Als ik midden in de nacht wakker word en ineens de behoefte zou hebben om direct wat lekkers te bakken, is dat bij mij geen probleem. Tenminste, ik onderbreek mijn slaap natuurlijk liever niet voor nachtelijke baksessies, maar het zou kunnen omdat ik de ingrediënten altijd in huis heb. Basisrecepten kan ik dus altijd maken, welke draai ik geef aan die basis hangt af van wat ik verder in huis heb. In dit geval stond er nog een doosje granaatappelpitjes te wachten in de vriezer. Hoog tijd dus om die eens te gebruiken. Dat besloot ik te combineren met chocola en dat gaf een fantastisch resultaat: granaatappel cake met chocolade, heerlijk!



Wat slim dat je de chocolade gelijk over de cake heen deed toen hij uit de oven kwam, super handig! Hij ziet er verrukkelijk uit!
Hij ziet er heeeeerlijk uit maar ik houd helaas echt niet van granaatappel, zo zuur! Kun je het door iets anders vervangen?
Uiteraard, door wat je maar lekker vindt eigenlijk.
Klopt het dat er ook chocolade door het cakebeslag zit? Dit staat niet in de ingrediëntenlijst 🙂
Ziet er wel heerlijk uit, komt op mijn lijstje!
Nee die zitten er niet doorheen. Dat wilde ik eerst wel doen, vandaar dat het in de tekst stond. Heb het gelijk aangepast 🙂
Welk merk chocolade is dat? Ziet er heerlijk uit!
Callebaut 🙂
Wat slim om de chocola zo te smelten!
Je raspt de chocolade of gebruik je pastilles??
Ik gebruik Callebaut chocolade, kleiner drops zijn dat. Maar chocola raspen of een reep fijn hakken kan ook.
Hallo, dat ziet er smakelijk uit. Bedankt voor het delen. Hier zijn ook meestal alle basisbenodigdheden wel in huis. Afgelopen week bakte ik een citroencake naar een ‘oud’ recept uit het taartenboek dat je voor de Action maakte.
Dit ziet er erg lekker uit! Ik heb nog nooit met granaatappel gebakken, en de combinatie met chocola klinkt mij bijzonder in de oren. Zeker iets om een keer te proberen!
Ziet er lekker uit, lijkt me heerlijk!
Vandaag de cake gemaakt maar die van mij is heel nattig geworden en ook kreeg ik de klontjes niet uit het beslag. Moet vast wat verkeerds hebben gedaan, ben ook de zout vergeten. Over een paar minuten mag die eruit dus ik hoop dat die nog smaakt, volgende keer beter.. Btw ziet dit er heel lekker uit!
Voor de klontjes zou je het bloem even kunnen zeven. Qua nattigheid zou het kunnen dat hij gewoon nog wat langer nodig heeft in de oven.