Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Een dagje in: Culinair Leeuwarden

Laura Kieftdoor Laura Kieft
30 maart 2015
in Hotspots, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Culinair Leeuwarden

Ik moet bekennen dat ik veel kan eten, er is altijd nog wel een gaatje over voor wat lekkers. Dat was maar goed ook toen ik vorige week dinsdag samen met nog veel meer leuke foodbloggers op ontdekkingstocht ging door culinair Leeuwarden. Er was namelijk veel te eten! Zo veel, dat ik aan het eind van de dag echt niets meer op kon. Degenen die mij wat beter kennen, weten dat dit wat zegt over de hoeveelheid eten! We gingen met zijn allen naar Friesland omdat Leeuwarden dit jaar Hoofdstad van de Smaak is. Aan ons de taak om dit te ervaren.

Het eten begon ’s ochtends al, toen wij onder andere bierbrood en ganzenworst konden proeven. Bij de lunch heb ik maar liefst 7 gerechtjes gegeten. Dan zou je wel genoeg hebben zou je denken. Maar nee, ’s middags nog 7 amuses die in het teken stonden van de duindoorn, om tot slot ’s avonds bij het Friesland College nog een suikerbrood soufflé te verorberen. Wat was die lekker trouwens! Lees je mee? Dan vertel ik je alles over mijn avonturen in culinair Leeuwarden.

Culinair Leeuwarden

De dag begon met een ochtendprogramma. We werden opgedeeld in drie groepjes en gingen zo 3 locaties af waar we iets konden proeven. Op de eerste locatie stond Barbara Geertsema van Goede Vissers klaar met waddenoesters. Daarna door naar de tweede boot, daar stond Koopmans ons op te wachten met Fryske Bapao, koekjes en pannenkoeken. Hielke liet ons hier zijn bierbrood proeven met zelfgemaakte daslookpesto, zó ontzettend lekker! Ook stond Boomsma hier met Beerenburger kruidenbitter. Kun je je voorstellen dat je daar om 11 uur ’s ochtends al een glaasje van achter de kiezen hebt? Ik nu dus wel 😉 .

Ons ochtendprogramma sloten we af bij Stichting Lost Animals bij de kiosk van We Are Grutsk (trots). Zij laten zien welke knelpunten er zijn in de voedsel industrie. Ik wist wel dat er veel delen van dieren werden weggegooid, maar dat het zo veel was wist ik niet. En dat terwijl van die delen heerlijke producten gemaakt kunnen worden. We proefden hier een saté van malse geitenblokjes, rookworst van jonge Jersey stieren en gerookte ganzenborst.

Culinair Leeuwarden

Er was dus al genoeg te eten op deze ochtend. Op naar de bus die ons naar de lunchlocatie zou vervoeren; restaurant Sems. En wat voor een bus, er stond een heuse gele schoolbus op ons te wachten! Met de bus maakten we een korte tocht door het mooie Leeuwarden, waarbij ik probeerde goed naar buiten te kijken in plaats van jullie via de social media te updaten van mijn avonturen. Tsja, dat heb je als blogger op dit soort dagen. Je wilt zoveel doen en zien (en proeven), maar zeker ook delen!

De lunch dan. Ik heb werkelijk waar nog nooit zó uitgebreid geluncht. In totaal heb ik 7 gerechtjes mogen proeven, eerlijk gezegd heb ik zelfs nog nooit een 7-gangen diner genuttigd. Voor alles is een eerste keer en deze eerste mega uitgebreide lunch beviel goed.

We begonnen met een kleine pizza met paddestoelen en truffel, gevolgd door een eitje gevuld met kippendij, mayonaise en ei. Heerlijke kleine hapjes! Hierna stond een flinke sandwich met makreel voor ons neus en een sapje van wortel, gember en sereh. Onze magen waren al best wel gevuld op dit moment, maar er kwamen er nog 3 aan. Namelijk babi ketjap, een eton mess van hangop, perzik en meringue en bij vertrek nog een bonbon van mascarpone met sinaasappel in witte chocola.

Ik hou van al het eten, maar mijn hart maakt een klein sprongetje zodra ik iets zoets mag proeven. Daar hou ik nog net een beetje meer van. Ik heb dus volop zitten genieten van die eton mess en de bonbon. Nadat de lunch in rap tempo was geserveerd was het tijd om verder te gaan.

Op naar de bus dus, waar Boer Bart met kalfje Wybe en kip Antoinette op ons wachtte. Wat een schatje was Wybe zeg, nog maar één week oud was dit kalfje. In de bus vertelde hij ons alles over zijn boerderij. Hij kijkt goed welke mogelijkheden de natuur hem geeft. Waarom zou hij immers zelf de mest over het land verspreiden als de kippen dit ook voor hem kunnen doen? Ik heb wel iets met het boerenleven en raakte geïnspireerd door de enthousiaste verhalen van Boer Bart. Kijk zeker eens op zijn website!

culinair leeuwarden

Hoe leuk ik het ook vond om naar de verhalen van Boer Bart te luisteren, we waren toch echt bij onze bestemming aangekomen. Wij gingen met een deel van de bloggers namelijk meer leren over de duindoorn bessen. De duindoorn is een powerbes die een citrus-achtige smaak heeft. Dat je prima kunt koken met deze bes mochten wij ervaren. Er wachtte namelijk een 7 gangen amuse menu op ons! Zo heb je nooit een 7 gangen menu, en zo twee keer op slechts één dag. Gelukkig waren het amuses, want we zaten al behoorlijk vol.

De eerste amuse was een pastinaak bitterbal, daarna volgden mini loempia’s met geitenkaas, makreel met romanesko en pompoenpuree, buikspek met bloemkoolpuree, een fijne crème brulee en als laatst een magnum. Wauw, die magnum was lekker! Een combinatie van fris citrus ijs met een laagje heerlijke melk chocolade. Super! En in al deze amuses was dus ook de duindoornbes verwerkt.

Culinair Leeuwarden

Onze Friese foodtour door Leeuwarden eindigde op het Friesland College. Friese topchefs lieten hier van alles zien. Eerst een demo van Willem Schaafsma, hij liet zien hoe je een koeienhart en stierenballen klaar maakt. We leerden meer over wildplukken, want welke plantjes kun je nu eigenlijk prima gebruiken in gerechten? Daarna mochten wij ook aan de slag gaan door de chefs te helpen.

Ik nam de rol van reporter op mij bij de afdeling suikerbrood soufflé maken. Jup, ik was uiteraard bij de zoete afdeling te vinden. Met mijn camera stond ik in de aanslag om dit allemaal vast te leggen en vooral goed op te letten hoe chef Daan Nagelkerke deze soufflés maakte. Ik heb goed opgelet en zelfs het recept ontfutseld. Ik ga zelf dus ook zeker aan de slag met het maken van deze suikerbrood soufflés! Wanneer dit is gelukt laat ik het jullie uiteraard weten 😉 .

Culinair Leeuwarden

Zo aan het einde van de dag konden we alles proeven wat de chefs in samenwerking met de bloggers hadden gemaakt. Ik moet bekennen dat ik het bij de suikerbrood soufflé heb gehouden, ik kon gewoon echt niets meer op daarna. Maar wat was die soufflé onwijs lekker zeg (en machtig, dat ook), echt een aanrader voor iedereen die dol is op suikerbrood! Er was nog wel genoeg keuze wat eten betreft. Het koeienhart en de stierenballen konden uiteraard worden opgegeten, maar er waren ook nog oosterse bitterballen met pittige pindasaus.

Nadat iedereen zijn buik meer dan vol had gegeten was het tijd om weer op huis aan te gaan. Het was een lange dag, maar ik lag ’s avonds voldaan in mijn bedje na te genieten van deze topdag! Culinair Leeuwarden heeft mij niet teleurgesteld en de zoete kant heeft mij nieuwsgierig gemaakt. Ik ben benieuwd wat de stad op zoet vlak nog meer te bieden heeft.

Culinair Leeuwarden

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden en wil je Leeuwarden zelf verder ontdekken? Speciaal voor jullie hebben Landgoed Lauswolt en het Oranjehotel een mooi arrangement samengesteld:

Aanbieding Landgoed Lauswolt

  • Overnachting op een luxe tweepersoonskamer
  • Ontvangst koffie/thee en Fries suikerbrood
  • Glas champagne met de chef kok in de keuken
  • Viergangen diner aan chef’s table (inclusief een gerecht met kaas van De Gelder)
  • Bijpassend wijnarrangement
  • Heerlijk Fries suikerbrood bij vertrek
  • Mogelijkheid om bezoek te brengen aan kaasboerderij de Gelder

Prijs per persoon: € 199.00

Reserveren kan bij Landgoed Lauswolt op telefoonnummer 0512-381245 ovv foodblog

Per email: lauswolt@bilderberg.nl

Aanbieding Hamsphire Oranjehotel Leeuwarden

  • 2 Overnachtingen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet op een standaard kamer
  • 1x Friese Food Tour
  • 1x 4 Gerechtjes Menu du chef
  • gratis plattegrond van Leeuwarden
  • gratis funshopgids van Leeuwarden
  • gratis shoppingvouchers 11% korting
  • gratis WiFi

Arrangementprijs € 119,00 per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Eenpersoonstoeslag € 25,00 per nacht, toeslag Superior kamer € 10,00 per nacht

Reserveren kan op basis van beschikbaarheid tot 31 december 2015.

Reserveren via Oranje Hotel o.v.v. foodblog

Telefonisch +58 212 6241 of E-mail info.oranjehotel@hampshire-hotels.com

Vorige post

Volgende post

Droog of plakkerig deeg werkbaar maken
Kwarktaart Mango met aardbeien

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery
08 februari 2021
1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura's Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit...

Vlaaibodem basisrecept

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft
01 februari 2021
1

...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 10

  1. ohladybake says:
    6 jaar geleden

    zag er een heel leuke dag uit!
    zou je een receptje hebben van de suikerbroodsouflé?
    heel benieuwd naar.
    liefs

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Recept komt online wanneer ik het gemaakt heb 🙂

      Beantwoorden
  2. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat een lekkers allemaal!

    Beantwoorden
  3. Joyce says:
    6 jaar geleden

    Het water loopt me gewoon in de mond terwijl ik dit aan het lezen ben! Ik ben erg benieuwd naar de suikerbroodsouflé. Een souflés staat al een hele tijd op mijn ‘to bake’-lijstje, maar ik heb het voorlopig nog niet aangedurfd, bij kookprogramma’s zie ik ze te vaak mislukken 😛

    Beantwoorden
  4. Angela says:
    6 jaar geleden

    Ik woon bij Leeuwarden, maar zo heb ik de stad nog nooit ervaren, dit moet echt een top dag zijn geweest!

    Beantwoorden
  5. Annemiek says:
    6 jaar geleden

    O wat een leuk stukje heb je geschreven Laura! En wat was het leuk! En veel … Haha.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Thanks! 🙂 Was inderdaad ontzettend leuk en heb echt nog nooit zoveel gegeten op één dag volgens mij 😉

      Beantwoorden
  6. marianne says:
    6 jaar geleden

    Ziet er uit als een super leuke dag! vooral dat kalfje in de bus is schattig! En die soufflé ’s zien er super lekker uit!

    Beantwoorden
  7. Iris says:
    8 maanden geleden

    Is er ok de site een recept hiervan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Helaas nog niet!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Chocolade figuren spuiten

Chocolade figuren spuiten

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan