Ooit werd ik eens gewezen door een lezeres op hot dog koekjes. Ik had er nog nooit van gehoord en besloot te zoeken op Google. Wat ik toen allemaal zag vond ik echt fantastisch leuk. Allemaal koekjes in de vorm van hot dogs. Ik heb ze zelf vrij simpel gehouden maar je kunt allerlei soorten zoet beleg toevoegen aan je hot dogs. Maak bijvoorbeeld uitjes van kokossnippers en ketchup van rode icing. Maak het zo leuk en gek als je zelf wilt!
Hot dog koekjes
Ingrediënten
- 250 gram ongezouten roomboter
- 100 gram poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 300 gram bloem
- Rode kleurstof (Americolor Maroon + Americolor Tulip Red)
- Gele kleurstof (Wilton Golden Yellow)
- Extra poedersuiker (voor het glazuur)
Instructies
-
Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg de vanille extract toe en meng goed. Als laatst voeg je de bloem toe, mix tot een stevig koekjes deeg.
-
Neem een derde van het deeg apart, leg de rest in de koelkast om te rusten. Het kleine deel deeg kleur je rood met de twee kleurstoffen. Dit worden straks de worstjes. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken en rol tot kleine worstjes van ongeveer 5-6 centimeter. Leg de worstjes op een bord en zet in de koelkast.
-
Als het ongekleurde deeg minimaal een uur in de koelkast heeft gelegen haal je het er uit. Verdeel in 16 gelijke stukken.
-
Rol de balletjes deeg tot dikke worstjes van ongeveer 5 centimeter. Leg ze op de bakplaat en druk er een groef in. Ik gebruikte hiervoor de achterkant van een pollepel.
-
Leg de worstjes in de groeven. Je hoeft ze er niet helemaal in te drukken.
-
Als je koekjes nog goed koud zijn kun je ze gelijk in de oven zetten. Anders kun je ze het best nog even koelen zodat ze zo min mogelijk hun vorm verliezen.
-
Bak de koekjes in 14 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar of tot de randjes goudbruin zijn.
-
Als de koekjes zijn afgekoeld maak je het glazuur. Doe hiervoor 2-3 eetlepels poedersuiker met een paar druppels water in een schaaltje. Het moet een dik glazuur zijn, dus voeg niet teveel water in één keer toe. Kleur het glazuur geel en doe het in een spuitzakje. Knip het puntje van de zak af en breng als mosterd/mayonaise aan op de hot dog koekjes. Zo zien ze er nog echter uit!
Dit was alweer het laatste zoete fast food baksel van de McChill Party. Ik vond het erg leuk om allerlei verschillende baksels in een thema maken, kan niet wachten om weer met een nieuw thema aan de gang te gaan.
Wat vond jij van al deze baksels in het zoete fast food thema?
Deze zijn echt ontzettend leuk! Ik ga ‘m even opslaan 😀
oww wat leuk, zeker als traktatie op school, weer iets om te onthouden..toppie knuf peet
OMG…you’re my numbah one hero! 😀
Wat een ongelOfelijk heerlijk blog heb je! Love it! Big fan here! ^_^
Haha die zien er grappig uit! Leuk gedaan weer.
Wat ziet dat er leuk uit!
lekker ff uitproberen
Ik vond het super leuk om ze te maken! Helaas waren wel een aantal worstjes gescheurd. Iemand tips?
Misschien iets te heet gebakken of niet goed egaal gerold (dus dat je ongebakken ook al ‘strepen’ zag in het deeg)
Nog een vraag. Hoeveel van iedere kleur kleurstof moet er gebruikt worden? Heb nu dezelfde kleurstof in huis als het recept aangeeft.
Heb het eerst geprobeerd met kleurstof, geel en rood en beetje blauw, van Dr Oetker, maar dat geeft echt niet het gewenste resultaat….
Hopende op een snelle reactie, ga het morgen opnieuw uitproberen, vrijdag trakteren ..
Ik weet niet meer hoeveel ik exact heb toegevoegd. Ik voeg gewoon steeds een beetje toe tot ik de gewenste kleur heb.