Ik maak graag quiches, vind het een ideale maaltijd. En omdat ik alleen woon betekent het ook gelijk dat ik 3 kliekjes de vriezer in kan schuiven. Hoef ik op een later moment alleen nog maar een puntje quiche te ontdooien en op te warmen. Daar houd ik van. Mijn laatste creatie is deze kip-kerrie quiche, collega Mariette opperde dat idee en dacht dat ik het wel wat zou vinden. Ik wist van tevoren niet helemaal hoe enthousiast ik zou zijn over het resultaat, maar ik besloot het gewoon eens te proberen. En dat was maar goed ook, want ik heb zitten smullen!



Ziet er leuk uit, als ie ook zo lekker smaakt … aan de ingrediënten zal het niet liggen.
Goed ideetje van Mariëtte 🙂
Hah, geen idee wanneer collega Mariette het opperde, maar mijn inzending voor de bakstrijd toen quiche het thema was eerder dit jaar, was ook een kip-kerrie quiche.
Heb de mijne wel heel anders gemaakt o.a. met groenten zodat het echt een hele maaltijd wordt. ?
De quiche staat in de oven, ben heel benieuwd!
Wat kun je nog maken met het overgebleven deeg..
Kleine quiches? Of mini pizza’s 🙂
Hoi Laura,
Is het ook mogelijk om de quiche te maken, te bewaren in de koelkast en dan de volgende dag pas af te bakken?
Daar heb ik geen ervaring mee. Quiches laten zich de dag erna daarentegen goed opwarmen, dus ik zou ‘m meteen afbakken en dan de volgende dag opwarmen.
Hoi Laura.
graag bak ik een quiche, ik heb een vraag : hoe weet ik of de bodem gaar is, bij mij is die vaak wit van kleur, en heeft de bovenkant al mooie bruine kleur, wat kan ik doen? heb je tips?
Je kan de quiche dan ook iets langer bakken en afdekken met aluminiumfolie zodat de bovenkant minder snel bruin wordt.
Je kan het deeg in de vorm ook blind bakken. dan is je boden al iets gaar. dan doe je de vulling erin, en bak je m verder af. Even googlen hoe blind bakken werkt!