Deze havermout-banaan wafeltjes zijn met wat vers fruit en kwark een heerlijk ontbijt, maar ze kunnen ook perfect door als tussendoortje.
Ingrediƫnten
300mlamandeldrink of rijstdrink
2eieren
1tlbakpoeder
1snufzout
0,5tlkaneel
2el(kokos)suiker
1rijpe banaan
225gramhavermout
1elmilde olijfolie
Instructies
Doe alle ingrediƫnten samen in de blender en mix tot je een glad beslag hebt.
Verhit het wafelijzer en vet in met (kokos)olie. Schep meerdere kleine hoopjes beslag op het ijzer en bak tot de wafeltjes goudbruin zijn.
Afhankelijk van je wafelijzer bak je ze 2-4 minuten zonder het wafelijzer te openen.
Tip uit het boek: serveer ze met ongezoete kokosyoghurt en verse bessen.
Tips
Als je glutenvrij eet, dan zijn deze havermout-banaan wafeltjes ook een echte aanrader. Let alleen wel op dat de havermout die je gebruikt glutenvrij gecertificeerd is.
Bewaren
Afgebakken wafels zijn in een afgesloten bak drie dagen houdbaar buiten de koelkast, of tot drie maanden in de vriezer. Het beslag zelf zou ik meteen afbakken en niet bewaren.