Ik heb inmiddels al verschillende soorten ‘kisses cookies’ gemaakt. Het zijn koekjes waar na het bakken een chocolaatje in wordt gedrukt. Ik vind ze heerlijk! Onlangs maakte ik kennis met de repen chocola van Hands off my Chocolate en vond deze repen zo grappig dat ik besloot hier iets mee te maken, maar wel op een manier zodat de chocolaatjes nog goed te zien waren. De repen zijn namelijk opgebouwd uit allemaal rondjes met de tekst mine op elk chocolaatje, leuk! Het werden uiteindelijk -hoe toepasselijk- hands off my chocolate cookies!
Hands off my chocolate cookie
Ingrediënten
- 225 gram ongezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 1 eidooier
- 280 gram bloem
- snuf zout
- 15 stukjes chocola
- schaaltje kristalsuiker
Instructies
-
Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng dit er goed doorheen. Voeg bloem en zout in een kom bij elkaar en voeg dit in delen toe aan het botermengsel. Maak een bal van het deeg en laat dit minimaal een uur in de koelkast rusten.
-
Zodra het deeg uit de koelkast komt maak je hier balletjes van. Als deze allemaal zijn gevormd rol je ze door het schaaltje met suiker. Leg de balletjes op de bakplaat en bak de koekjes in 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
-
Zodra je koekjes uit de oven komen druk je hier gelijk de stukjes chocola in, nu zijn de koekjes namelijk nog zacht. Laat de koekjes met rust zodra je de chocolaatjes erin gedrukt hebt, de chocola smelt en zal zijn vorm verliezen als je het bijvoorbeeld nog wat meer wil aandrukken. Laat de koekjes volledig afkoelen en de chocolaatjes volledig uitharden voor je ze serveert.
Behoefte aan een paar foto’s voor bij het recept? Die vind je bij deze soortgelijke koekjes.
Wil jij deze hands off my chocolate cookies ook maken? De repen van Hands off my Chocolate vind je in het schap van Albert Heijn in 5 verschillende smaken.
Ik gebruikte voor deze koekjes de friendly dark reep.
Lekker! Het moet alleen ‘hands oFF’ zijn – nu is de betekenis nogal anders 🙂
oh wat suf zeg, helemaal nooit doorgehad
Ooh, ziet er heel erg lekker uit! Zo te lezen ook vrij gemakkelijk te maken. Zulke koekjes wil ik graag eens maken. Leuk!
Hallo Laura,
Onder bloem versta jij gewone bloem en geen zelfrijzend bakmeel?
Ik ga ze in ieder geval maken ,zien er lekker uit leuk om cadeau te geven.
Geniet van je site! Ga zo door,
Groetjes Ria
Dat klopt. Bloem en zelfrijzend bakmeel zijn twee verschillende dingen. Aan zelfrijzend bakmeel is al bakpoeder toegevoegd, bij bloem niet.
Wat zien ze er lekker en leuk uit!
Bij gebrek aan hands off chocolade gewoon droste pastilles gebruikt.
Iets minder chocolade, maar op de kop op de koekjes gelegd en mooi egaal weggesmolten. Ik heb de koekjes iets kleiner gemaakt .20 st. Uit dit recept.
Ik heb het deeg nu in de koelkast. Hoeveel koekjes haal jij uit deze hoeveelheid deeg?
Ik ga ze ook maken met de Droste chocolade 🙂
Sorry, ik zie nu dat je er 15 uithaalde 🙂
Heb deze cookies gemaakt om te trakteren op het werk voor mijn verjaardag! Wat een succes! Niemand geloofde dat ik ze zelf gebakken had en ik moest nadien iedereen het recept geven. Ik moet nu zelfs voor iedereen de hands-off chocolade meebrengen want die vind je blijkbaar niet overal. Gewoon een top recept, simpel en superlekker. Binnenkort maak ik ze weer!
Inderdaad alleen bij AH verkrijgbaar 🙂 Lekker zijn deze koekjes hè!
Bij de emte heb ik ze ook gevonden!
Heerlijk zacht zijn ze. De AH had geen hands off meer dus toen Tony Chocolonely melk zeezout genomen. Geeft ook een super lekkere twist. Je appeltaart en miljonairs cake ( weet niet meer of je hem hier ook zo noemde ) waren ook al zo lekker !
Wat leuk om te horen! Met Tony chocola denk ik dat ze ook heerlijk zijn inderdaad!
Hoi Laura!
Ik heb vandaag deze koekjes proberen te maken. Volgens mij zijn ze een beetje mislukt.
Ik heb ze 15 minuten gebakken, alleen lijken ze niet gaar vanbinnen. Ook vind ik ze wel erg groot.
Ik heb van dit recept 16 koekjes gemaakt.
Deze koekjes zijn wel iets zachter van binnen, sowieso zijn koekjes nog zacht als ze uit de oven komen. Eenmaal uit de oven worden ze steviger en harder. Het kan verder natuurlijk zo zijn dat jouw oven net even wat extra tijd nodig heeft.
Heb deze koekjes net gebakken: HEERLIJK!!! Eigenlijk gewoon simpele zandkoekjes met suikerlaagje maar door het chocolaatje erop is het om je vingers bij af te likken zo lekker!! En inderdaad echt niet aankomen als je de chocolaatjes erin hebt gedrukt anders krijg je een chocopapje op je koekje 😉 gelukkig maar bij 1 koekje gedaan en die is ondanks z’n lelijke uiterlijk net zo lekker als de andere koekjes!
Ha Laura,
Ik heb dit weekend deze koekjes gebakken en ze zijn super gelukt. Ik heb ze bewaard in een metalen koekblik met een stukje brood erin. De eerste twee dagen waren ze lekker knapperig, alleen nu zijn ze taai aan het worden. Nu wil ik een tweede keer gaan bakken, zou ik de basterdsuiker kunnen vervangen door gewone kristal suiker zodat ze knapperiger worden? Ze moeten mee naar Duitsland namelijk.. Groetjes Nicole
Van kristalsuiker worden ze inderdaad knapperiger, maar het geeft niet de garantie dat ze ook zo blijven. Je kunt proberen het brood te verversen of een bakje met rijst erbij te plaatsen?
De koekjes zijn heerlijk! Alleen barstten mijn koekjes toen ik de chocolade erin drukte. Hoe kan ik dit voorkomen?
Zo snel mogelijk erin duwen, dat voorkomt scheuren zoveel mogelijk.
Mijn koekjes kwamen gebarsten uit de oven. Heb ik iets verkeerd gedaan?
Heb je misschien een heteluchtoven? De temperatuur moet dan zo’n 20% lager staan.
Wat een geweldig leuke site duidelijk en hele mooie en lekkere recepten hier ga ik zeker mee aan de slag SUPER