Oh wat krijg ik een honger van al deze koekjes. Kun je het nog herinneren dat we een Hollandse koekjes week op het blog hadden in het najaar. Een week lang deelden wij iedere dag een nieuw recept voor een typisch Hollands koekje. Dit werd zo leuk door jullie ontvangen dat we er super veel zin van hebben gekregen om vaker zo’n themaweek te doen. Voor nu blikken we nog een keer terug op die heerlijke koekjes. Ik voegde nog twee extra recepten, die al op het blog stonden, toe aan dit overzicht zodat we weer een mooi lijstje kunnen presenteren van negen heerlijke Hollandse koekjes.


Oeh een week (of twee) met alleen maar typisch Amerikaanse recepten 🙂
En dan zeg ik twee omdat er dan eentje met zoete dingen (zoals taarten, cakes) kan zijn en eentje met typische diner gerechten 🙂
Of een week met alleen maar avondeet-gerechten, dat zou ook wel leuk zijn
Of een week met dingetjes voor bij de borrel zoals bitterballen, kaashapjes, zoute pepsel etc.
Leuke ideetjes!!
Een Quiche-week en een Italiaanse week!
Ciao,
Xus,
Car
Zuid Amerikaanse lekkernijen?
Zeer spijtig om te lezen dat 3 van de 9 “Hollandse koekjes” niet hun oorsprong hebben uit Nederland,….
Spritsen zijn Duits van origine (Spritzkuchen, wat vertaald betekend “gespoten koekjes”)
Mergpijpjes zijn Zweeds van origine (wordt gemaakt met groene marsepein)
Kletskoppen zijn van Belgische oorsprong ( Antwerpse bakker heeft dit geïntroduceerd in Nederland, desondanks is het nog steeds een Belgisch product)
De meeste koeken hebben hun oorsprong niet in Nederland, maar het zijn tegenwoordig wel typisch Nederlandse koekjes die je in iedere supermarkt kunt vinden. Wij laten graag zien dat je deze klassiekers ook prima thuis kunt maken 😉
Hallo
wij kochten vroeger jaren 50-60 bretons, soort chocolade hol koekje
bij jamin in zwolle
net zoals de bokkepootjes…die zie ik nog wel
maar de bretons zie ik niet meer….vooral mij vader was er gek op
bestaan die nog….?
Dat klinkt lekker! Ik ben ze zelf niet tegen gekomen, maar ik zie wel recepten ervan online.