Al een hele lange tijd lag het boek Jam, gelei, confituur op mij te wachten om mij aan de slag te gaan. Ik had een specifiek recept op het oog dat ik graag wilde maken en dat vind ik perfect bij het voorjaar passen. Het recept dat ik maakte is de frambozenjam met rode bessen. Frambozenjam op zich vind ik al heerlijk, maar de toevoeging van de rode bessen maakt het pas echt bijzonder lekker. Omdat ik nog een flinke voorraad diepvriesframbozen had liggen besloot ik die te gebruiken en dat werkt prima, je hoeft dus niet per se op zoek naar een lading verse frambozen. Ik geef je niet alleen het recept, maar zal ook nog wat meer vertellen over dit boek vol met recepten voor onder andere jam.



Hoi Laura,
Ik wil al een tijdje deze jam maken, maar ik kan deze tijd van het jaar geen rode bessen vinden. Zou ik het ook met iets anders kunnen maken, of anders alleen frambozen?
Het kan ook met alleen frambozen of ander rood fruit. Wellicht vind je rode bossen wel in het vriesvak.
Oooh ja, niet aan gedacht in de vriezer te kijken haha. Bedankt voor je reactie!