Frambozen cheesecake glaasjes

71

Door Lian – Nog even en dan is het toch echt officieel lente en met het begin van de lente komt ook Pasen in zicht. Daarom delen wij allerlei recepten die niet direct Pasen schreeuwen, maar wel perfect passen op een paastafel. Neem nou deze frambozen cheesecake glaasjes. Ze zijn lekker fris en ontzettend makkelijk om te maken. Je wilt immers niet uren in de keuken staan. Ikzelf had dit dessert in een kwartiertje klaar en het beste is nog wel dat je het van tevoren kunt bereiden. Of je nu gaat voor een brunch, high tea of diner, een fris dessert glaasje staat altijd leuk op tafel.

Frambozen cheesecake glaasjes

Dit heerlijke frisse toetje is wel heel makkelijk te maken! Binnen een kwartiertje kun je deze frambozen cheesecake glaasjes al op tafel zetten.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 125 gram roomkaas
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 8 lange vingers
  • 150 gram verse frambozen
  • frambozen limonade

Instructies

  • Doe de slagroom met het suiker in een kom en mix tot een lobbige room. Voeg de roomkaas en de vanille toe en mix tot een gladde room. Als laatste spatel je er 50 gram frambozen door en blijf je roeren tot de frambozen kapot gaan en je een gemarmerd effect krijgt.
  • Zet vier glaasjes klaar en verkruimel voor ieder glaasje een lange vinger voor op de bodem. Druppel hier een theelepel frambozen limonade over. Schep hier een flinke of twee normale eetlepels van het room op. Verdeel vervolgens 3-4 frambozen over de room en herhaal de vorige stappen. De laatste frambozen plaats je als een kroontje over de room.
  • Zet de frambozen cheesecake glaasjes in de koelkast om op te stijven en zodat de lange vingers zacht worden. Bestuif vlak voor serveren met een laagje poedersuiker en laat het smaken.

Tips

Kies glaasjes die niet al te groot zijn. Glaasjes met een inhoud van zo’n 200-250 ml zijn méér dan groot genoeg.
Bewaren

Maximaal 3-4 dagen in de koelkast (afhankelijk van de versheid van de roomkaas en frambozen).

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

9 reacties

  1. Annie schreef:

    Is dit dessert wel geschikt voor kinderen? In vanille extract zit immers alcohol?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je er per se geen alcohol in wilt kun je eventueel ook vanillesuiker gebruiken. Al is de hoeveelheid per persoon bij 1 theelepel natuurlijk te verwaarlozen.

  2. Edith Hoornstra schreef:

    Even een vraagje, welke roomkaas kan ik het beste gebruiken,
    Er zijn er zoveel verschillendesoorten en merken?
    Dank,
    Edith

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik graag Philadelphia, maar met MonChou is ook veel mogelijk. Zolang je maar niet de goedkoopste kiest, die zijn vaak erg waterig.

  3. CATHARINA schreef:

    Er bestaat een biologisch vanille extract zonder alcohol van het merk COOK. Te koop bij natuurvoedingswinkels.

  4. Doreen schreef:

    Lian wat een heerlijk recept. De hele familie EN de buren hebben gesmuld. Tnx.

  5. Adriana schreef:

    Kun je dit toetje goed een dag van te voren maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, heel goed zelfs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *