Chocolade fudgetaart

Gepost: 26 december 2010 Laatst bewerkt: 23 november 2023
14

CHOCOLADE FUDGETAART

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk op zitten peuzelen. Omdat ik de smaak van het decoreren toch wel te pakken heb kon ik het niet laten om toch wat fondant te gebruiken voor de rand met hulstblaadjes.

CHOCOLADE FUDGETAART maken

Onlangs kreeg ik van het bedrijf Pronty, dat sinds kort ook taart artikelen levert, een berichtje dat ze mijn taarten zo mooi vonden en mij graag wat toe zouden sturen om uit te proberen. Ik voelde mij zeer vereerd en een paar dagen later had ik 2 leuke taartsjablonen in de brievenbus liggen (nogmaals bedankt!). Het sjabloon met de kerstbomen kwam met deze dagen goed van pas.

recept CHOCOLADE FUDGETAART

Het sjabloon heb ik voorzichtig in het midden op de taart gelegd en vervolgens bestrooid met poedersuiker. Probeer het zo gelijkmatig mogelijk te strooien en gebruik niet te veel, maar ook zeker niet te weinig, poedersuiker.

CHOCOLADE FUDGETAART bakken

Wanneer je zeker weet dat het genoeg is haal je héél voorzichtig het sjabloon van de taart en je houdt een ontzettend leuk patroon over.

CHOCOLADE FUDGETAART taart

Ik wilde de taart graag een extra feestelijk tintje geven en heb de bomen daarom versierd met gouden suikerparels, nu is het net of er allemaal kerstballen in hangen. Samen met de rand hulstblaadjes is het een échte kersttaart geworden.

CHOCOLADE FUDGETAART kerst

 Ik vond het erg leuk om met zo’n sjabloon te werken. Het geeft aan eenvoudige taarten net dat beetje extra. Daarna kun je, zoals ik heb gedaan, nog wat extra decoraties toevoegen om het helemaal af te maken.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Joke schreef:

  Hij is werkelijk prachtig gemaakt en heel feestelijk en lekker dat hij was ;-P. Je hebt je best weer gedaan hoor!!!

  Liefs, Mam xxx

 2. Anonymous schreef:

  Hoi Lieverd,
  Wat was de taart lekker, goddenlijk gewoon!
  Wat hebben we gesmuld! Heb spijt dat ik de laatste punt niet heb opgegeten.
  Xus,
  Carla

 3. Anonymous schreef:

  Hallo Laura, weet jij waar deze sjablonen te koop zijn? Of is het niet meer 2012 ;-)? Groetjes Mariska

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Mariska, deze sjablonen waren een proefversie. Ik durf niet te zeggen of ze ook op de markt zijn gebracht. Je zou even op de site van pronty kunnen kijken.

 4. Anonymous schreef:

  Dank je wel Laura! Ik had al gekeken op de site maar kon niet vinden dat je ze kon kopen…ik ga verder zoeken!

 5. Ingrid G. schreef:

  Hoi Laura,
  Ben groot fan van jouw site!

  Hoe heb je bij deze taart de volgende dingen gedaan:
  – De vulling/afsmeren
  – maat uitstekers hulstblaadjes
  – de rode bolletjes bij de hulstblaadjes

  Alvast bedankt voor jouw reactie!
  Groetjes,
  Ingrid

  1. Laura schreef:

   Het recept heb ik helaas niet meer, dit is al een oudje uit de tijd dat ik nog geen recepten deelde. Ik heb verschillende maten uitstekers gebruikt (merk: PME) en de bolletjes zijn rode suikerparels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *