BBQ popcorn

Gepost: 19 augustus 2017 Laatst bewerkt: 8 februari 2024
BBQ popcorn
10

Oké, popcorn is misschien niet echt een dessert, maar het is wel een hele leuke om op de barbecue te maken. En je kunt het natuurlijk wel prima gebruiken bij een dessert. Met ijs en karamelsaus bijvoorbeeld, om maar iets te noemen. Hoe dan ook is deze bbq popcorn een leuke afsluiter van een avondje vlees, vis en ander lekkers grillen. En je hoeft de barbecue niet schoon te maken, want je maakt namelijk een soort zakje van aluminiumfolie dat je op de barbecue legt. Hoef je daarna alleen nog maar te wachten tot je bijna geen maïskorrels meer hoort poppen.

BAKTIP: In Het Borrelhapjes Bakboek staan nog leuke recepten voor originele smaakmakers voor bij de popcorn. Wat dacht je bijvoorbeeld van rozemarijn-zeezout? 

BBQ popcorn 1a

 

BBQ POPCORN

Recept afdrukken

4.67 van 3 stemmen

BBQ popcorn

Popcorn is ontzettend makkelijk en snel te maken, ook op de barbecue! Lekker dus als toetje na de barbecue.

Ingrediënten

  • Stuk aluminiumfolie van ongeveer 50 cm
  • 1 el popcorn maïs
  • 1 tl zonnebloemolie
  • smaakmakers naar keuze (zout, poedersuiker, kruiden, etc.)

Instructies

  • Scheur een stuk aluminiumfolie af en leg het op je werkblad. Schep de maïskorrels erop en voeg ook de zonnebloemolie toe. Roer voorzichtig een klein beetje door elkaar, het folie moet wel heel blijven.
  • Dan ‘vouw’ je een soort zakje van het aluminiumfolie. Maak hem niet te klein, er moet wel genoeg ruimte zijn voor de gepofte popcorn. Het is ook prima als er wat kiertjes in het zakje zitten, zolang ze maar niet te makkelijk open gaan.
  • Leg het zakje dan op de barbecue en wacht tot de korrels beginnen te poppen. Vanaf dat moment moet je opletten, als je bijna geen korrels meer hoort poppen haal je het zakje van de barbecue.
  • Maak een kiertje wat groter en voeg een smaakmaker naar keuze toe (als je wilt), vouw het zakje weer dicht en schud even flink heen en weer

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *