Met de bekende kip-kerrie salade in gedachten ontwikkelde ik het recept voor de kip-kerrie quiche, een heerlijke hartige taart.
Porties: 4personen
voor een 26 cm quiche- of springvorm
Ingrediënten
1quiche bodem(volgens recept)
2-3elpaneermeel
300gramkipfilet
2-3stelenlente ui
100gramgeraspte kaas
4eieren
200gramcrème fraîche
peper en zout
3tlkerriepoeder
Instructies
Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kun je de vulling voorbereiden.
Snijd de kipfilets in blokjes en bak ze kort rondom aan. Snijd ook de lente ui fijn.
Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in de bodem. Verdeel er wat paneermeel over.
Verspreid de blokjes kip en lente ui over de bodem. Verdeel er ook de geraspte kaas overheen.
In een kom klop je de eieren, crème fraîche, peper, zout en kerriepoeder door elkaar. Giet het mengsel over de vulling.
Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 2-3 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15 minuten op 180 graden.