Hoe je een taart eigenlijk aan moet snijden

Gepost: 15 oktober 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
2

taart aansnijden

Ik denk de meeste mensen de Koopmans reclame wel kennen waarin het middelste plakje cake wordt weggesneden en de uiteinden vervolgens weer tegen elkaar geschoven worden. In de reclame draait het vooral om het grapje dat niemand in de gaten heeft dat er stiekem al een plakje weg is, maar eigenlijk is het heel slim. Als ik weet dat een cake niet dezelfde dag of avond opgesneden wordt, laat ik het kontje ook staan. Elke keer wanneer ik een plakje heb afgesneden, zet ik het kontje weer tegen de cake aan. Waarom? Nou, dan droogt de cake niet uit!

Waar ik nu heen wil? Naar het toepassen van deze techniek op een taart. Bij een cake is het vrij simpel, maar bij een taart waar je een puntje uit snijdt wordt het iets lastiger. Oké, ik ken de truc van een sneetje brood tegen de aangesneden kant zetten, maar ik zie mijzelf dit nog niet zo snel doen. Gelukkig heeft Alex Bellos op zijn YouTube kanaal een handige video geüpload waarin hij laat zien hoe je een taart eigenlijk aan moet snijden.

De video is in het Engels, maar hij laat ook duidelijk zien hoe het werkt. Mocht je het niet verstaan, dan zul je het zeker begrijpen 🙂 .

En? Stop jij met het snijden van puntjes en ga je voortaan op bovenstaande manier aan de slag?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Aïsha schreef:

    Deze kende ik nog niet! Wel handig, maar alleen met een fondanttaart denk ik. Met een botercrème taart wordt het misschien een beetje een kliederboel 😉

  2. Yve schreef:

    Nee, hoor! Technisch een goede tip, maar ik blijf toch maar punten snijden. Huishoudfolie tegen het aangesneden deel plakken werkt voor mij prima 😉

  3. Jocelyn schreef:

    Het is inderdaad handig als je weet dat je de taart alleen voor jou en je partner maakt en dat de taart pas na een week op is. Bij ons wordt een taart meestal in één of twee dagen opgegeten dus vind ik het niet echt nodig om deze manier toe te passen. Daarnaast zou mijn broertje klagen dat de stukken steeds kleiner worden haha! 🙂 Ik vind het wel een tof idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *