Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Kaneelcake met bosbessen cheesecake swirl

Laura Kieftdoor Laura Kieft
30 oktober 2017
in Cakes, Samenwerking, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Al tijden stond op mijn baklijstje een cake met cheesecake swirl, ik moest eigenlijk alleen nog maar de smaken bepalen. Dat kan nog best ingewikkeld zijn als je veel inspiratie hebt trouwens. Uiteindelijk kon ik mede dankzij Hero de knoop snel doorhakken. Al bijna 2 jaar mag ik voor hen heerlijke recepten ontwikkelen en dit keer zou ik met de vernieuwde bosbessenjam aan de slag gaan. Toen wist ik gelijk wat het ging worden: een kaneelcake met bosbessen cheesecake swirl.

Kijk trouwens ook even naar het nieuwe Hero potje. Ik heb een zwak voor leuke potjes en bewaar deze vaak na gebruik. Hier gaat dan bijvoorbeeld zelfgemaakte karamelsaus in of ik maak er een mooi laagjes dessert in. Deze leuke glazen potjes ga ik ook bewaren, vind ze zó leuk.

Recept afdrukken

Kaneelcake met bosbessen cheesecake swirl

Een keer iets anders. Zorg voor variatie met deze lekkere kaneelcake met bosbessen cheesecake swirl.
Porties: 12 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 4 eieren
  • 2-3 tl kaneel
  • snuf zout
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

Swirl

  • 170 gram roomkaas (gebruik een A merk)
  • 30 gram suiker
  • 1 el bloem
  • half ei (25 gram)
  • 5-6 el Hero Bosbessenjam

Instructies

  • Maak het cakebeslag door de suiker en boter romig te kloppen. Voeg de eieren daarna een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Het zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel kun je tegelijk toevoegen. Gebruik zoveel kaneel als je lekker vindt. Mix tot een egaal beslag, stop met mixen zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen. Anders wordt je beslag te luchtig en inde kans groot dat de cheesecake swirl te ver in de cake zakt.
  • Maak dan het cheesecakemengsel. In een kommetje roer je roomkaas, suiker, bloem en ei door elkaar tot een gladde massa. Roer niet te lang, daar wordt het namelijk ook steeds dunner van.
  • Schep het cakebeslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Schep dan het roomkaas mengsel erbovenop, samen met de bosbessenjam. Met een mes roer je vervolgens het cakebeslag, cheesecakemengsel en de jam door elkaar zodat er mooie swirls ontstaan. Roer niet te veel/lang, een klein beetje is meer dan genoeg. tijdens het bakken zullen de swirls namelijk ook nog wat zakken.
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 160 graden (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Controleer de cake met een prikker. Als er nog iets aan je prikker zit, kijk dan even goed of dit cakebeslag is of cheesecake. De cheesecake zal namelijk altijd een beetje blijven plakken aan je prikker.
Bewaren

De cake blijft luchtdicht verpakt zo’n 4-5 dagen goed, bewaar de verpakte cake buiten de koelkast.

Wil je nog meer bakinspiratie met jam? In de Hero Jam Studio vind je nog veel meer recepten!

Dit is een samenwerking met Hero, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige post

Volgende post

Ingrediënten die werken met baking soda
Je snoep of je leven

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
4

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
21

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 62

  1. Patricia says:
    3 jaar geleden

    welke roomkaas gebruikt U

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik zelf altijd Philadelphia roomkaas voor het bakken.

      Beantwoorden
  2. Lindsey says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ik heb sinds kort je website ontdekt en heb al wat recepten genaakt. Vandaag deze cake. Maar bij mij zakt de roomkaas wel als een baksteen naar beneden. Ik zie hierboven dat je Philadelphia gebruikt. Ik heb monchou roomkaas gebruikt zal het daardoor komen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Monchou (de pakjes) zijn wel steviger, maar durf niet met zekerheid te zeggen of dat het ook echt is. Het kan ook zijn dat je je beslag te luchtig hebt geklopt.

      Beantwoorden
  3. ievie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    ik kan het recept niet openen zijn er problemen met de site.

    Gr, Ievie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan heb je een adblocker aanstaan, als je die uitschakelt voor Laura’s Bakery kun je de site gewoon goed zien.

      Beantwoorden
  4. Kim says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb zojuist deze cake gemaakt en zowel de roomkaas als de jam zijn als een baksteen naar beneden gezakt. Enig idee waar het aan kan liggen?
    Ik heb wel Philadelphia gebruikt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zou kunnen dat je beslag misschien te luchtig is geweest, je kunt stoppen met mixen zodra het bloem is opgenomen.

      Beantwoorden
  5. Evelien says:
    3 jaar geleden

    Gruwel! Gisteren te ongeduldig, dus te vroeg uit de oven en niet gaar; vandaag beslag te luchtig dus vulling gezakt…. Hij komt wel op 🙂 en een goede reden om het nog eens te proberen!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als hij maar lekker smaakt 😉 dan gaat het de volgende keer vast helemaal goed 🙂

      Beantwoorden
  6. Renata says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Heb de cake gemaakt en hij staat in de oven, als hij klaar is moet hij er dan direct uit of moet ik alleen de oven uitzetten , de deur open zetten en dan laten afkoelen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je haalt hem gewoon uit de oven.

      Beantwoorden
  7. Yonneke says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,

    Ook ik heb net de cake gemaakt met roomkaas (van die monchou kleine pakjes) en hij is ook helemaal ingezakt en mislukt hij werd niet hard. Wat deed ik verkeerd? Ik heb alles heel precies gedaan.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik denk dat het aan de MonChou ligt, iedereen die die pakjes gebruikt hoor ik erover dat het naar de bodem zakt. Ik gebruikte Philadelphia roomkaas, probeer die de volgende keer anders. En mix je cakebeslag niet te lang door, stoppen zodra het meel is opgenomen.

      Beantwoorden
      • Yonneke says:
        3 jaar geleden

        Ik ga het zeker nog eens proberen. Ik heb een kitchenaid ik ben fanatiek geweest met kloppen denk ik. Die roomkaas bleef zacht dus het was een vieze bedoeling ook toen de cake afkoelde, niet eetbaar iig. Ik ga het binnenkort nog eens proberen. Dankjewel.

        Beantwoorden
  8. Eline says:
    3 jaar geleden

    Ik zie het al ook ik heb monchou gebruikt en alles is naar de bodem gezakt en de cake word maar niet gaar.. volgende keer met Philadelphia..

    Beantwoorden
  9. Tanja says:
    3 jaar geleden

    Ik ga de cake zo maken, dus ik ben wel benieuwd naar de reden dat de cheesecake zakt.

    Beantwoorden
    • Tanja says:
      3 jaar geleden

      Oh sorry! Had de pagina niet ververst en zo het antwoord gemist. Ik heb iig Philadelphia gekocht

      Beantwoorden
  10. Roelien says:
    3 jaar geleden

    Top recept! Heerlijke cake, vandaag gemaakt. Ik heb het bakje monchou gebruikt. Geen problemen mee gehad. Dit recept word bewaard!

    Beantwoorden
  11. Caroline says:
    3 jaar geleden

    Ik heb m gemaakt na deze reacties te hebben gelezen. Philadelphia gebruikt en niet te luchtig opgeklopt. Desondanks toch omlaag gezakt! Maar deed niets af aan de smaak hoor. Hij was heerlijk haha!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat het een klein beetje naar beneden zakt is niet heel gek, dat gebeurde mij ook hoor 🙂 Fijn dat hij zo lekker was!

      Beantwoorden
  12. Astrid says:
    3 jaar geleden

    Ik heb hem ook gemaakt, erg lekker maar ook hier het probleem dat het gewoon naar beneden was gezakt of eigenlijk gewoon verdwenen door de hele cake;)
    Geen swirl te vinden in mijn cake….. en het leek wel of de cake bij mij ook niet gaar werd. Wel smullen maar hij zag er niet heel mooi uit.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat voor roomkaas heb je gebruikt? Goedkope merken bevatten meer vocht wat zo ook invloed heeft op het resultaat. Voor bakken raad ik altijd Philadelphia aan.

      Beantwoorden
  13. Suleika says:
    3 jaar geleden

    Ik wil deze cake graag gaan maken maar heb een cakevorm van 30 cm.
    Welke verhouding cq rekenformule kan ik dan het beste toepassen op de ingrediënten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat heb ik hier uitgelegd: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  14. Dianne says:
    3 jaar geleden

    Laura, is de 160 graden voor de hete lucht oven of gewone? Bij mij werd de cake niet gaar, maar heb hem dus een uur op 150 graden hete lucht gehad.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      boven- en onderwarmte. 150 voor heteluchtballon is dus goed, maar elke oven is anders, misschien heeft die van jou wat meer tijd nodig.

      Beantwoorden
  15. Angela says:
    3 jaar geleden

    Ik heb de cake net gemaakt hem niet te luchtig gemixt en philliadelphia gebruikt..
    Maar toch is er Geen swirl te zien en is alles naar beneden gezakt, hij is wel erg lekker.

    Heb je misschien nog meer tips?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Lastig te zeggen, daarvoor zou ik echt meer informatie moeten hebben. Een niet al te luchtig beslag is het belangrijkste, en niet te veel ‘doorroeren’.

      Beantwoorden
  16. Marja says:
    3 jaar geleden

    Gisteren de cake gemaakt, heerlijk en lekker die frisse hapjes met jam.
    Ik heb zuivelspread light gebruikt en hero bosvruchten minder zoet ivm de caloriën, erg goed gelukt, maak ik zeker nog een keer.

    Beantwoorden
  17. Sandra says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Je hebt een leuke site. Erg leuk om dingetjes te proberen.
    Gisteren deze cake geprobeerd, ook met MonChou. Helaas ook naar de bodem gezakt. Je ziet de swirl aan de onderkant. Tenminste toch een beetje ?
    Maar hij smaakte overheerlijk, mmm lekker hoor!
    Mijn ouders vonden hem ook heel lekker.
    Van buiten zag hij er niet helemaal keurig uit, maar van binnen wel

    Beantwoorden
  18. Sarah says:
    3 jaar geleden

    Hey Laura,

    Vandaag heb ik deze cake geprobeerd, mét Philadelphia ? Hij is volledig ingezakt, de roomkaas bleef lopend en hij gaarde niet. Ik had op voorhand de reacties hierboven gelezen dus ik wist waar ik rekening mee moest houden. Dus ik heb geen enkel idee wat ik volgende keer anders moet doen zodat hij wel zou lukken. Wel jammer want het lijkt mij een heel lekkere cake, als hij is gelukt ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zou kunnen dat het cakebeslag te luchtig is geweest, misschien heb je het te lang gemixt?

      Beantwoorden
  19. Wahiba says:
    3 jaar geleden

    hoe doe je dat met een halve ei? kloppen en dan de helft ervan gebruiken?

    alvast bednakt 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      opkloppen en halveren inderdaad.

      Beantwoorden
  20. Floor says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Moet ik voor de cake basterd suiker of kristal suiker gebruiken??

    Groetjes Floor

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als er suiker in een recept staat gebruik je gewoon (fijne) kristalsuiker. Als je basterdsuiker nodig hebt staat dit er altijd bij.

      Beantwoorden
  21. Floor says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura, vorige week na een mislukte poging het nog een keer geprobeerd om deze cake te maken.
    Ook zakte weer alles naar beneden en werd de cake niet gaar….. Hoe kan dat nou?!
    Groetjes Floor

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is zo zonder verdere info lastig te zeggen, heb je de tips in de reacties doorgelezen en toegepast?

      Beantwoorden
  22. Wendy says:
    3 jaar geleden

    Ook hier beslag niet luchtig geklopt maar is het wel naar beneden gezakt. Ondanks dat is het eindresultaat om je vingers bij op te eten.

    Beantwoorden
  23. Annette says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura, allereerst, wat een fantastische site .et heerlijke gerechten. Ik heb al veel gemaakt, zo ook 1 mei 2018 deze cake én de appel-chocolade- karamelcake. Deze was zoals bij velen helemaal ingezakt en erg nat maar ondanks dat toch heerlijk. Ik kan dit echter niet hebben dus vandaag weer beide cakes gebakken. Nu heb ik per ongeluk 3 eieren door boter en suiker gekopt het meel er door heen gespateld. Kort en snel, de Philadelphia, suiker en bloem kort en snel geroerd, toen maar 3 lepels jam en het halve ei er heel kort doorheen gemengd. Het ei was zelfs nog zichtbaar. Dit boven op het beslag in de vorm en de cake op de onderste richel 10 min. Langer gebakken en hij is prachtig !!! Niet ingezakt !!
    O ja, ik heb zelfs nog een flinke hand diepvries bosbessen door het beslag gedaan 🙂 deze wel eerst even met 1 lepel bloem om scbudden voordat je ze door het beslag doet.
    Wb de appel-cholade karamelcake, hier heb ik wat meer en grotere stukjes appel, chocolade en karamel door gedaan want die proefde ik er niet zo in terug. Nu wel. Bedankt voor je mooie recepten.

    Beantwoorden
  24. Iris says:
    3 jaar geleden

    Helaas ook een ingezakte cake bij mij in de keuken. Zou tof zijn als je bij een volgend recept de Philadelphia er al in zet als tip! Mijn huisgenootjes vinden de cake uiteindelijk wel erg lekker.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Er staat als tip al bij dat je een A-merk moet gebruiken voor het beste resultaat 🙂

      Beantwoorden
  25. Mariska says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik heb de cake gemaakt in een 25 cm cakeblik, zoals in het recept beschreven. Hij stroomde echter helemaal over. Kan het zijn dat het recept voor een 30cm vorm is?

    Hartelijke groet,
    Mariska

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee wel echt voor 25 cm, ik heb zelf alleen maar dit formaat namelijk. Misschien grote eieren gebruikt? Of was je beslag erg/te luchtig.

      Beantwoorden
      • Mariska says:
        2 jaar geleden

        Misschien iets teveel bakpoeder waardoor het meer is gaan rijzen.
        De cake was verder heerlijk!
        Voor herhaling vatbaar.

        Beantwoorden
  26. Boonaerts Suzanna says:
    2 jaar geleden

    Heb de cake gebakken hij was héél lekker maar de kaas en bosbessenjam bleven gewoon boven op liggen ze gingen niet naar onder zoals bij u. Hoe kan dat wat doe ik verkeerd ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is zonder verdere informatie niet te zeggen, heb je je wel aan het recept gehouden? Ik heb de swirl er ook doorheen geroerd he.

      Beantwoorden
  27. Karen says:
    2 jaar geleden

    Heeft meer dan een jaar op mijn te proberen lijst gestaan, maar de afgelopen druilerige zondag was het zo ver. Een beetje met een bang hart (want het gaat in de reactie te lezen niet altijd goed), maar gewoon de tips gevolgd: niet te luchtig kloppen, A-merk roomkaas en hetelucht op 150°C. Hij moest wel wat langer in de oven (1u20min), maar ongelooflijk lekker! Die ga ik nog maken! Alleen volgende keer zien dat er overal cheesecake zit, want ik heb hem niet helemaal goed verdeeld, denk ik!

    Beantwoorden
    • Fem says:
      10 maanden geleden

      Ziet er prachtig uit en ik ga het zeker eens proberen. Wel heel jammer dat wanneer je dit recept Googled, je ziet dat alles précies is overgenomen van Hero. Je hebt zelf alle foto’s van Hero gebruikt, gewoon reclame maken dus. Ik vraag mij af of je deze cake überhaupt wel zelf gemaakt hebt, ook aan jouw antwoorden op de reacties te lezen. Jammer…

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        10 maanden geleden

        Hi Fem, ik weet niet zeker of je nou een grapje maakt of niet… Ik heb deze cake gemaakt in opdracht voor Hero. Hero mag daarom míjn foto’s en míjn recept ook delen op hun platform. Onder het artikel was ook te lezen dat het in samenwerking met Hero is. 😉

        Beantwoorden
  28. plien says:
    2 jaar geleden

    omdat ik bij vakantie veiling i p v 2 soorten jam alleen abricozen jam kreeg deed ik dat i p v bosbessen ook prima te smikkelen dus kaas en abrikozen smaakt alleen maak ik de volgende keerhalf abrikozen half bosbessen ga ik gewoon proberen jam gescheiden te houden

    Beantwoorden
  29. Hannie says:
    2 jaar geleden

    Dat klinkt lekker zeg!
    De laatste maanden ben ik van alles aan het uitproberen.
    Vooral cake en muffins.
    Alleen de boter heb ik veranderd.
    Inplaats van 200gr boter doe ik 50 gram boter en 150 gr magere kwark.
    En inplaats van jam doe ik verse blauwe bessen erin.
    Ik kan weinig verdragen en als ik het zo maakt dan kan ik ook heerlijk ervan smikkelen.
    Alleen…de cake is zo op…dus ieder vindt het heerlijk.
    Deze ga ik vandaag uitproberen, stukje van jou en stukje van mij.
    Dank je wel voor deze lekkere ideeen.

    Beantwoorden
  30. Simone says:
    2 jaar geleden

    Hmm hij klinkt wel lekker. Ik was eigenlijk op zoek naar recepten voor mijn nieuwe tulbandvorm, maar omdat daar de onderkant boven is, denk ik dat dit recept niet zo geschikt is voor tulband? Behalve misschien als het toch naar de bodem zakt, alleen zie ik het lossen dan niet meer gebeuren…

    Deze gaat wel in de map voor als ik weer eens een gewone cake ga bakken :).

    Beantwoorden
  31. Miesje88 says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb voor het eerst in mijn leven een cake gebakken. Die van jou! Hij staart me al heel lang aan op pinterest. Nou was de cake bij mij ook niet echt gescheiden. De swirl mengde zich behoorlijk met de cake. Maar dat vind ik zelf niet erg zolang ie goed smaakt. En dat was zo. Alleen de cake zelf was erg nat. Niet zo stevig en luchtig als op jouw foto’s. Moet ik er meer bakmeel bij doen? Minder boter? Moet ik m langer in de oven laten?

    Ik hoor het graag. Dan probeer ik het zondag nog een keer en kan ik maamdag trakteren in plaats van vandaag☺

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als hij nog erg nat is heeft hij meer tijd nodig in de oven. Het klinkt door het mengen alsof je een hele vochtige roomkaas had (wat ook wel klopt met dat de cake nog niet gaar was)

      Beantwoorden
  32. Anja says:
    2 jaar geleden

    Mmm vandaag deze cake gebakken (met goedkope roomkaas) en het is inderaad naar de bodem gezakt en hij moest 10 minuutjes langer in de oven. Maar de smaak is super! Hij is ook gewoon gaar geworden met een mooie krokante bovenkant. Echt heel lekker..hier zullen mijn vriend en zijn collega’s vast weer van smullen.

    Beantwoorden
  33. Maryam says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ook ik heb me gewaagd aan dit recept. Helaas zakte de roomkaas en jam bij mij ook tot de bodem van de cake en bleef de cake nat.. Ik herken voorgaand reacties in mijn poging. Snap niet waar het mis is gegaan… Heb het recept nauwkeurig gevolgd.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Misschien het beslag te luchtig geklopt? Dat is ook een reden waarom een vulling of andere toevoeging naar beneden kan zakken.

      Beantwoorden
  34. Maryam says:
    2 jaar geleden

    Ps. Ik heb Philadelphia gebruikt en hero bosbessenjam. Die combi is trouwens ook erg lekker voor op brood heb ik ontdekt haha.

    Beantwoorden
  35. Marjolein says:
    9 maanden geleden

    Hi,
    Ik heb gisteren de cake gemaakt; was erg goed gelukt en we vonden ‘m heel erg lekker! Gaan we zeker nog een keer maken!
    Ik had alleen juist gewild dat de vulling wat meer naar beneden was gezakt😅 Ik had gewoon roomkaas van de Lidl wat dus goed werkte. Verder had ik een pak cakemeel gebruikt omdat ik dat nog in de kast had staan. Plus had ik het met aardbeienjam en vruchtenspread gedaan; was erg lekker! Volgende keer ga ik ‘m met bosbessenjam maken😊 en iets meer roeren en de vulling meer naar onderen verdelen☺️
    Bedankt voor het lekkere recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Thanks voor het delen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Carpaccio wraps

Banketbakkersroom

Caramel Shortcake

Brioche

Volgende Post
Je snoep of je leven

Je snoep of je leven

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-2

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

Bananenbrood wentelteefjes

door Laura Kieft-06 december 2020-0

Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen....

Cranberry-sinaasappel yoghurtcake

door Laura Kieft-05 december 2020-25

Ik ben gek op klassieke cakes, maar cakes op basis van yoghurt of kwark vind ik ook fantastisch. De basis maak je hiermee net even wat lichter en frisser. In dit geval voor deze cranberry-sinaasappel...

perzik-prosciutto bruschetta

door Laura Kieft-04 december 2020-1

De hoeveelheid kerstborrels zal dit jaar misschien kleiner zijn, maar we kunnen natuurlijk ook prima zelf een kleinere borrel organiseren in aanloop naar kerst. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het...

Pecan snowball koekjes

door Laura Kieft-03 december 2020-8

Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst...

Printable: gingerbread huis kleurplaat

door Laura Kieft-02 december 2020-0

We konden het uiteraard niet laten om dit jaar ook speciale kerst printables te maken voor jullie met het grote succes van Het Kinderbakboek. In totaal hebben we er maar liefst 4 voor jullie, waaronder...

De Bakstrijd: december 2020

door Laura Kieft-01 december 2020-2

Wat was het een heerlijke Bakstrijd afgelopen maand! De flammkuchen vlogen me om de oren en binnen beide niveaus heb ik zalige creaties voorbij zien komen. De twee winnaars zijn inmiddels bekend en daarover lees...

Koffie-karamel panna cotta

door Laura Kieft-01 december 2020-18

Het is 1 december, een datum waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. De advent gaat van start! Het 9e jaar alweer dat er 24 artikelen in kerstsferen voor jullie klaar staan. We trappen dit...

31 borrelhapjes voor de decembermaand

door Laura Kieft-30 november 2020-9

Nog eventjes afwachten en dan starten we weer met de jaarlijkse advent op Laura’s Bakery. En ik kan jullie vertellen: er komen echt heerlijke, leuke nieuwe recepten aan! Om alvast in de feestelijke stemming te...

Kleine speculaas appeltaartjes

door Laura's Bakery-28 november 2020-31

Combineer speculaas, appeltaart en amandelspijs met elkaar en je hebt de ultieme winterse traktatie als je het mij vraagt. Deze kleine speculaas appeltaartjes met spijs zijn echt verrukkelijk. Gelukkig kwam er bezoek langs, want ik...

Printable: mijter cupcake toppers

door Laura Kieft-25 november 2020-0

Sinds de lancering van Het Kinderbakboek geef ik regelmatig een aantal leuke printables aan jullie cadeau. In het Sinterklaas thema zijn inmiddels al twee toffe online gekomen, de kruidnoten recept printable én de kleurplaat met het paard...

Chocoladesaus

door Laura Kieft-23 november 2020-5

Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het...

Speculaas donuts

door Laura Kieft-21 november 2020-4

Zijn jullie klaar voor misschien wel de lekkerste donuts ooit? Ik presenteer: speculaas donuts! De smaak zit niet alleen in de topping, maar ook in de donut zelf. Het deeg bracht ik op smaak met...

Sinterklaas feestkoekjes

door Laura Kieft-20 november 2020-3

Zin om iets te bakken met de kids voor Sinterklaas? Ik heb een heel leuk en makkelijk idee voor je: Sinterklaas feestkoekjes! HomeMade vroeg mij om iets leuks te maken met hun Winter Feestkoekjes voor Sinterklaas en...

Letter kaaskoekjes

door Laura Kieft-19 november 2020-5

Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me...

Sinterklaas kleurplaat

door Laura Kieft-18 november 2020-2

In het teken van Het Kinderbakboek en natuurlijk Sinterklaas heb ik na het succes van de kruidnoten printable weer een nieuwe kleurplaat printable in petto voor jullie! Bionda heeft mijn keuken omgetoverd tot een waar Sinterklaas...

Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

door Laura Kieft-16 november 2020-4

Nog eventjes wachten en dan is het weer pakjesavond. Wellicht vier je deze avond dit jaar anders dan anders, of misschien vier je het helemaal niet… Hoe dan ook is dit de perfecte periode van...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan