In mijn allereerste bakboek staat een recept voor een appeltaart plaatkoek. Dit idee besloot ik te gebruiken voor een kerstvariant. Voor mijn serie kerstrecepten voor Dr. Oetker wilde ik namelijk aan de slag gaan met de mix voor Koopmans Appeltaart met extra deeg (voor wie het nog niet wist, achter de schermen vallen deze twee merken onder hetzelfde bedrijf). Ik zou mezelf uiteraard niet zijn om aan ieder recept een twist te geven, zelfs wanneer ik een bakmix gebruik. In dit geval bracht ik het deeg verder op smaak met gingerbread kruiden en gebruikte ik voor de vulling onder andere amandelspijs en custardpoeder. Wanneer je custardpoeder gebruikt om door je appeltjes te mengen, geeft dat een heerlijk smeuïg resultaat. Versieren is ook niet moeilijk bij een appeltaart zoals je ziet: van het overgebleven deeg heb ik sterren gemaakt om de bovenkant mee te versieren. Wat poedersuiker erover voor een winters effect en klaar is je kerstbaksel voor bij de koffie.



Wauw heel tof om te maken met deze feestdagen, dit recept ga ik sowieso een keer maken. Thanks voor dit recept Laura 🙂
Hoi Laura, ziet er weer heerlijk uit! Kan ik deze taart ook zonder spijs maken? Ik ben daar niet zo dol op. Moet ik er iets anders voor in de plaats doen?
Dat kan zeker, maar dan zou ik het wel een stuk minder lekker vinden 😛
Haha! Hij was ondanks dat ik er geen spijs in had gedaan toch héérlijk! Dankzij de kruiden en cranberry’s.
Fijn om te lezen 😀
Ziet er heerlijk uit! Net gemaakt, en alles gedaan volgens recept. Helaas niet zo mooi geworden als op de foto. Sterren zijn onherkenbaar☺️
Wat jammer! Misschien was de boter in het deeg te zacht/warm geworden. Hopelijk smaakte het wel net zo lekker!
Hallo,
Welk deeg is het aub? Zanddeeg? Ik ken geen Koopmansdeeg . ?. Alvast bedankt. Ik popel om hem te maken !
2 appels voor zo’n hele plaatkoek lijkt me erg weinig. Bedoel je misschien 2 kg?
En heb je nog meer recepten voor zoete plaatkoek? kan ze op de website niet vinden.
gr.
Gera