Gevulde champignons met spek en geitenkaas

Gepost: 20 mei 2021 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
Gevulde champignons met spek en geitenkaas

Ben jij gek op champignons, spek én geitenkaas? Dan moet jij wel heel vrolijk worden van dit borrelhapje. Deze gevulde champignons met spek en geitenkaas zijn ontzettend snel gemaakt en vielen erg in de smaak bij iedereen die ze heeft geproefd. Ik kan niet uit eigen ervaring spreken, want ik hou nu eenmaal echt niet van champignons, maar speciaal voor jullie ben ik er dus toch mee aan de slag gegaan. 😉

Was je juist op zoek naar een recept voor vegetarische gevulde champignons? Geen probleem! Kijk maar eens naar dit heerlijke recept voor klassieke gevulde champignons. 

Gevulde champignons met geitenkaas en spek
Gevulde champignons met geitenkaas en spek

Gevulde champignons met geitenkaas en spek

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Gevulde champignons met geitenkaas en spek

Deze gevulde champignons met geitenkaas en spek zijn het ideale borrelhapje voor alle geitenkaasliefhebbers!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 grote champignons
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 6 strips ontbijtspek

Instructies

  • Maak de champignons schoon en verwijder de stelen. Hol de champignonhoeden eventueel nog een beetje uit zodat je er extra veel geitenkaas in kwijt kunt.
  • Vul elke champignonhoed rijkelijk met de zachte geitenkaas en wikkel er een strip ontbijtspek omheen. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de gevulde champignons erin. Bak de champignons 25 minuten op 180 graden.
  • Warm het lekkerst, dus serveer meteen!
Tips

Je kunt de stelen bewaren om de volgende dag door een avondmaaltijd te verwerken, je hebt ze niet nodig in dit recept.
Bewaren

Ik heb nog niet geprobeerd of je de champignons afgebakken en al een dag kunt bewaren en dan weer opwarmen. Wel kun je de vulling alvast van tevoren maken en deze de dag erna pas in de champignons doen en vervolgens in de oven afbakken, zodat je ze meteen kunt serveren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Henneke schreef:

    Hmmm lijkt me erg lekker en ik zie meer mogelijkheden: een halve walnoot op de geitenkaas en een klein drizzeltje honing voor het inpakken in spek…
    Ik ben binnenkort jarig en ga ze dan beslist maken in beide variaties.

  2. ingrid schreef:

    ik ben dol op champignons, maar griezel van geitenkaas, ga het eens proberen met feta, dat zou toch
    ook moeten lukken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan zeker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept