Nog even en dan is het toch echt officieel lente en met het begin van de lente komt ook Pasen in zicht. Daarom delen wij allerlei recepten die niet direct Pasen schreeuwen, maar wel perfect passen op een paastafel. Neem nou deze frambozen cheesecake glaasjes. Ze zijn lekker fris en ontzettend makkelijk om te maken. Je wilt immers niet uren in de keuken staan. Ikzelf had dit dessert in een kwartiertje klaar en het beste is nog wel dat je het van tevoren kunt bereiden. Of je nu gaat voor een brunch, high tea of diner, een fris dessert glaasje staat altijd leuk op tafel.
BAKTIP: Op zoek naar dessertglaasjes? Dille & Kamille verkoopt glazen potjes die hier geschikt voor zijn. Of hergebruik de glaasjes van de kant-en-klare desserts in de supermarkt voor je zelfgemaakte desserts.
Frambozen cheesecake glaasjes
Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- 125 gram roomkaas
- 25 gram fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille extract
- 8 lange vingers
- 150 gram verse frambozen
- frambozen limonade
Instructies
- Doe de slagroom met het suiker in een kom en mix tot een lobbige room. Voeg de roomkaas en de vanille toe en mix tot een gladde room. Als laatste spatel je er 50 gram frambozen door en blijf je roeren tot de frambozen kapot gaan en je een gemarmerd effect krijgt.
- Zet vier glaasjes klaar en verkruimel voor ieder glaasje een lange vinger voor op de bodem. Druppel hier een theelepel frambozen limonade over. Schep hier een flinke of twee normale eetlepels van het room op. Verdeel vervolgens 3-4 frambozen over de room en herhaal de vorige stappen. De laatste frambozen plaats je als een kroontje over de room.
- Zet de frambozen cheesecake glaasjes in de koelkast om op te stijven en zodat de lange vingers zacht worden. Bestuif vlak voor serveren met een laagje poedersuiker en laat het smaken.
oeee lekkerrr!!
Is dit dessert wel geschikt voor kinderen? In vanille extract zit immers alcohol?
Als je er per se geen alcohol in wilt kun je eventueel ook vanillesuiker gebruiken. Al is de hoeveelheid per persoon bij 1 theelepel natuurlijk te verwaarlozen.
Even een vraagje, welke roomkaas kan ik het beste gebruiken,
Er zijn er zoveel verschillendesoorten en merken?
Dank,
Edith
Ik gebruik graag Philadelphia, maar met MonChou is ook veel mogelijk. Zolang je maar niet de goedkoopste kiest, die zijn vaak erg waterig.
Er bestaat een biologisch vanille extract zonder alcohol van het merk COOK. Te koop bij natuurvoedingswinkels.
Lian wat een heerlijk recept. De hele familie EN de buren hebben gesmuld. Tnx.
Kun je dit toetje goed een dag van te voren maken?
Ja hoor, heel goed zelfs.
hoeveel calorieën (Kcal) zitten er in dit gerecht?
Geen idee, dat bereken ik niet voor mijn recepten.