Griekse borrel met Potato Dipperz

Gepost: 13 mei 2016 Laatst bewerkt: 2 juli 2023

Griekse borrel potato dipperz 1a

Het maken van de hapjes voor een borrel kun je aan mij wel toevertrouwen. Het is natuurlijk geen toeval dat ik een hele categorie heb besteed aan deze borrelhapjes. Lamb Weston liet mij onlangs kennis maken met iets nieuws: Potato Dipperz. Ze vertelden erbij dat ze door de speciale scoop vorm ideaal zijn bij de borrel om te dippen in verschillende sausjes en dips. Klinkt goed! En stiekem was ik ook wel benieuwd naar het idee van aardappels bij een borrel, iets dat ik zelf nog nooit eerder geprobeerd had. Hoewel aardappels nu misschien niet meteen heel erg Grieks zijn, gaf ik toch een Grieks thema aan de borrel. Twee dingen die ik voor het eerst deed: aardappels serveren bij de borrel en die borrel een thema geven. Toch pakte dat heel goed uit en werden de hapjes goed ontvangen.

Ik maakte de Griekse borrel niet al te uitgebreid en koos voor 1 dip met 4 verschillende hapjes. Zo hoef je niet al te lang in de keuken te staan, maar er is wel voldoende keus. Een aantal hapjes kun je prima voorbereiden, de rest kost maar weinig tijd en doe je gewoon terwijl de Potato Dipperz in de oven zitten.

Griekse borrel potato dipperz 2a

Tzatziki

De tzatziki kun je prima al een dag van tevoren maken als je wilt. Dan hoef je die alleen nog maar uit de koelkast te halen als je je borrelhapjes serveert.

Recept voor tzatziki

Spiesjes met tomaat, feta en gegrilde paprika

Ook deze spiesjes kun je goed voorbereiden. Je bewaart de spiesjes in de koelkast tot je ze serveert.

 • bakje cherry tomaatjes
 • feta (plak of blokjes)
 • pot gegrilde paprika

Ik gebruikte zelf een plak feta die ik in kleine blokjes sneed. Haal een paar gegrilde paprika’s uit de pot en dep ze een beetje droog. Snij deze in kleine reepjes. Neem een prikker en rijg er een tomaatje, feta blokje en paprikareepje aan. Meer hoef je niet te doen.

Kleine kip souvlaki spiesjes

Normaal maak ik kip souvlaki spiesjes als onderdeel van de avondmaaltijd, maar je kunt er natuurlijk ook prima kleine spiesjes van maken voor bij een borrel. Ik maakte ze wel gewoon volgens hetzelfde recept. Gebruik zoveel kipfilet als je nodig hebt, met één kipfilet maakte ik 7 kleine spiesjes.

De kipstukjes marineren kun je trouwens al een dag eerder doen. Je bakt ze dan gaar en goudbruin wanneer de Potato Dipperz in de oven zitten.

Recept voor kip souvlaki spiesjes

Potato Dipperz

Hier hoef je natuurlijk niets aan voor te bereiden. Als je wilt beginnen met de borrel schuif je ze gewoon in de oven. Bekleed een rooster met bakpapier en spreid de Potato Dipperz hier over uit. Bak ze in 20 minuten op 200 graden krokant en goudbruin. Draai indien nodig het rooster halverwege de baktijd even om.

Eenmaal uit de oven kun je ze gelijk in een schaaltje doen en op tafel zetten. De Potato Dipperz zijn lekker krokant van buiten, maar van binnen zijn ze nog wat zachter. Heel erg lekker!

Pita brood

De (afbak) pitabroodjes schuif je zo’n 5 minuten voordat de Potato Dipperz klaar zijn in de oven. Doe dit op een extra bakplaat of maak een beetje ruimte op het rooster. Je zou ze ook in een broodrooster kunnen doen.

Snij de pitabroodjes in kleine puntjes en serveer ze bij de borrel.

Griekse borrel potato dipperz 3a

Zo simpel is het. Een paar kleine voorbereidingen zorgen er voor dat je vlak voor de Griekse borrel bijna niets meer hoeft te doen. Je staat dan hooguit een half uurtje in de keuken te voordat je alles op tafel zet voor je gasten.

Mocht je geen oven hebben, of deze is al volop in gebruik voor andere hapjes: je kunt dan ook een Airfryer of frituurpan gebruiken voor de Potato Dipperz, dan ben je nog sneller klaar! De Potato Dipperz vind je in het vriesvak van de supermarkt.

Dit artikel is een samenwerking met Lamb Weston, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. RIA Haanappel schreef:

  Hallo Laura,
  Die patatje dippertz leken mij wel wat maar waar kun jeze kopen .
  Wij hebben hier een AH xxxl dus….
  Leuke site heb je ,echt genieten,
  Hartelijke groeten,
  RIA Haanappel

  1. Laura schreef:

   De AH moet ze gewoon hebben hoor, anders misschien even vragen aan het personeel?

 2. RIA Haanappel schreef:

  Bedankt voor je reactie ,ga het vragen misschien nieuw en iets later on de winkel hier!
  Fijne Pinksterdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *