De laatste tijd ga ik steeds vaker met zoete aardappel aan de slag, maar ik wilde wel eens wat anders maken dan zoete aardappelfrietjes (hoe lekker dan ook). Ik had via Pinterest gezien dat je met kikkererwtenmeel ook leuke groente- en aardappelkoekjes kunt maken, dus na een paar keer experimenteren waren deze overheerlijke Midden-Oosterse zoete aardappelkoekjes met een bieslook-yoghurt sausje het resultaat. Het lijkt een beetje op zoete aardappel rösti, maar daar hoort natuurlijk officieel geen meel doorheen te zitten dus heb ik ze gedoopt tot Midden-Oosterse zoete aardappelkoekjes. Ik noem ze Midden-Oosters, omdat ik ze op smaak heb gemaakt met een ras el hanout kruidenmengsel. Lekker als borrelhapje, maar ook heerlijk bij het avondeten.



Ras el hanout komt uit Marokko. Je kunt ze dus beter Noord Afrikaanse koekjes noemen 🙂
Ras el hanout wordt ook veel in het Midden-Oosten gebruikt; een keuken waar ik iets meer mee bekend ben dan de Marokkaanse, vandaar dat ik voor deze titel van het recept ben gegaan. Ik hou je opmerking in gedachten voor de volgende keer 😀
Kan ik Ze ook invriezen
Zeker!
Of waarom niet gewoon Marokkaanse zoete aardappelkoekjes?
Had bij nader inzien ook goed gekund!
Ik heb ze net gemaakt, ik heb er couscous kruiden doorgedaan omdat ik geen ras el hanout had en wat harissa uit een tube, ik heb er eentje geproefd, ik heb er een muntsausje bij gemaakt, omdat ze best pittig waren, maar niet te, ik laat de harissa misschien weg de volgende keer, ik ga ze zeker nog een keertje maken
Ik heb het kikkererwtenmeel 1 op 1 met bloem vervangen, ging prima! Wel een beetje een plakkerige bedoening met bakken, maar dat is met kikkererwtenmeel vast ook.