Behind the scenes: mijn 2019

Gepost: 31 december 2019 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Behind the scenes: mijn 2019

Zoals ieder jaar kruip ik eind december weer in de pen om een stukje over mijn jaar te schrijven. Even terugblikken op wat ik allemaal heb gedaan en bereikt, maar ook op wat ik graag wil doen. Qua wat ik heb gedaan staat 2019 voor mij vooral in het teken van borrelen. Eerst ikzelf bij het maken van het boek, daarna jullie allemaal toen het boek eindelijk verkrijgbaar was. En wat ik wil? Vooral een aantal dingen anders aanpakken zodat het allemaal wat soepeler verloopt, want eerlijk: ik vond 2019 een pittig jaar. Jullie zien online altijd de leuke dingen en ik laat vooral zien wat er allemaal goed gaat. Vandaag gewoon even een eerlijk stuk, want het gaat niet altijd denderend en het is niet altijd allemaal even leuk. Dat ik het een pittig jaar vond, kwam deels door mijzelf, want ik nam veel te veel hooi op mijn vork. Maar al die projecten van mij liepen ook weer anders dan gedacht wat voor een nog hogere werkdruk zorgde. Doel voor 2020: die balans moet weer terug, want daar word ik toch echt een leuker mens van. Door het harde en vele werken heb ik echter ook ontzettend mooie dingen bereikt. Ik heb een nieuw boek uitgebracht dat het ontzettend goed doet, de nieuwe site is enthousiast ontvangen en ik heb inmiddels een heel team om mij heen verzameld. Iets waar ik een jaar geleden nog niet eens mee bezig was. Ja, 2019 was toch echt wel een mooi jaar. Maar ik heb nog meer zin in het nieuwe jaar.

Het Borrelhapjes Bakboek-1-2a

Werken, werken, werken

Ik zit mijzelf als perfectionist nogal eens in de weg. Deze perfectionist had bedacht dat het prima zou lukken om een boek te maken, een nieuwe website te (laten) bouwen en ook nog het blog bij te houden. Nu achteraf had ik best kunnen inzien dat dit mis zou gaan, maar een jaar geleden moest dit prima lukken. Dacht ik.

In de praktijk kwam het uiteindelijk zo’n beetje neer op bijna 3 fulltime banen tegelijk bijhouden en dit perfect willen doen. Dit duurde uiteindelijk bijna een jaar lang. En zoals altijd: het loopt anders dan gepland. Projecten liepen uit, dingen gingen meer tijd en geld kosten dan gedacht en toen was er ineens een bedrijf dat dacht zomaar mijn recepten te kunnen gebruiken. Dus daar kwam nog eens een heel traject met advocaten bij kijken. Behoorlijk stressvol kan ik je vertellen.

Dat ambitieuze plan van mij is dus niet echt gelukt. Of nouja, niet zoals ik het graag wilde. Ik was er na drie maanden bijna non-stop werken al behoorlijk klaar mee, maar halverwege het jaar ging het echt even niet meer. Na een week op de bank en in bed liggen besloot ik dat het anders moest: ik had hulp nodig als ik Laura’s Bakery verder wilde laten groeien.

Laura appeltaart 1a

Het is gelukt en de knop ging om

Er waren momenten dat alles mij gestolen kon worden en dat ik projecten wilde uitstellen. Maar ik heb hard gewerkt om toch alles af te krijgen en ik ben maar wat blij dat ik dat heb gedaan. Hoewel het allemaal niet liep zoals ik had gewild, heb ik nu wel een succesvol boek en een prachtige nieuwe site gelanceerd. Nog fijner, het meeste werk is nu gedaan waardoor ik meer (vrije) tijd heb.

En het belangrijkst: de knop in mijn hoofd ging om. Het is heerlijk dat ik niet meer alles alleen hoef te doen. Met bakken had ik natuurlijk al langer hulp, maar verder deed ik alles achter de schermen zelf. En nu ik daar hulp bij heb en het niet meer allemaal alleen hoef te doen geeft dat zoveel rust in mijn hoofd. Ik ben er nog niet hoor, want ik vind het nog steeds niet altijd even makkelijk om dingen uit handen te geven, maar ik word er steeds een beetje beter in.

Laura-boekshoot-3-2a

De plannen voor 2020

Samen met het team hebben we in november een brainstorm gehad, de agenda kan nu de komende 10 jaar wel gevuld worden met projecten haha. Maar we hebben er slechts een paar uitgekozen om in 2020 mee aan de slag te gaan. Want mijn hoofddoel voor het nieuwe jaar is rust, en daar passen dan niet heel veel kleine of een paar grote ambitieuze plannen bij. Hier gaan we komend jaar aan werken:

 • Laura’s Bakery bestaat 10 jaar in april 2020, tijd om dat te vieren. Groots te vieren, we zitten vol met plannen.
 • We willen De Bakstrijd verder optimaliseren en ontwikkelen, want ik denk dat dit nog beter kan. Ik heb er zin in.
 • En het belangrijkst: ik ga weer bijna alle werktijd steken in Laura’s Bakery. Want ik heb een hele lange lijst aan dingen die ik wil en kan doen om de site beter te maken. Dus daar gaat de focus op liggen.

En dit alles in ‘slechts’ 4 dagen, want ik ga een dagje (of 3 😉 ) minder werken. Ben ik in november al mee begonnen en het bevalt heel erg goed. In 2018 heb ik dit ook een paar maanden gedaan en dat was zo fijn dat ik het nu wil vasthouden. Gelukkig heb ik nu een team om mij heen dat mij op de vingers tikt als ik stiekem toch weer wat meer werk (ze hebben alles door haha). Ik heb die controle soms gewoon een beetje nodig 😉 .

bts sept-okt 2019 9
bts sept-okt 2019 7

En voor wie nu denkt: die Laura vond het ook niet leuk zeg afgelopen jaar. Dat valt allemaal best mee hoor. Werkgerelateerd was zeker pittig, maar daarbuiten heb ik zoveel leuke dingen gedaan en meegemaakt. Ik heb genoten van mijn eerste zomer met een tuin (sinds ik op mijzelf woon), wandelde door de straten van Kopenhagen en genoot van een rondreis door Peru. Om zomaar even wat dingen te noemen. Vooral die laatste reis was een van de (letterlijke) hoogtepunten van 2019, ik vond het land zo machtig mooi. Dat reizen blijf ik zeker doen, ik wil nog veel meer van de wereld zien. Zo ga ik binnenkort lekker een weekje naar Jordanië toe, ook naar dit land ben ik erg benieuwd. En ik hoop natuurlijk weer op zo’n prachtige zomer zodat ik lekker van mijn tuintje kan genieten. Ik moet toch wat met die vrije dagen ineens 😉 .

Ik heb er zin in, dit nieuwe jaar.

Voor jullie allemaal: Een hele fijne jaarwisseling en een spetterend nieuw jaar gewenst. Zorg goed voor jezelf.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

 1. Lisa schreef:

  Super wat jij, ondanks tegenslag, gedaan hebt! Geweldig nieuw boek en een toffe makeover van je site. Leuk dat je veel ideeën hebt voor 2020.

  1. Laura Kieft schreef:

   Dank je wel 🙂

 2. Jolanda schreef:

  Mooi geschreven Laura. Wij zij erg blij met je boeken. Goed van je om het wat rustiger aan te doen. Enjoy life! Xxx

  1. Laura Kieft schreef:

   Will do! 🙂

 3. Margo schreef:

  Veel succes met je plannen, en voor het komende jaar. Ik lees/bak nog niet zo lang mee maar hoop dat nog lang te doen!

  1. Laura Kieft schreef:

   Leuk om te horen! En ik heb geen plannen om te stoppen hoor 😉

 4. Carla schreef:

  Wat heb je dit leuk geschreven en zo herkenbaar. Ik dacht in 2019 ook alles te kunnen en te moeten waardoor ik met een burn-out thuis kwam te zitten. Om mijzelf te ontspannen en bezig te zijn heb ik toen het bakken weer opgepakt en ook jouw site voor het eerst ontdekt. Dit gaf mij zoveel rust om lekker in de keuken bezig te zijn met jouw recepten. Van de Kerstman heb ik al jouw 3 boeken gevraagd en gekregen (joepie). Wat ben ik hier blij mee. Het jaar 2020 ga ik voor mijzelf anders aanpakken en vooral om mijzelf denken. Laura, heel veel succes en bakplezier voor het komende jaar en denk om jezelf.

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat leuk om te horen dat ik met mijn recepten voor wat ontspanning heb kunnen zorgen 🙂

 5. Liesbeth schreef:

  Mooi geschreven, eerlijk maar positief. Blijf vooral doen waar je goed in bent en de meeste energie uit haalt.
  Bedankt voor alle bak-inspiratie en tips, ik heb met behulp van jouw recepten weer heerlijke dingen gebakken dit jaar! ?????? Gelukkig 2020 Laura.

  1. Laura Kieft schreef:

   Thanks, en dat ga ik zeker doen 🙂

 6. Yvonne schreef:

  Ha Laura,
  Een heel goed, gelukkig en vooral gezond 2020!
  Ik hoop volgend weer veel van jouw recepten te genieten ?

  1. Laura Kieft schreef:

   Thanks, dat gaat goed komen!

 7. An schreef:

  Ja Laura tegenslag hoort er af en toe bij, goed dat je het zelf in de gaten hebt gehad, heeft even de tijd nodig maar komt wel goed. Succes verder en veel (bak) plezier met je team.

 8. Linda schreef:

  Hoi Laura,
  Ookvoor mij was 2019 een rot jaar. Na al een jaar met pijn rondgelopen te hebben kreeg ik te horen chronisch ziek te zijn en daar moest ik maar mee leren leven. Het voordeel was dat ik jou recepten vaker kon uitproberen. Ik krijg op instagram daar veel positieve reactie’s over wat ook wel weer energie gaf. Daar ga ik dan ook vrolijk mee door want tja jij hebt toch ook mensen nodig die jou baksels uitproberen haha. Heel veel goeds voor 2020 maar vooral veel gezondheid!
  Liefs Linda

 9. Hélène schreef:

  Wat een mooi en eerlijk stuk Laura. Dat je het inzicht heb gekregen in wat je wel en niet wil is toch fantastisch? Fijn dat je een goed team om je heen verzameld hebt. En nu de grootste uitdaging ( weet ik uit ervaring): zorgen dat je ook echt 3 dagen vrij hebt!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *