Kip in parmaham

Gepost: 13 juli 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

kip in parmaham 1a

Oké, fotogeniek is deze kip in parmaham niet. Maar ik heb zo ongelooflijk zitten smullen dat ik het recept gewoon met jullie wil delen. Het gaat uiteindelijk om de smaak nietwaar? De kipfilet is gevuld met mozzarella en groene pesto. Dat zorgt voor een fantastische smaak, bij het opensnijden loopt de vulling zo uit je kipfilet. Heerlijk! Daarnaast is het ook nog verrassend snel klaar te maken. Minimale inspanning, maximaal effect. En wat die foto betreft, des te meer reden om het nog een keer te eten en een betere foto te maken 😉 .

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Kip in parmaham

Deze kip in parmaham maakt iedere maaltijd compleet! Niet alleen snel en makkelijk om te maken, het resultaat is fantastisch lekker en smaakt naar meer!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • groene pesto
  • 6-8 plakken parmaham (afhankelijk van de grootte/dikte)

Instructies

  • Snij de kipfilets horizontaal open, je maakt er als het ware een soort zakje van. Zorg dat je slechts één kant opensnijdt. Snij de mozzarella in plakken, leg deze in de kipfilet. Verdeel ook wat pesto over de mozzarella. Een theelepel per kipfilet is genoeg. Vouw de filets dicht en wikkel ze in met parmaham. Als ze niet goed dicht blijven zitten kun je eventueel een cocktailprikker gebruiken.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie en leg de kipfilets erin. Bak de kip in parmaham gaar in 20-25 minuten op 200 °C(boven- en onderwarmte).
  • Ik serveerde de kip in parmaham met aardappel wedges (direct meegebakken in de oven) en een lekkere salade.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Paulien schreef:

    Hoi Laura, Dat ziet er zooooo lekker uit!!! Dat ga ik zeker proberen. Welk merk pesto gebruikte jij? of heb je hem zelf gemaakt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit keer gebruikte ik het huismerk van Dekamarkt, normaal grand d’italia maar die was op.

      1. Paulien schreef:

        Thanks!!

  2. Margot schreef:

    Het ziet er lekker uit hoor!

  3. Yvonne schreef:

    Ziet er, ondanks dat jij de foto maar zo zo vindt, lekker uit.
    Ga ik zeker een keer proberen!

  4. Rachel schreef:

    echt de perfecte combinatie ik vind dit zo lekker!

  5. bea schreef:

    Lekker, ga het zeker eens proberen. Kipfilet gevuld met kruidenkaas en sneetjes gerookt spek rond is ook lekker!

  6. bea schreef:

    Hé ,dat ziet er lekker uit gaat het zeker eens proberen. Ik eet graag gevulde kip, probeer eens gevuld met kruidenkaas en sneetjes gerookt spek rond, ook lekker!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt ook heerlijk! 🙂

  7. Bettine schreef:

    Ooh heerlijk! Dit ga ik vanavond weer maken!

  8. Judith schreef:

    Dit ziet er heerlijk uit! Zou je ook feta kaas in kipfilet kunnen doen en dan in de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat lijkt mij geen probleem, vooral eens uitproberen zou ik zeggen 🙂

  9. Ellen schreef:

    I.p.v. mozzarella met pest heb ik deze gemaakt met ricotta met zongedroogde tomaatjes erdoor…. ook best de moeite waard…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept