Oké, fotogeniek is deze kip in parmaham niet. Maar ik heb zo ongelooflijk zitten smullen dat ik het recept gewoon met jullie wil delen. Het gaat uiteindelijk om de smaak nietwaar? De kipfilet is gevuld met mozzarella en groene pesto. Dat zorgt voor een fantastische smaak, bij het opensnijden loopt de vulling zo uit je kipfilet. Heerlijk! Daarnaast is het ook nog verrassend snel klaar te maken. Minimale inspanning, maximaal effect. En wat die foto betreft, des te meer reden om het nog een keer te eten en een betere foto te maken 😉 .
Kip in parmaham
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 1 bol mozzarella
- groene pesto
- 6-8 plakken parmaham (afhankelijk van de grootte/dikte)
Instructies
-
Snij de kipfilets horizontaal open, je maakt er als het ware een soort zakje van. Zorg dat je slechts één kant opensnijdt. Snij de mozzarella in plakken, leg deze in de kipfilet. Verdeel ook wat pesto over de mozzarella. Een theelepel per kipfilet is genoeg. Vouw de filets dicht en wikkel ze in met parmaham. Als ze niet goed dicht blijven zitten kun je eventueel een cocktailprikker gebruiken.
-
Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie en leg de kipfilets erin. Bak de kip in parmaham gaar in 20-25 minuten op 200 °C(boven- en onderwarmte).
-
Ik serveerde de kip in parmaham met aardappel wedges (direct meegebakken in de oven) en een lekkere salade.
Hoi Laura, Dat ziet er zooooo lekker uit!!! Dat ga ik zeker proberen. Welk merk pesto gebruikte jij? of heb je hem zelf gemaakt?
Dit keer gebruikte ik het huismerk van Dekamarkt, normaal grand d’italia maar die was op.
Thanks!!
Het ziet er lekker uit hoor!
Ziet er, ondanks dat jij de foto maar zo zo vindt, lekker uit.
Ga ik zeker een keer proberen!
echt de perfecte combinatie ik vind dit zo lekker!
Lekker, ga het zeker eens proberen. Kipfilet gevuld met kruidenkaas en sneetjes gerookt spek rond is ook lekker!
Hé ,dat ziet er lekker uit gaat het zeker eens proberen. Ik eet graag gevulde kip, probeer eens gevuld met kruidenkaas en sneetjes gerookt spek rond, ook lekker!
Dat klinkt ook heerlijk! 🙂
Ooh heerlijk! Dit ga ik vanavond weer maken!
Dit ziet er heerlijk uit! Zou je ook feta kaas in kipfilet kunnen doen en dan in de oven?
Dat lijkt mij geen probleem, vooral eens uitproberen zou ik zeggen 🙂
I.p.v. mozzarella met pest heb ik deze gemaakt met ricotta met zongedroogde tomaatjes erdoor…. ook best de moeite waard…