ook heel cool: mijn tweede perstrip naar het buitenland. Zo heb je zoiets nog nooit gedaan, en dan ineens twee keer in een vrij korte periode. Dit keer ging de reis naar Zweden en wauw, ik ben gek op het land! Hier ga ik zeker nog eens naartoe.

Oktober

In oktober gebeurde er best veel. Ik stond elke week op zaterdag met mijn recepten in het AD en heel veel lokale dagbladen, had opnames voor een samenwerking met Bruynzeel én maakte heel leuk nieuws bekend. Namelijk dat er in 2019 weer een boek van mijn hand gaat komen! Ik heb zoveel zin om daar straks aan te beginnen.

November

Deze maand stond in het teken van bakken voor het najaar. Maar ik deed meer dan bakken. Zo had ik onder andere een fotoshoot voor Vriendin bij mij thuis waarvoor een hele serie kleding klaar hing (en ik uiteindelijk niet aantrok haha). De foto’s komen bij het interview in het eerste nummer van 2019, maar ook bij mijn columns.

December

Ik had er al heel wat drukke maanden op zitten dit jaar, maar december spande de kroon. Ik had een volledige bakweek, er waren (vrij) last minute campagnes en er moest gewoon heel veel gebeuren. Ik vind deze periode superleuk, maar het breekt me ook altijd wel een beetje op moet ik eerlijk zeggen. Daarom heb ik ook lekker twee weken vakantie gepland in december en januari. Of bijna vakantie moet ik zeggen, ik doe alleen de hoognodige dingen die ik niet kan laten liggen en waar ik voor de feestdagen niet aan toe ben gekomen. Ik heb zin om even bij te komen en niet non stop aan het werk te zijn. En het leuke nieuwtje van deze maand: druk nummer 4 van mijn tweede boek ligt in de winkels!

Op naar 2019

Dan het nieuwe jaar. Er staan grote projecten op de planning dit nieuwe jaar, komen ze:

 • Boek nummer 3 komt eraan! Ik heb bizar veel zin om te beginnen met bakken. Ik heb me weer een flink project op de hals gehaald met al mijn plannen, maar ik heb er zin in! Tijdens dit proces ga ik jullie natuurlijk ook weer op de hoogte houden. Als ik eenmaal ben begonnen met bakken en schrijven zal ik vlot een update met jullie delen waarin ik jullie ook meer vertel over de inhoud van het boek. Ik weet zeker dat jullie het leuk gaan vinden (jaja, enorm flauw dat ik het niet nu al zeg 😉 )
 • Ook heel bijzonder, mijn wekelijkse columns die in Vriendin gaan komen dit jaar. Elke week schrijf ik een stukje over mijn bakkende en bloggende leven en deel ik een recept met jullie. Anekdotes, kijkjes achter de schermen, blunders. Alles komt aan bod.
 • Dan een project waar ik al zo’n 2 maanden mee bezig ben: een nieuwe website! De huidige site is er alweer bijna 4,5 jaar en in die tijd is de techniek en online wereld flink veranderd. Ik wilde bepaalde dingen anders en besloot uiteindelijk om het dan maar gelijk helemaal goed aan te pakken. Dus ben ik nu samen met een partij bezig met het ontwikkelen en bouwen van de nieuwe site. Er komen hele fijne en handige functies op de site en qua uiterlijk wordt het ook anders, maar hoe anders precies weet ik nu ook nog niet. Daar zijn ze wel al mee bezig, maar heb ik de eerste voorstellen op dit moment nog niet van gezien, dat komt snel! Het plan is dat de nieuwe site in maart live gaat, hopelijk is dat realistisch en halen we dat.

Nou, dat klinkt al perfect nietwaar? Op gebied van werk zullen dit denk ik de grootste projecten worden, maar zoals ik vorig jaar ook al zei kan er nog van alles op mijn pad komen. Dingen waar ik vooraf nooit aan had gedacht (ik noem een column). Dus we gaan zien wat dit jaar mij gaat brengen.

Naast werk wil ik het reizen in ere houden, ik heb daar echt veel plezier in. In 2018 ben ik naar Portugal, Engeland, Zuid-Afrika (en Swaziland en Lesotho) en Zweden geweest. Ik ben nog nooit zo vaak in het buitenland geweest in een jaar. Ik hoop dit jaar ook weer mooie reizen te maken, maar ik heb nog geen idee waarheen (of wanneer). Ik zou nog graag een (rond)reis door Tanzania (en Zanzibar), Amerika of Peru maken, of juist dichter bij huis en er een echte luiervakantie van te maken.

Ook hoop ik weer een leuke citytrip te doen. New York staat dus hoog op mijn lijst, maar ook Stockholm, Kopenhagen en Berlijn wil ik graag ontdekken. Ik heb geen flauw idee waar ik dit jaar allemaal naartoe ga, ik ga daar eens lekker over nadenken in mijn vakantie. Of later pas, alles op zijn tijd. Dat is mijn andere doel voor dit jaar: ondanks de drukte wel de rust (en het overzicht) zien te behouden. Met al die projecten en natuurlijk ook het blog zelf vind ik dat echt belangrijk. Verder zie ik wel wat het nieuwe jaar mij allemaal zal brengen.

Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe jaar. Jullie ook? Ik ben benieuwd naar jullie plannen.

Voor nu wil ik jullie een hele fijne jaarwisseling wensen. Op een mooi jaar voor jullie allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Melissa schreef:

  Alvast onze beste wensen voor het nieuwe jaar!
  Hier komt baby nummer 3 eraan in Maart. We kunnen nu al niet meer wachten om haar te ontmoeten.
  Verder hoop ik ee tijd te vinden om al je leuke receptjes te blijven uitproberen rustig alleen of lekker samen met de kindjes.

  Groetjes!

 2. Mariëlle schreef:

  Wat super leuk allemaal! Ik wens je een fijne jaarwisseling en een heel gelukkig nieuwjaar! Veel succes met alles wat je gaat doen het komende jaar!

 3. Annemiek schreef:

  Super leuk van je boek en de website, ik ben erg benieuwd! Fijne jaarwisseling!

 4. Lida schreef:

  Beste Laura,

  Wat een leuke impressie van jouw jaar heb je gegeven. Ook geweldig dat er weer een boek van je uitkomt. Ik kan niet wachten. Ben al heel blij met de eerste twee.
  Vandaag ga ik verschillende borrelhapjes van je maken met bladerdeeg. Super makkelijk en heerlijk!!!
  Mijn gasten zijn blij verrast als ik deze hapjes serveer.
  Ik wens je een geweldig en gezond jaar toe en nog veel bak plezier. Succes en sterkte met boek 3!

  Lieve groet,
  Lida

 5. Emma schreef:

  Heel leuk allemaal. Ik neem regelmatig een kijkje op jouw site om inspiratie op te doen en dat lukt prima 🙂 Ben daarom ook heel benieuwd naar je nieuwe site! Fijne jaarwisseling en veel geluk in 2019!

 6. Lutgarde Popelier schreef:

  Hallo dag Laura,

  Ik wens jou en familie een gelukkig en een super 2019 en veel succes met boek 3 ik kijk er al naar uit.
  Veel bakgroetjes.
  Lut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *