Banaan is perfect om gezondere baksels mee te zoeten en er tegelijkertijd een subtiele bananensmaak aan mee te geven. Als je van banaan houdt tenminste. Grappig genoeg hou ik niet van banaan, maar vind ik het wel erg lekker in baksels. Dat is wel te zien aan de vele bananenbroden die op Laura’s Bakery te vinden zijn. Dit keer ben ik aan de slag gegaan met een recept voor havermout-banaan wafeltjes. Het recept kom uit het boek ‘Eat to beat het prikkelbare darm syndroom‘. Over het boek zelf vertel ik onder de foto wat meer. Dit recept was in ieder geval een succes, erg lekker. Wel heb ik meer havermout aan het beslag toegevoegd, omdat het beslag te dun bleef, en wat extra kaneel voor de smaak.
BAKTIP: Als je glutenvrij eet, dan zijn deze havermout-banaan wafeltjes ook een echte aanrader. Let alleen wel op dat de havermout die je gebruikt glutenvrij gecertificeerd is.
Zin om te bakken met banaan, maar even geen idee wat te maken? Laat je inspireren door deze verrassende receptideeën met banaan.
Oeh dit ga ik binnenkort even proberen!
Is de eetlepel olie om in te vetten of gaat het echt door het beslag van de wafels?
Door het beslag en het wafelijzer vet je ook met wat (kokos)olie in.
Hoeveel wafels kan ik ongeveer uit dit recept halen?
Ongeveer 16.
Kan je de amandelmelk vervangen door gewone melk?
Dat kan!
Hoeveel Kcal is het ongeveer voor 1 wafeltje?
Dat durf ik je niet te zeggen want ik bereken de calorieën van mijn recepten niet.
Wat een heerlijk recept is dit! Alle vijf de kinderen hebben enorm gesmuld, en wij zelf ook! Ik heb de suiker vervangen voor honing bij de helft, was ook erg lekker.
Bedankt voor het delen Laura, deze gaan we zeker vaker maken!
Wat deed ik verkeerd? Zware tegenvaller! Beslag was veel te lopend, ondanks extra havermout
Jammer om te horen! Helaas lastig van een afstand te zeggen waar het mis is gegaan. Heb je het lang genoeg gemixt?
Super recept. Ik eet suikervrij en heb er suikervrij vanille proteinepoeder ingedaan ipv suiker. Mega lekker xxx
Fijn dat ze zo lekker zijn geworden!